BACK TO
TOP
Farming

Επενδύει 2 δισ. για περιβαλλοντικά βιώσιμη γεωργία η Syngenta

Σε βάθος πενταετίας, η Syngenta επενδύει 2 δισεκατομμύρια δολάρια προς αναζήτηση καινοτόμων προσπαθειών που στοχεύουν στην επίτευξη βημάτων προόδου προς μια βιώσιμη γεωργία.

syngenta_2

10
0

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της, Erik Fyrwald, θα εξηγήσει τον νέο στόχο που περιλαμβάνει την κατεύθυνση στην αγορά δύο τεχνολογικών καινοτομιών κάθε έτος, στη Σύνοδο Κορυφής για τη Βιωσιμότητα στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα η Syngenta καταβάλει προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα των δραστηριοτήτων της κατά 50%, υποστηρίζοντας τη φιλοδοξία της Συμφωνίας του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος.

Ειδικότερα, Η Syngenta ανακοίνωσε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου ότι 2 δισεκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν τα επόμενα πέντε χρόνια για να βοηθήσουν τους αγρότες να προετοιμαστούν και να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες απειλές που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.

Η επένδυση υποστηρίζει ένα νέο στόχο αειφορίας της Syngenta για την παροχή τουλάχιστον δύο τεχνολογικών καινοτομιών στην αγορά κάθε χρόνο, τη μείωση της συμβολής της γεωργίας στην αλλαγή του κλίματος, την αξιοποίηση της ικανότητας μετριασμού της και τη διευκόλυνση του συστήματος τροφίμων να παραμείνει εντός πλανητικών ορίων.

Ο Erik Fyrwald, Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta, ανακοίνωσε επίσης ότι η επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη για βιώσιμη γεωργία θα συνοδεύεται από μια προσπάθεια μείωσης της έντασης άνθρακα των δραστηριοτήτων της εταιρείας τουλάχιστον κατά 50% μέχρι το 2030 για να υποστηριχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι του Παρισιού Συμφωνία για την αλλαγή του κλίματος. Η δέσμευση της Syngenta έχει επικυρωθεί και εγκριθεί από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi).

"Η γεωργία βρίσκεται τώρα στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής", δήλωσε ο κ. Fyrwald. "Η Syngenta δεσμεύεται να επιταχύνει την καινοτομία μας για να βρει καλύτερες και ολοένα και πιο ασφαλείς λύσεις για την αντιμετώπιση της κοινής πρόκλησης της αλλαγής του κλίματος και της απώλειας βιοποικιλότητας".

"Αυτά δεν είναι απλώς λόγια, πρόκειται για πραγματική δράση που θα οδηγήσει την προσοχή στη Syngenta για να βοηθήσει τους αγρότες να αντιμετωπίσουν την αλλαγή του κλίματος και να μειώσουν τη συμβολή του τομέα στις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου".

Τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια θα στραφούν σε προγράμματα με σαφώς διαφοροποιημένα οφέλη ή καινοτόμες τεχνολογίες που θα επιτρέψουν μια βαθμιαία αλλαγή στη γεωργική βιωσιμότητα, όπως η χρήση γης, η υγεία του εδάφους και η ολοκληρωμένη διαχείριση επιβλαβών οργανισμών.

Μέσα από μια πολυετή συνεργασία με την εταιρεία The Nature Conservancy, η Syngenta αναπτύσσει στρατηγικές για τον εντοπισμό και τη δοκιμή νέων καινοτομιών και τεχνολογιών που μπορούν να ωφελήσουν τους αγρότες και να συμβάλουν σε θετικά περιβαλλοντικά αποτελέσματα. Η συνεργασία βασίζεται στις προσπάθειες για την προώθηση της υγείας του εδάφους, της αποτελεσματικότητας των πόρων και της προστασίας των οικοτόπων σε μεγάλες γεωργικές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Η Sally Jewell, Διευθύνων Σύμβουλος της The Nature Conservancy δήλωσε: "Η επίτευξη της διατήρησης σε κλίμακα θα απαιτήσει τολμηρές δράσεις από τον ιδιωτικό τομέα. Καθώς οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τους κινδύνους από την αλλαγή του κλίματος και τα οφέλη της βιωσιμότητας, χαιρετίζουμε την ευκαιρία να συνεισφέρουμε την επιστήμη και την εμπειρογνωμοσύνη μας για να συμβάλουμε στη μετατροπή των επιχειρηματικών πρακτικών Η επένδυση της Syngenta στην καινοτομία είναι ένα σημαντικό βήμα προς ένα μέλλον στο οποίο ευημερούν οι άνθρωποι και η φύση ».

Η Cynthia Cummis, διευθυντής του προγράμματος για τον περιορισμό του κλίματος του ιδιωτικού τομέα στο Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων, ένας από τους εταίρους της πρωτοβουλίας Science Based Targets, δήλωσε: "Συγχαίρουμε τη Syngenta για την επικύρωση των στόχων της μείωσης των εκπομπών από την πρωτοβουλία Science Based Targets. την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και με τον καθορισμό αυτών των στόχων, η Syngenta θέτει τους δρόμους για μια μελλοντική ανάπτυξη.

Οι στόχοι αποτελούν μέρος της δέσμευσης της Syngenta για την Επιτάχυνση της Καινοτομίας που ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί λόγω της αλλαγής του κλίματος, της διάβρωσης του εδάφους και της απώλειας της βιοποικιλότητας. Η πρόοδος σε σχέση με αυτούς τους στόχους θα αναφέρεται σε ετήσια βάση και θα ελέγχεται ανεξάρτητα. Η ανακοίνωση ενημερώθηκε σε μεγάλο βαθμό με την ολοκλήρωση 150 συνεδριών ακρόασης σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσει τους ηγέτες της εταιρείας να προσδιορίσουν τομείς προτεραιότητας για επενδύσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές