Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
FARMING

Την ενημέρωση για το Xylella μέσω ιστοτόπου προωθεί η ΔΑΟΚ Δράμας

Ιστότοπο δημιούργησε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας Δράμας, στον οποίο αναρτώνται τα ειδικά ενημερωτικά έντυπα της ΔΑΟΚ, καθώς και πολλές άλλες πληροφορίες σχετικά με το Xylella fastidiosa, όπως φωτογραφικό υλικό για τα φυτά-ξενιστές και απαιτήσεις της φυτοϋγειονομικής νομοθεσίας.

5b46bd3b30abb_image

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

51
0

Προτροπή για διάχυση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίηση των φορέων και πολιτών όσον αφορά την απειλή του βακτηρίου Xylella, καθώς και πληροφορίες του ιστοτόπου για το βακτήριο περιέχονται σε ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η ΔΑΟΚ.

 

Ακολουθεί ολόκληρο το ενημερωτικό δελτίο:

 

ΘΕΜΑ: Xylella fastidiosa – Διάχυση της ενημέρωσης.

 

Ο κίνδυνος εισόδου στη Χώρα του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Xylella fastidiosa επιβάλλει την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση των δραστηριοποιούμενων επαγγελματιών στον γεωργικό χώρο και του ευρύτερου κοινού.

Πρόκειται για παθογόνο μικροοργανισμό των φυτών που συνιστά σοβαρή απειλή για την αγροτική οικονομία των χωρών της Μεσογείου (ελιά, καρποφόρα δένδρα, άμπελος,  αλλωπιστικά φυτά κλπ.). Έχει διαπιστωθεί η παρουσία του στην Ιταλία (2013), Γαλλία (2015), Ισπανία (2016) και στην Πορτογαλία (2019). Η ασθένεια επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς και απειλεί να εισβάλει στην Ελλάδα.  Η Χώρα μας υλοποιεί ετησίως πρόγραμμα επισκόπησης για τη διαπίστωση ύπαρξης του επιβλαβούς οργανισμού.

Η ασθένεια δεν έχει ανιχνευτεί στη Χώρα μας μέχρι τώρα. Είναι η μόνη ευρωπαϊκή μεσογειακή χώρα στην οποία δεν έχει διαπιστωθεί η παρουσία της ασθένειας.

Η ΔΑΟΚ Δράμας καταβάλλει προσπάθεια για την ευρύτερη διάδοση των διαθέσιμων πληροφοριών και στα πλαίσια αυτά δημιούργησε διαδικτυακό τόπο στον οποίο αναρτώνται τα ειδικά ενημερωτικά έντυπα της Δ.Α.Ο.Κ. Δράμας καθώς και πάρα πολλές άλλες πληροφορίες σχετικά με το Xylella fastidiosa, φωτογραφικό υλικό για τα φυτά-ξενιστές, απαιτήσεις της φυτοϋγειονομικής νομοθεσίας κλπ. Η διαδρομή του ιστοτόπου είναι: https://planthealthdrama.wordpress.com/xylella-fastidiosa/.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία