BACK TO
TOP
Farming

Η επίδραση των βιοδιεργετών στα σιτηρά εύκρατων κλιμάτων

Τα σιτηρά των εύκρατων κλιµάτων ανήκουν στην οικογένεια Gramineae. ∆ιακρίνονται σε δυο κατηγορίες, στα χειµερινά και στα ανοιξιάτικα. Τα πρώτα σπέρνονται το φθινόπωρο και τα δεύτερα την άνοιξη.

cereal1

106
0

Το φθινόπωρο σπέρνονται οι ποικιλίες που χαρακτηρίζονται ως χειµωνιάτικες, καθώς παρουσιάζουν αυξηµένες απαιτήσεις σε εαρινοποίηση και αξιόλογη αντοχή στις χαµηλές θερµοκρασίες. Την άνοιξη σπέρνονται οι ανοιξιάτικες ποικιλίες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από χαµηλές ανάγκες σε εαρινοποίηση και περιορισµένες αντοχές στις χαµηλές θερµοκρασίες. Οι ανοιξιάτικες ποικιλίες είναι δυνατό να σπέρνονται ακόµη και σε περιοχές µε ήπιο χειµώνα. Στην πρώτη κατηγορία, ανήκουν το σιτάρι, το κριθάρι, η βρώµη και η σίκαλη (ή βρίζα), ενώ στη δεύτερη ανήκουν το καλαµπόκι, το ρύζι, το σόργο και το κεχρί.

Από αρχαιοτάτων χρόνων, τα σιτηρά και κυρίως το σιτάρι, αποτελούσε τη βάση της διατροφής του ανθρώπου, ενώ η βρώµη και η σίκαλη, αποτελούν κατά βάση κτηνοτροφικά φυτά.

Κάθε χρόνο οι καλλιέργειες των σιτηρών καλύπτουν εκτάσεις περίπου ίσες µε 7 δις. στρέµµατα, δηλαδή περίπου ίσο µε το 1/20 της συνολικής χερσαίας επιφάνειας της γης.

Η σπορά των σιτηρών γίνεται συνήθως γραµµικά. Οι γενικές απαιτήσεις που έχουν σε εδαφική γονιµότητα διαφέρουν. Τα σιτηρά αντιδρούν θετικά και θεαµατικά στην προσθήκη αζώτου στο έδαφος µε την προϋπόθεση ότι υπάρχει η αναγκαία εδαφική υγρασία και τα φυτά δε θα πλαγιάσουν. Υπολογίζεται ότι για κάθε 100gr αζώτου / στρ., προκαλείται αύξηση αποδόσεων κατά 10 kg / στρ.

Η εταιρεία Biosolids S.A. σε συνεργασία µε την εταιρεία Hello Nature (Italpollina S.p.A) που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην οργανική θρέψη, παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους παραγωγούς σιτηρών να αυξήσουν ικανοποιητικά την παραγωγή τους χρησιµοποιώντας το προϊόν TRAINER.

Trainer | Αποδοτικό, Αποτελεσµατικό, Απόλυτα φυτικό.

Το προϊόν TRAINER εµπλουτίζει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Biosolids S.A., καθώς αποτελεί έναν καινοτόµο βιοδιεγέρτη για εφαρµογή µε ψεκασµό φυλλώµατος στα πρώτα στάδια ανάπτυξης του φυτού, αλλά και αργότερα για αύξηση καρπού. Το TRAINER είναι ένα υγρό οργανικό αζωτούχο λίπασµα, το οποίο προκύπτει από την ενζυµική υδρόλυση φυτικών πεπτιδίων. Αποτελείται από 30% φυτικά πεπτίδια, τα οποία αποτελούν ρυθµιστές ανάπτυξης για τα φυτά. Χάρη στη σύνθεσή του αυτή, είναι άµεσα απορροφήσιµο από τα φυτά, µε θετικά αποτελέσµατα ακόµη και λίγες ώρες µετά την εφαρµογή του σε αυτά. Επειδή αποτελεί ένα προϊόν υδρόλυσης έχει τη δυνατότητα να διεγείρει την ανάπτυξη ριζικών τριχιδίων και συνεπώς ενισχύει την ικανότητα των ριζών για πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.  Βοηθά επίσης, στη ρύθµιση των φυτοορµονών, καθώς ενεργοποιεί τη σύνθεση της αυξίνης και του ιασµονικού οξέος, παράγωγα που εµπλέκονται στο σχηµατισµό ριζών και σε αντιδράσεις κατά του στρες.

Επιπλέον, το TRAINER έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και του µεταβολισµού του αζώτου, προάγοντας έτσι την ανάπτυξη του φυτού. Είναι αποδεδειγµένο, πως η προσθήκη αζώτου στο σιτάρι επιδρά θετικά στον αριθµό των σταχύων και των καρπών ανά ταξιανθία, καθώς και στο βάρος των καρπών και στην πρωτεϊνοπεριεκτικότητα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές