Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
FARMING

Η Bayer και το Μπενάκειο ενημερώνουν για τον ψευδόκοκκο του αμπελιού

Eνημέρωση του γεωπονικού δυναμικού του νομού Καβάλας, σχετικά με το σημαντικό πρόβλημα του ψευδόκοκκου στο αμπέλι πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου, από την Bayer Ελλάς σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

bayer1

329
0

Ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer δεσμεύεται στην πράξη για την παροχή τεχνικής υποστήριξης σε δυναμικές καλλιέργειες όπως είναι το επιτραπέζιο σταφύλι, ενημερώνοντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τα επίκαιρα προβλήματα φυτοπροστασίας και  αναπτύσσοντας λύσεις προσαρμοσμένες στις τοπικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες. Το επιτραπέζιο σταφύλι με τη δυναμική που το χαρακτηρίζει και τον σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό, είναι μία από τις πλέον σημαντικές καλλιέργειες στη χώρα μας, με ευνοϊκές προοπτικές τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για την Ελληνική οικονομία που ενισχύεται από τις εξαγωγές.

Αποτελεί δε, μία καλλιέργεια υψηλών εισροών που απαιτεί την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων φυτοπροστασίας, έτσι ώστε να πετύχει υψηλή ποιότητα παραγωγής και να συναγωνιστεί επάξια τις ανταγωνίστριες χώρες στο στίβο του παγκόσμιου εμπορίου.


Ένας από τους σημαντικότερους εντομολογικούς εχθρούς της περιοχής είναι ο ψευδόκοκκος, ένα κοκκοειδές που σε χρονιές σοβαρής προσβολής μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε καθολική υποβάθμιση και αδυναμία εμπορίας της παραγωγής. Με στόχο την καλύτερη δυνατή χαρτογράφηση της παρουσίας και της επιδημιολογίας του ψευδόκοκκου σε πέντε διαφορετικές περιοχές του νομού Καβάλας, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο με την υποστήριξη του τμήματος Αγρονομικής Ανάπτυξης της Bayer Ελλάς πραγματοποίησε διετή έρευνα μελέτης των παραμέτρων της βιολογίας του ψευδόκοκκου.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής παρουσιάστηκαν σε πλήθος γεωπόνων της περιοχής από τον Ερευνητή του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου Δρ. Παναγιώτη Μυλωνά (τμήμα Εντομολογίας & Γεωργικής Ζωολογίας, Εργαστήριο Βιολογικής Καταπολέμησης). Σύμφωνα και με την άποψη των παρευρισκόμενων, τα σαφή και ξεκάθαρα δεδομένα της παρουσίασης του Δρ. Μυλωνά ανέδειξαν πολλά και χρήσιμα στοιχεία που θα συμβάλλουν σε μία πιο αποτελεσματική διαχείριση του εντόμου.


Στην συνέχεια ο κ. Μάνος Χαρκιολάκης, από το Τμήμα Marketing της Bayer, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα και τις εξαιρετικές ιδιότητες του προϊόντος Movento 150OD, καθώς και την καλύτερη δυνατή τεχνική τοποθέτησή του, σε σχέση πάντα με τη βιολογία του εντόμου στην περιοχή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση για τις τεχνικές προεκτάσεις της ορθής αντιμετώπισης και ανταλλαγή απόψεων, κλείνοντας με δείπνο σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία