BACK TO
TOP
Farming

Ολοκληρωμένες λύσεις από την ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια σε σιτηρά και βαμβάκι

Οι νέες ποικιλίες χειμερινών σιτηρών, η καταξιωμένη ποικιλία βαμβακιού Αύρα, το νέο γενετικό υλικό,  τα νέα Ζιζανιοκτόνα σιτηρών Kugar one και Constel, τα νέα υπό ανάπτυξη μυκητοκτόνα σιτηρών, η πλήρης ασφαλής και έγκαιρη ζιζανιοκτονία βαμβακιού με Cottonex, Pendigan και Efica, τα νέα προϊόντα θρέψης Αδάμας και οι Βιοδιεγέρτες της σειράς Folimar είναι μερικά από τα θέματα που παρουσιάστηκαν,  σε εκδήλωση της ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια.

DSC_0150

Χρήστος Διαμαντόπουλος

189
0

Σκοπός της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Larissa Imperial,  ήταν να παρουσιαστούν στους συνεργάτες της γεωπόνους της Θεσσαλίας οι ολοκληρωμένες λύσεις από την ΑΛΦΑ στα χειμερινά σιτηρά και το βαμβάκι και οι τομείς ανάπτυξης της εταιρίας στο σπόρο τη θρέψη και τη φυτοπροστασία.



Μάλιστα οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τους προσκεκλημένους ομιλητές,   τον κ. Μπακοδήμο Δημήτρη, Υπεύθυνο Αγορών Σίτου «Μέλισσα Κίκιζας», και  τον Καθηγητή  Ηλία Ελευθεροχωρινό , που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπακοδήμος Δημήτρης παρουσίασε  θέματα που αφορούν στις Παγκόσμιες Εμπορικές Εξελίξεις και στην Ποιότητα του Σκληρού Σιταριού. Η ποικιλία σκληρού σιταριού Dylan που παρουσιάστηκε από την ΑΛΦΑ πληροί τα σύγχρονα κριτήρια ποιότητας, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από την κ. Μπακοδήμο.



Από την πλευρά του ο Καθηγητής κ. Ηλίας Ελευθεροχωρινός  αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση των Ζιζανίων στα χειμερινά σιτηρά και το βαμβάκι. Η ανάπτυξη και η διαχείριση ανθεκτικότητας των ζιζανίων στις διαθέσιμες χημικές ομάδες ζιζανιοκτόνων, η αποφυγή της φυτοτοξικότητας, η σημασία της έγκαιρης επέμβασης για την αποτελεσματική ζιζανιοκτονία ήταν μερικά από τα θέματα που ανέπτυξε ο καθηγητής, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να του απευθύνουν πλήθος ερωτήσεων.



Η ΑΛΦΑ Γεωργικά εφόδια, αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για τον Έλληνα Παραγωγό από τη σπορά έως τη συγκομιδή. Η αξιοποίηση της γνώσης που προέρχεται από την έρευνα της επιστημονικής κοινότητας και η συνεργασία με συναφείς κλάδους της Βιομηχανίας αποτελούν συστατικά αυτής της επιτυχίας.

Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 120 άτομα, γεωπόνοι από τη Θεσσαλία αλλά και τη Β. Ελλάδα, καταστήματα γεωργικών εφοδίων, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων,  της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Λάρισας παρακολούθησαν την εκδήλωση.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές