BACK TO
TOP
Farming

To σύστημα καθαρισμού Airocide σύμμαχος για τον αγροτικό κλάδο

Η αντοχή των πρόσφατα συγκομισθέντων λαχανικών και φρούτων στο ράφι ή στον πάγκο είναι ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα για τους ανθρώπους του αγροτικού κλάδου.

peach-peaches-fruit-crate-farmers-market-1296x728-header

55
0

Γι΄αυτό και οι συνθήκες αποθήκευσης τους, μεταξύ των οποίων και η συγκέντρωση αερίου αιθυλενίου, είναι καταλυτικής σημασίας, ώστε τα προϊόντα να παραμένουν ελκυστικά προς πώληση. Στο πεδίο αυτό το σύστημα καθαρισμού Airocide προσφέρει πολύτιμη βοήθεια, καθώς μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση των συγκεντρώσεων αερίων αιθυλενίου στο ελάχιστο. Άλλωστε, η NASA είχε εξαρχής αναπτύξει τον επαναστατικό αυτόν εξοπλισμό για να απαλλάξει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το αέριο αιθυλενίου.

Παράλληλα, το Airocide δημιουργεί τις συνθήκες για τη διατήρηση, αλλά και την επιμήκυνση της ζωής των αγροτικών προϊόντων χάρη στη δυνατότητά του να εξαλείφει από τον αέρα τους παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ την ίδια στιγμή καταστρέφει μεταξύ πολλών άλλων τους μύκητες βοτρύτη και μονίλια, που μπορεί να απειλήσουν την αγροτική παραγωγή.

Το Airocide έχει αλλάξει τα δεδομένα του καθαρισμού αέρα στους επαγγελματικούς χώρους, καθώς, αξιοποιώντας τη διαστημική τεχνολογία της NASA, εξαλείφει το μικροβιακό φορτίο (βακτήρια, ιοί –μεταξύ των οποίων και ο κωρονοϊός- μύκητες), καθώς και τις πτητικές οργανικές ενώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις του αναπνευστικού, αλλεργίες και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Το Airocide καθαρίζει τον αέρα σε αποθηκευτικούς χώρους φρούτων και λαχανικών 24 ώρες το 24ωρο, αφαιρώντας σχεδόν το 100% των επιβλαβών πτητικών οργανικών ενώσεων, κρατώντας μακριά τα ακάρεα μυκήτων, βακτηρίων και σκόνης και εξαλείφοντας τα αερομεταφερόμενα παθογόνα. Μάλιστα, δεν παγιδεύει απλώς τους επιβλαβείς παθογόνους οργανισμούς που βρίσκονται στον αέρα, αλλά τους καταστρέφει, ενώ εξαλείφει και ρύπους που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι ή που δεν μπορούν να φιλτραριστούν από φίλτρα HEPA. Το προηγμένο αυτό σύστημα καθαρισμού του αέρα δεν χρησιμοποιεί φίλτρα και αυτή είναι και η ειδοποιός του διαφορά σε σχέση με άλλες συσκευές. Με δεδομένο αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, δεν απαιτείται αντικατάσταση βρώμικων φίλτρων, παρά μόνο των λαμπών UV που διαθέτει, μία φορά το χρόνο.

Πλήθος πιστοποιήσεων

 

Η αποτελεσματικότητα του Airocide αποδεικνύεται περίτρανα από τις

πιστοποιήσεις που διαθέτει από οργανισμούς, φορείς, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, αλλά και την ίδια τη NASA. Ειδικότερα, το Airocide έχει συμπεριληφθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, τον γνωστό FDA, στις εγκεκριμένες συσκευές που αποτελούν μέρος της κάλυψής μας εν μέσω πανδημίας ως πιστοποιημένη ιατρική συσκευή τύπου ΙΙ (medical II). Το Airocide πληροί τα κριτήρια απόδοσης που περιγράφονται στην οδηγία του FDA για τη χρήση συσκευών που βοηθούν στην καταστροφή του SARS-CoV-2, ενώ έχει ούτως ή άλλως λάβει εδώ και χρόνια έγκριση ως ιατρική συσκευή.

 

Επίσης, το Airocide έχει περάσει επιτυχώς σχετική δοκιμή του Ινστιτούτου Παστέρ του Μοντεβιδέο, στην Ουρουγουάη, το οποίο προχώρησε σε συστημική μικροβιολογική ανάλυση της ποιότητας του αέρα πριν και μετά την εγκατάσταση εξοπλισμού Airocide στους χώρους του, αλλά και σε εσωτερικούς χώρους, όπως ένα νοσοκομείο, ένα εστιατόριο και μια αίθουσα εκδηλώσεων, προκειμένου να διαπιστώσει αν με τη χρήση του μειώνεται η κυκλοφορία μικροοργανισμών και κατά πόσο επιτυγχάνεται απολύμανση του αέρα. Τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση της μελέτης, στους χώρους  του ινστιτούτου, έδειξαν ότι η κυκλοφορία του αέρα μέσα στον εξοπλισμό Airocide συσχετίζεται με 38% μείωση της βακτηριακής ποικιλομορφίας που ανιχνεύτηκε στον αέρα μετά από 5 ώρες λειτουργίας του και ιδιαίτερα με τη μείωση του αριθμού των δυνητικά παθογόνων βακτηρίων. Επίσης, μετά από 5 ώρες λειτουργίας ήταν προφανές ότι τα ίχνη του συνθετικού γενετικού υλικού του ιού SARS-CoV-2 που εντοπίστηκαν στον αέρα ο οποίος εισερχόταν στον εξοπλισμό δεν ανιχνεύονταν στην έξοδο αέρα του εξοπλισμού Airocide.

 

Τα αποτελέσματα του δευτέρου σταδίου όσον αφορά την ταυτοποίηση των βακτηρίων με γονιδιωματική ανάλυση –στο εστιατόριο, το νοσοκομείο και την αίθουσα εκδηλώσεων- έδειξαν πως σε συγκεκριμένες καταστάσεις υπήρχαν τάσεις μιας πιθανής θετικής επίδρασης της συσκευής Airocide στην απομάκρυνση δυνητικά παθογόνων βακτηρίων.

 

Η δυνατότητα των συστημάτων καθαρισμού Airocide να εφαρμόζονται σε μεγάλους βιομηχανικούς χώρους και σε δύσκολες συνθήκες ως βιομηχανικές συσκευές, βρίσκοντας εφαρμογή, μεταξύ άλλων, σε ψυκτικούς θαλάμους και σε χώρους αποθήκευσης προϊόντων, είναι πολύ σημαντική. 

 

Το σύστημα καθαρισμού Airocide είναι ο καλύτερος σύμμαχος, πέραν των αγροτών, για τα ξενοδοχεία, τα εμπορικά καταστήματα, τα supermarket, την εκπαίδευση,  τα νοσοκομεία, τις κλινικές, τα ιατρεία και οδοντιατρεία, αλλά και το σύνολο των γραφειακών χώρων, όπου ο καθημερινός συγχρωτισμός μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για αερογενείς λοιμώξεις. Το κοινό, οι πελάτες και οι εργαζόμενοι, νιώθουν και αντιλαμβάνονται την βελτίωση του αέρα στον χώρο καθώς ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν εξαιτίας των επιβλαβών παθογόνων οργανισμών. Ο κόσμος που γευματίζει σε ένα εστιατόριο, πίνει τον καφέ του σε ένα καφέ, ψωνίζει σε ένα κατάστημα, περιμένει στην αίθουσα αναμονής ενός ιατρείου ή διαμένει σε ένα ξενοδοχείο, αισθάνεται πως ο χώρος όπου βρίσκεται είναι ασφαλής.

 

Με το Airocide οι άνθρωποι του αγροτικού κλάδου μπορούν να διατηρήσουν για περισσότερο τα φρούτα και τα λαχανικά τους, βελτιστοποιώντας τις συνθήκες αποθήκευσης, γνωρίζοντας πως οι χώροι τους είναι απαλλαγμένοι από επικίνδυνα παθογόνα. Αξιοποιώντας το Airocide, ο αγροτικός κλάδος έχει έναν ακόμα σύμμαχο στην απαιτητική αλυσίδα της πρωτογενούς παραγωγής.

 

 

INFO!

Airocide Ελλάδας

TC Group OE

Official Partner of Trust Hungary Corporation & Cellarius

gr address: Ifaistionos 5, Kavala

hu address: H-7900 Szigetvar HU

T: 2513010510

T: +30 6944 500 060 T: +30 6983 487 557

F: 2510838383

E-mail: info@tcgroup.gr

www.airocide.gr

www.tcgroup.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές