BACK TO
TOP
Farming

Στις λύσεις ειδικής θρέψης στρέφει το ενδιαφέρον της η λιπασματοβιομηχανία

Πάνω από 530 νέα προϊόντα θρέψης έχουν βρει το δρόμο τους στην παγκόσμια αγορά, για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του 21ου αιώνα.

home-gallery-22

Γιώργος Κοντονής

11
0

Αύξηση της αγροτικής παραγωγής χωρίς περαιτέρω αύξηση της καλλιεργήσιμης γης με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Στην αιχμή αυτής της πρόκλησης, βρίσκονται τεχνολογίες παρεμπόδισης και οι βιοδιεγέρτες, συνδυασμός πάνω στον οποίο γίνονται «τεράστιες επενδύσεις» αυτή την περίοδο όπως αναφέρει η δρα Καταρίνα Χένκε, Global Agronomic Advisory και R&D της EuroChem Agro, με αφορμή και το νέο Κανονισμό για τα λιπάσματα της ΕΕ. Σύμφωνα με την έρευνα αγοράς της EuroChem Agro, στοιχεία της οποίας παρουσιάστηκαν στην Πράσινη Εβδομάδα της Ευρώπης το 2019, στην κορυφή της λίστας νέων προϊόντων θρέψης βρίσκονται αυτά που υπόσχονται καλύτερη ανάπτυξη φυτού, ενώ ακολουθούν η ανάπτυξη της ρίζας, οι υψηλότερες αποδόσεις, η καλύτερη ποιότητα σοδειάς και η αντιμετώπιση του αβιοτικού στρες. Παρουσιάζοντας τα κύρια χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στις νέες τεχνολογίες η δρα Χένκε συνόψισε:

 

 

Παρεμποδιστές ουρεάσης και νιτρικών

  Επιστημονικά γνωστό και δοκιμασμένο εργαλείο τόσο για αύξηση της απόδοσης όσο και για μείωση των απωλειών αζώτου

  Υψηλότερη απορρόφηση αζώτου: Περισσότερο άζωτο χρησιμοποιείται από τη μονάδα

 Ποτέ δεν βρέθηκε αρνητικό αντίκτυπο για το περιβάλλον.

Βιοδιεγέρτες φυτών.

 Λειτουργικός ορισμός στον νέο κανονισμό για τα λιπάσματα.

 Θετικές επιδράσεις στην απορρόφηση αζώτου με την τόνωση του μεταβολισμού των φυτών, την ανάπτυξη, τη βελτιστοποιημένη διατροφή των φυτών.

 Διάφορα προϊόντα στην αγορά.

 

Εμπλοκή νέων εταιρειών

Σημειώνεται εδώ, πως πολλές από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο αγροτικών εμπορευμάτων (commodities) ανιχνεύουν ευκαιρίες και ψάχνουν τρόπους να εμπλακούν στη διάθεση αυτών των ειδικών προϊόντων. Τα παραπάνω υπογράμμισαν οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα παραγωγής, διακίνησης, εμπορίας και έρευνας του κλάδου των λιπασμάτων που συναντήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Argus Europe Fertilizer στη Μάλτα στα μέσα Οκτωβρίου 2019, στο οποίο επίσημος προσκεκλημένος των διοργανωτών ήταν ο υποστηρικτικός φορέας της διοργάνωσης, ΣΠΕΛ. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, τονίστηκε ότι παγκόσμια η γεωργία βρίσκεται σε μια κομβική χρονική στιγμή που οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις συνεχώς αυξάνονται, με σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των ηπείρων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές