BACK TO
TOP
Farming

Νέα γενιά καρπουζιών από τη Syngenta

Ο καιρός είναι δύσκολος τη φετινή χρονιά; πολλές και έντονες βροχοπτώσεις, αυξομειώσεις θερμοκρασίας, έντονες νεφώσεις επηρεάζουν τις καλλιέργειες και κάνουν ακόμα πιο περίπλοκη την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

2_ARIADNE_Syngenta

143
1

Ειδικότερα για την καλλιέργεια του καρπουζιού θεωρείται μια από τις δυσκολότερες χρονιές που έχουν να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί. Πράγμα που επιβεβαιώνει  πόσο σημαντική είναι η σωστή διαχείριση της καλλιέργειας (καλλιεργητικές φροντίδες, θρέψη, φυτοπροστασία) αλλά και η επιλογή κατάλληλου γενετικού υλικού ειδικά για τις υπερπρώιμες και πρώιμες φυτεύσεις που στοχεύει η Ελλάδα.

Η Syngenta διατηρεί την πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο σε πωλήσεις σπόρου καρπουζιού, παρακολουθεί την αγορά και λαμβάνει υπόψη τις προκλήσεις αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν.
Η ομάδα  έρευνας της Syngenta δουλεύει εντατικά πάνω στη νέα γενιά των υβριδίων καρπουζιού που συνδυάζουν όχι μόνο την υψηλή ποιότητα αλλά και σταθερότητα στις απρόβλεπτες  καιρικές συνθήκες που διαμορφώνονται.

Ένα τέτοιο παράδειγμα στην Ελλάδα είναι και το καρπούζι σχήματος βαρέλα, Ariadne. Η Ariadne ακόμη και σε υπερπρώιμες φυτεύσεις καταφέρνει να έχει πολύ καλά δεσίματα τόσο σε θερμοκηπιακές όσο και σε υπαίθριες καλλιέργειες.   Αλλά εκτός από το δέσιμο η διαφορά φαίνεται σε δύσκολες χρονιές σαν τη φετινή.  Η Ariadne διατηρεί το κυλινδρικό της σχήμα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλής ηλιοφάνειας και έντονων αυξομειώσεων θερμοκρασίας ημέρας-νύχτας όταν τα υπόλοιπα καρπούζια γίνονται πιο στρογγυλά με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να πουληθούν σαν βαρέλες στις απαιτητικές αγορές υψηλής αξίας της Β. Ευρώπης.

Έντονο κόκκινο χρώμα, ζουμερή υφή σάρκας χωρίς ίνες που πραγματικά θυμίζει καρπούζι που συγκομίζεται στη μέση του καλοκαιριού. Αλλά και οι σπόροι που έχουν μικρό μέγεθος δίνουν το πλεονέκτημα στην Ariadne να έχει πιο συμπαγή σάρκα και φυσικά καλύτερη ανοχή στο κούφιασμα, καθώς οι κοιλότητες των σπόρων είναι πολύ μικρότερες από τις τυπικές βαρέλες.

Η Syngenta δεν σταματά εδώ : Έρχεται το Candice η νέα πρότασή για την κύρια φύτευση, το WMH6715 για τις πρώιμες φυτεύσεις, το Fascination το πιο νόστιμο άσπερμο, το WMH6883 βαρέλα με αξιώσεις για την κύρια φύτευση και πολλά ακόμα.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

18-05-2019 23:27Κώστας Κάβουρας

Άλλη μια διαφήμιση μεταμφιεσμένη σε άρθρο, άξιος ο μισθός σας...

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές