BACK TO
TOP
Farming

Άρωμα πασχαλίτσα για φυτοπροστασία από εχθρούς

Ερευνητές στις ΗΠΑ προτείνουν μια «έξυπνη» και φιλική στο περιβάλλον μέθοδο προστασίας των φυτών από παράσιτα.

unnamed__11__3

41
0

Πιο συγκεκριμένα ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να απομονώσουν συγκεκριμένες χημικές ουσίες από σκαθάρια και πιο συγκεκριμένα από σκαθάρια της οικογένειας Coccinellidae τα είδη των οποίων είναι γνωστά στην Ελλάδα με τις ονομασίες λαμπρίτσα και πασχαλίτσα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενός σπρέι με το οποίο θα ψεκάζουμε τα φυτά και ειδικά εκείνα των καλλιεργειών. Το σπρέι αυτό θα μεταφέρει στα φυτά την οσμή των σκαθαριών ή άλλων εντόμων που αποτελούν αντιπάλους των παράσιτων έτσι ώστε αυτά να διαισθανθούν ότι κινδυνεύουν και να μην πλησιάσουν τα φυτά.

Αν η μέθοδος αυτή αποδειχθεί αποτελεσματική θα αποτελέσει μια εξαιρετική και πάνω από όλα φιλική στο περιβάλλον λύση. Εκτός των άλλων τα φυτοφάρμακα όχι μόνο βλάπτουν το περιβάλλον και είναι επικίνδυνα και για την ανθρώπινη υγεία αλλά έχει διαπιστωθεί ότι πολλά παράσιτα και μάλιστα τα πιο επικίνδυνα και βλαβερά για τις καλλιέργειες έχουν πλέον καταφέρει να αναπτύξουν ανθεκτικότητα στα περισσότερα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν οι αγρότες. Ήδη οι ερευνητές συνεργάζονται με μια εταιρεία για την ανάπτυξη ενός τέτοιου σπρέι για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του στην πράξη.
Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές