BACK TO
TOP
Farming

Επιταγχύνει την ανάπτυξη καινοτομιών η Syngenta

Η Syngenta ανακοίνωσε πως θα επιταγχύνει την ανάπτυξη καινοτομιών για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σε όλο τον κόσμο και τις μεταβαλλόμενες απόψεις της κοινωνίας.

SYNGENTA_new-3

Γιώργος Κοντονής

11
0

«Οι αγρότες σήμερα θα πρέπει να διαχειριστούν την κλιματική αλλαγή, τη διάβρωση του εδάφους και την απώλεια της βιοποικιλότητας, αλλά και να αλλάξουν τις προσδοκίες και τις απόψεις των καταναλωτών για την αγροτική τεχνολογία», είπε η Alexandra Brand, διευθύνουσα σύμβουλος Αειφορίας της Syngenta. «Υπάρχει έκκληση για καινοτομία και περισσότερη δράση για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων με τρόπο που όλοι κερδίζουν - από τους καλλιεργητές μέχρι τους καταναλωτές και το περιβάλλον».

Η ανακοίνωση ακολουθεί την ολοκλήρωση περισσοτέρων από 150 συνεδριών ακρόασης σε όλο τον κόσμο, εμπλέκοντας μια ευρεία διατομή απόψεων. Το αποτέλεσμα ήταν μια πολύ σαφέστερη κατανόηση του τι περιμένουν η κοινωνία και οι αγρότες και ποια είναι η βιώσιμη γεωργία σε διαφορετικές ομάδες.

Η νέα προσέγγιση της Syngenta στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της καλλιέργειας και της προστασίας των καλλιεργειών και στην εξεύρεση λύσεων που αντιμετωπίζουν τις διασυνδεδεμένες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις.

Οι εργασίες θα επικεντρωθούν σε τρεις τομείς:

Η κοινωνία και η φύση καθοδηγούνται από την καινοτομία: Οι απόψεις της κοινωνίας και οι περιβαλλοντικές ανάγκες θα γίνουν όλο και περισσότερο κεντρικοί κινητήριοι μοχλοί καινοτομίας παράλληλα με την ικανοποίηση των αναγκών των αγροτών. Τα νέα προϊόντα θα αναπτυχθούν λαμβάνοντας υπόψη τις εξωτερικά επαληθευμένες αρχές βιωσιμότητας.

Προσπάθεια για τα χαμηλότερα κατάλοιπα στις καλλιέργειες και το περιβάλλον: Η Syngenta υποστηρίζει σθεναρά την ασφάλεια των ρυθμιστικά ελεγχόμενων προϊόντων της και το ρόλο που παίζουν στην προστασία της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων. Ωστόσο, η Syngenta έχει ακούσει και θα συνεργαστεί με τους εταίρους για να μειώσει περαιτέρω τα υπολείμματα στις καλλιέργειες χωρίς να επηρεάσει την παραγωγικότητα των αγροτών και να συνεχίσει να βελτιώνει την υγεία του εδάφους και να αποτρέπει τη διάβρωση του εδάφους.

Επενδύσεις όπου έχει σημασία για τους αγρότες και τη φύση: Η Syngenta θα συνεργαστεί - με αγρότες, ακαδημαϊκούς και περιβαλλοντικούς ομίλους - για την έρευνα και την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων. Και θα αναφέρει με σαφήνεια την πρόοδο και τα αποτελέσματα αυτών των επενδύσεων.

Η κα Brand δήλωσε: «Υπάρχει αναμφισβήτητη ζήτηση για μια στροφή στη βιομηχανία μας. Αυτό ήταν το σαφές μήνυμα σε όλες τις συνεδρίες ακρόασης. Θα ενισχύσουμε την καινοτομία μας, βοηθώντας τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις να αποκτήσουν αντοχή στα μεταβαλλόμενα κλίματα και στο να είναι καλύτερα προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της αναστροφής της διάβρωσης του εδάφους και της μείωσης της βιοποικιλότητας».

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν περαιτέρω διαβουλεύσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη για την ανάπτυξη σαφών στόχων και μετρήσεων σε αυτούς τους τομείς εστίασης, οι οποίοι θα ανακοινωθούν αργότερα εντός του έτους. Οι εργασίες βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη για να δημιουργηθούν ιδέες από τις συνεδρίες ακρόασης στην επόμενη εξέλιξη του σχεδίου καλής ανάπτυξης το 2020. Το σχέδιο, το οποίο βρίσκεται στο έκτο έτος του, βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές