BACK TO
TOP
Farming

Νέα εποχή εγκαινιάζει η Valagro με καινοτόμο ερευνητικό κέντρο βιολογικών εισροών στην Ιταλία

Με έδρα το Abruzzo της Ιταλίας, μέσα στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, το νέο ερευνητικό κέντρο της Valagro εστιάζει στην βελτίωση της αποκλειστικής τεχνολογικής πλατφόρμας GeaPower® για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων εισροών με κατεύθυνση εκμεταλλεύσεις που αξιοποιούν πρακτικές βιώσιμης αγροτικής παραγωγής.

valagro_headquarter_jpg__1440x764_q85_crop_upscale

36
0

 Η εγκατάσταση εγκαινιάστηκε επίσημα την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου με ένα βίντεο παρουσίασης που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης για την 40η επέτειο της Valagro.

Πρόκειται για μια εγκατάσταση 3.600 τετραγωνικών μέτρων ωφέλιμης επιφάνειας που στεγάζει 12 εργαστήρια, αίθουσα ανάπτυξης, αίθουσες συνεδριάσεων και αίθουσες διδασκαλίας, αποθήκες και περισσότερα από 1.000 τετραγωνικά μέτρα στη στέγη του κτιρίου που αφιερώνεται σε θερμοκήπια, εξοπλισμένα με προηγμένες τεχνολογίες και διατεταγμένα σε τέσσερις χώρους (Aγρονομία, Φυσιολογία, Παθολογία, Περιοχή Ψεκασμού).

Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μια φουτουριστική εγκατάσταση που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, στην περιοχή Abruzzo, στην Ιταλία. Σε αυτό το περιβάλλον, οι ομάδες της Valagro Global Research Department θα διεξάγουν έρευνα και πειραματισμό στους τομείς της χημείας και της διαμόρφωσης, της μικροβιολογίας, της φυσιολογίας των φυτών, της αγρονομίας και βιολογικών επιστημών όπως η γονιδιιωματική, υποστηριζόμενες από υπολογιστικές και βιοπληροφορικές προσεγγίσεις, για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στον τομέα των Βιολογικών, συμπεριλαμβανομένων των βιοδιεγερτικών, των λιπασμάτων και των προϊόντων βιολογικού ελέγχου.

 Σημειώνεται ότι η Valagro, είναι μια κορυφαία εταιρεία στην έρευνα, ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση βιοδιεγερτικών και ειδικών θρεπτικών συστατικών για καλλιέργειες. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου «η εταιρεία εγκαινίασε επίσημα το νέο Κέντρο Έρευνας στην εικονική εκδήλωση «Δημιουργώντας το μέλλον. Από το 1980, με την οποία η εταιρεία γιόρτασε χθες την 40η επέτειο του Ομίλου μαζί με υπαλλήλους, πελάτες, αρχές και εθνικούς και διεθνείς ηγέτες της κοινής γνώμης. Η ανακοίνωση ακολουθεί ένα άλλο σημαντικό ορόσημο που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή την είσοδο του Ομίλου Valagro στην Syngenta Crop Protection».

 

 Ο Prem Warrior, COO της Valagro, σχολίασε: «Το νέο Κέντρο Ερευνών ενισχύει περαιτέρω τις καινοτόμες προσπάθειες της Valagro παρέχοντας μια ισχυρή ώθηση στην GeaPower®, την ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα της Valagro για το σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων καλλιέργειας. Ερευνητές από διαφορετικούς κλάδους θα εργαστούν σε ένα πιο συνεργατικό, ανοιχτό περιβάλλον για να επιταχύνουν την καινοτομία, επιτρέποντας ένα περιβάλλον ομάδας έργου τύπου μήτρας, διασφαλίζοντας παράλληλα την αποτελεσματική και έγκαιρη εκτέλεση των έργων μας. Επιπλέον, αναμένουμε ότι το Κέντρο Ερευνών θα διευκολύνει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας με τους εξωτερικούς μας εταίρους, επιτρέποντας την ανοιχτή καινοτομία που πάντα χαρακτήριζε την έρευνα του Valagro. Αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια που ευθυγραμμίζεται με την πίστη μας στην καινοτομία έχει καθοδηγήσει την είσοδο του Ομίλου Valagro στην Syngenta Crop Protection. Η αμοιβαία δέσμευσή μας να επενδύσουμε στην έρευνα θα συμβάλει στη δημιουργία της βιώσιμης γεωργίας του μέλλοντος».

Από την πλευρά του, ο Giuseppe Natale, Διευθύνων Σύμβουλος της Valagro, στάθηκε στα εξής: «Είμαστε πραγματικά περήφανοι που ανακοινώνουμε το άνοιγμα του νέου Κέντρου Έρευνας της Valagro και το κάνουμε με την ευκαιρία ενός σημαντικού ορόσημου για την εταιρεία μας, δηλαδή αυτή της 40ης επετείου μας. Είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα της βιοδιέγερσης και ο πολιτισμός μας μας ωθεί στο μέλλον με στόχο να βοηθήσουμε στη δημιουργία της γεωργίας του αύριο. Ένας στόχος που έχουμε ενισχύσει χάρη στην είσοδο στην Syngenta Crop Protection, η οποία παρέχει στην εταιρεία σημαντικούς πόρους για να αυξήσει τη δέσμευσή της για έρευνα και καινοτομία. Σε αυτό το πλαίσιο, το ερευνητικό κέντρο θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ενίσχυση της καινοτομίας στα βιολογικά, βελτιώνοντας έτσι την ικανότητα των Valagro και Syngenta να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παγκόσμιων αγροτών να επιτύχουν υψηλότερες αποδόσεις και να καλλιεργήσουν καλλιέργειες καλύτερης ποιότητας, με πιο βιώσιμο τρόπο.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές