BACK TO
TOP
Farming

Ο σύγχρονος αγροτικός στόλος δίνει και το καλό ενσίρωμα

Το τρίπτυχο του ποιοτικού ενσιρώματος  ολοκληρώνει η προσοχή στη λεπτομέρεια και η σωστή διαχείριση του χρόνου.

agglos_paragogos_right

36
0

Η προσέγγιση που ακολουθείται σε μεγάλες εκμεταλλεύσεις στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά ειδικά την παραγωγή ενσιρώματος συνεπάγεται ότι δεν χρειάζονται πλέον πρόσθετες ουσίες για την παραγωγή της υψηλής ποιότητας ιδιοπαραγώμενης ζωοτροφής, αλλά έχει να κάνει με τη λεπτομέρεια και τον σωστό χρόνο και καιρό.


Αλλά για να τα εκμεταλλευτεί κάποιος και τα δύο αυτά στο έπακρο χρειάζεται ένα στόλο από αξιόπιστα και παραγωγικά τρακτέρ και μηχανήματα. Ως εκ τούτου η συνεχής βελτίωση των τρακτέρ και του μηχανικού εξοπλισμού ώστε να είναι η παραγωγή ζωοτροφής πολύ πιο γρήγορη, αποτελεί προαπαιτούμενο μίας μονάδας η οποία θέλει να μειώσει το κόστος.

Όπως αναφέρει στο περιοδικό «Profi»  ο κτηνοτρόφος Fred Simcock  με κοπάδι 650 αγελάδων το οποίο παράγει 3.700 λίτρα, το κλειδί για την υψηλής ποιότητας ζωοτροφή βρίσκεται στην προσήλωση στη λεπτομέρεια, συνδυαζόμενη με ένα ταλέντο για τον εντοπισμό του σωστού χρόνου.

«Πάντα κόβαμε το χορτάρι μας ακολουθώντας τον καιρό και όχι σύμφωνα με μια συγκεκριμένη μέρα στο ημερολόγιο», λέει. Η απόδειξη είναι ότι κάθε χρόνο η ποιότητα της τροφής μας γίνεται όλο και καλύτερη, με την πρώτη σοδειά της περσινής χρονιάς να παρουσιάζει μια ξηρότητα της τάξης του 30% με ποσοστό πρωτεϊνης 19,9%, D-value 75,8% και η εικόνα του ενσιρώματος καλαμποκιού είναι το ίδιο θεαματική, με το ποσοστό ξηρότητας στο 38,8%.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές