Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Farming

H σημασία της χρήσης χαλκούχων στη δενδροκομία

Οι δενδρώδεις καλλιέργειες έχουν ιδιαίτερη σηµασία για τους Έλληνες παραγωγούς, τόσο για οικονοµικούς, όσο και για παραδοσιακούς λόγους. Είναι, ωστόσο, ευάλωτες σε πληθώρα ασθενειών.

17_10

3069
1

των Ανδρέα ΓιαννόπουλοΥ* & Αντώνη Χόντα*

Το Κορύνεο, ο Εξώασκος, το Φουζικλάδιο, η Ανθράκωση, η Σεπτορίωση, το Γλοιοσπόριο, το Κυκλοκόνιο η Φυτόφθορα, η Κορυφοξήρα και διάφορες Βακτηριώσεις είναι ορισµένες από τις ασθένειες που συναντώνται συχνά στη χώρα µας στα µηλοειδή, τα πυρηνόκαρπα, τα ακρόδρυα, την ελιά, τα εσπεριδοειδή αλλά και το ακτινίδιο.

Για την εξασφάλιση ποιοτικών προϊόντων, αειφορίας και αύξησης του κέρδους στις καλλιέργειες αυτές, είναι αναγκαία η καταπολέµηση των ασθενειών τους µε τη χρήση χαλκούχων σκευασµάτων.

Η διενέργεια ψεκασµών µε χαλκούχα σκευάσµατα βοηθάει στην πρόληψη των ασθενειών αλλά και την θωράκιση των καλλιεργειών για τα επόµενα καλλιεργητικά στάδια και περιόδους. 

Τα πλεονεκτήµατα της χρήσης του χαλκού είναι: ο πολυθεσικός τρόπος δράσης (παρεµπόδιση ανάπτυξης ανθεκτικότητας), ο συνδυασµός υψηλής αποτελεσµατικότητας και µεγάλης διάρκειας δράσης, το χαµηλό κόστος κ.α..

Η επιλογή της κατάλληλης µορφής χαλκού στο  κατάλληλο στάδιο του βιολογικού κύκλου των µικροοργανισµών καθώς και της καλλιέργειας, συντελεί στη βέλτιστη αποτελεσµατικότητα.

Η Κ&Ν ΕΥΘΥΜΙΑ∆ΗΣ διαθέτει έναν πλήρη κατάλογο χαλκούχων σκευασµάτων για την κάλυψη κάθε ανάγκης των Ελλήνων δενδροκόµων.

Χαλκούχα Σκευάσµατα της Κ&Ν ΕΥΘΥΜΙΑ∆ΗΣ:

Nordox 75WG: Το Nordox 75WG είναι το µοναδικό σκεύασµα µε δραστική ουσία το Υποξείδιο του Χαλκού. Έχει τη µεγαλύτερη διάρκεια δράσης απ’ όλες τις µορφές χαλκού, εξαιρετική αντοχή στην έκπλυση από τη βροχή και υψηλή αποτελεσµατικότητα σε πλήθος ασθενειών.

Kocide 2000 WG: Το Kocide 2000WG, µε δραστική ουσία το Υδροξείδιο του Χαλκού, εξασφαλίζει τη βέλτιστη αποτελεσµατικότητα σε πλήθος ασθενειών, στα στάδια της καλλιέργειας που απαιτείται ταχεία δράση. 

Cuproxat 19SC (Τριβασικός Θειϊκός Χαλκός)
Champ 37,5WG (Υδροξείδιο Χαλκού)

Macc Super 36SC (Υδροξείδιο Χαλκού)

 Cupravit OB 50WP (Οξυχλωριούχος Χαλκός)

 

*Υπεύθυνοι Ανάπτυξης Καλλιεργειών, Τεχνικής Υποστήριξης & Mkt ∆ενδροκοµίας

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

24-11-2021 16:43Mr shwn

Γεια Έχετε μόλις βγει από την τράπεζά σας τον τελευταίο καιρό και δεν υπάρχει πού αλλού θα μπορούσατε να πάρετε το δάνειο που επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας σήμερα και ας δούμε πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε, Μόνο ειλικρινής και γνήσια άνθρωποι ευπρόσδεκτοι να ισχύουν, μερικές Φορές αυτό που χρειαζόμαστε είναι μόνο γύρω μας και μπορεί να καταλήξετε να μην χρειάζεται να μπει σε περισσότερο χρέος για να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα, Με μια καλή συμβουλή και λύση που προσφέρουμε, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ψάχνετε για να βγούμε από αυτό το στενό γωνία, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας αυτή τη στιγμή. Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος να ρωτήσει για τις υπηρεσίες μας. Συμπληρώστε τις παρακάτω πληροφορίες: όνομα: ηλικία: διεύθυνση: μέλος: χώρα: τηλεφώνου: ποσό που απαιτείται: διάρκεια δανείου: σκοπός του δανείου: Ευγενικά με ελάτε σε επαφή με το συντομότερο δυνατόν έτσι μπορούμε να αρχίσουμε με τη διαδικασία δανείου σας Email(chasebanktransferdesk@gmail.com) chasebanktransferdesk@yandex.com Με Φιλικούς Χαιρετισμούς. Τζέιμσταουν.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία