BACK TO
TOP
Farming

Aύξηση αποδόσεων φέρνουν τα Avail N και Avail P της Teofert

Η πειραματικά αποδεδειγμένη πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα που καλύπτει όλη τη διάρκεια καλλιέργειας,  των τεχνολογιών Avail N και Avail P ενίσχυσης απορρόφησης αζώτου και φωσφόρου,  που χρησιμοποιεί η εταιρεία προϊόντων θρέψης Teofert, αλλάζει τα δεδομένα στη λίπανση.

teofert1

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

183
0

Οι έρευνες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών έδειξαν αύξηση στις αποδόσεις, ενδεικτικά για τον αραβόσιτο 7% και φιλικότητα προς τους οργανισμούς του εδάφους. Τα προϊόντα αφορούν απαιτητικές σε N και P καλλιέργειες όπως είναι τα σιτηρά, η πατάτα και η ελαιοκράμβη και τα δεδομένα των ερευνών και η καινοτομία της τεχνολογίας παρουσιάστηκαν τη Κυριακή 17/3 2019 σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο τεχνικός σύμβουλος της Verdesian, εταιρείας της οποίας η τεχνολογία χρησιμοποιείται στα λιπάσματα Teofert, H.Frost μίλησε για τους μηχανισμούς που συμβάλλουν στην ενίσχυση της απορρόφησης αζώτου και φωσφόρου και την τελική ενίσχυση της ανάπτυξης των φυτών. Αυτές τις τεχνολογίες χρησιμοποιεί το Avail N προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια και διαθεσιμότητα της επιθυμητής μορφής αμμωνιακού Ν στα φυτά, σε όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας, έως 12 μήνες. Έτσι έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη απορρόφηση Ν και καλύτερη ανάπτυξη των φυτών, όπως και υψηλότερη από τους ανταγωνιστές αγρονομική αποτελεσματικότητα στο χωράφι, αποδεδειγμένα, από τα πειράματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκτός αυτού λόγω της σύνθεσής του είναι εντελώς φιλικό προς το περιβάλλον και δεν επηρεάζει τη δραστηριότητα των οργανισμών του εδάφους όπως τα βακτήρια, οι γαιοσκώληκες και η «πολύτιμη» μυκόρριζα.

Όσον αφορά το Avail P, πρόκειται για τεχνολογία που αποτρέπει τη δέσμευση του φωσφορου από το έδαφος και τη διατήρησή του σε αξιοποιήσιμη μορφή για τα φυτά σε όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας, έως 10 μήνες. Προσφέρει αποδεδειγμένα υψηλές αποδόσεις σε διαφορετικές εδαφολογικές συνθήκες, σύμφωνα με την έρευνα του ΓΠΑ. Αξιοσημείωτο είναι πως ενισχύει την καλύτερη αξιοποίηση άλλων θρεπτικών στοιχείων και δεν επηρεάζει τη δραστηριότητα οργανισμών του εδάφους.       

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές