BACK TO
TOP
Farming

Υψηλά κέρδη παρά τις δυσκολίες στην αγορά πετυχαίνει η Yara

Η εταιρεία λιπασμάτων Yara International αναφέρει ότι το 2018 αύξησε τα κέρδη της κατά 50 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το 2017.

Yara_logo_1

Βασίλης Σοφός

7
0

Καθαρά κέρδη (προ μη ελεγχόμενων τόκων ) ύψους 157 εκατομμυρίων κατέγραψε η Yara, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιπασμάτων, η οποία πέρυσι την ίδια εποχή είχε σημειώσει καθαρά κέρδη ύψους 104 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αναλυτικότερα, και εξαιρουμένων των συναλλαγματικών επιπτώσεων, η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε στα 0,60 δολάρια σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά που βρισκόταν στα 0,49 δολάρια.

Τα συνολικά κέρδη (πριν αφαιρεθούν τόκοι, φόροι, και απόσβεση) της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν σε 424 εκατομμύρια δολάρια, όντας αυξημένα κατά 21% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οδηγώντας την Yara στο να αποκτήσει υψηλότερα περιθώρια παραγωγής.

Τα αποτελέσματα αυτά, όπως αναφέρεται από  δημοσίευμα της ιστοσελίδας worldfertilizer, προέκυψαν λόγω των μεγάλων πρότζεκτ που «τρέχει» η Yara αλλά και λόγω του ισχυρότερου δολαρίου.

«Η Yara παρουσίασε βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα κατά το 4ο τρίμηνο του 2018 και αύξηση κερδών (πριν αφαιρεθούν τόκοι, φόροι, και απόσβεση) 21%. Είδαμε μεγαλύτερα περιθώρια παραγωγής σε μια «αργή» αγορά και τα θετικά αυτά νούμερα συνεχίζονται», δήλωσε ο Svein Tore Holsether, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Yara.

Ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε μάλιστα τις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν το 2018 και είπε πως η εστίασή τους τώρα ως εταιρεία είναι να αυξήσουν τα πρότζεκτ τους, να συνεχίσουν τη βελτίωσή τους στο λειτουργικό κομμάτι και να διατηρήσουν τη κεφαλαιακή πειθαρχία τους. Οι συνολικές παραδόσεις λιπασμάτων ήταν κατά 2% υψηλότερες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, λόγω της εξαγοράς της εταιρείας Babrala στην Ινδία και της εξαγοράς της Cubatão στη Βραζιλία.

Οι βιομηχανικές παραδόσεις ήταν 9% υψηλότερες από το προηγούμενο έτος. Αν εξαιρέσουμε τώρα τις εξαγορές, οι παραδόσεις λιπασμάτων φάνηκαν 7% πιο μειωμένες ενώ οι βιομηχανικές παραδόσεις ήταν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Όσον αφορά στην παραγωγή αμμωνίας καθώς και τη τελική παραγωγή λιπασμάτων, καταγράφηκε άνοδος κατά 6%.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας worldfertilizer, ο μακροπρόθεσμος στόχος της Yara βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο, με την εταιρεία να φιλοδοξεί να έχει 500 εκατ. δολάρια κέρδη (πριν αφαιρεθούν τόκοι, φόροι, και απόσβεση μέχρι το 2020. Ήδη η εταιρεία περιμένει υψηλά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2019, αφού αξιοποιεί όπως λέει τη δυναμική βελτίωσής της που έχει ήδη αναγνωρίσει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές