BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Τέλη Φλεβάρη σε δημοπρασία το σφαγείο Μανταμάδου

Η δημοπρασία θα γίνει τέλος Φεβρουαρίου ώστε να μπορεί να λειτουργήσει πριν το Πάσχα.

6
0

Σε δημοπρασία βγαίνει τελικά το σφαγείο Μανταμάδου, καθώς στη συνάντηση που έγινε μεταξύ του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και του προέδρου του συνεταιρισμού Μανταμάδου Παναγιώτη Σταμάτη δεν έγινε δεκτή η πρόταση να το αναλάβει ο συνεταιρισμός, αφού κάτι τέτοιο απαιτεί αλλαγή καταστατικού του, κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνει ενώ δεν υπάρχει και η κατάλληλη τεχνογνωσία.

«Χάθηκε ακόμα ένα εργαλείο που θα μπορούσαν οι κτηνοτρόφοι να επιδιώξουν καλύτερες τιμές», τόνισε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Παναγιώτης Σταμάτης και συμπλήρωσε ότι «το καλύτερο θα ήταν το σφαγείο να μείνει στη διαχείριση του δήμου, τώρα για ακόμα μια φορά ο κόπος του κτηνοτρόφου θα γίνει βορά των μεγαλοεμπόρων, αφού ο υγιής ανταγωνισμός στην περίπτωσή μας δε λειτουργεί».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΑΔΕΛ Ταξιαρχούλα Πνακά  σημείωσε ότι «η δημοπρασία θα γίνει τέλος του Φεβρουαρίου με τιμή εκκίνησης 3.000 ευρώ  ετησίως και οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί πολύ σύντομα για να είναι έτοιμο να λειτουργήσει πριν από το Πάσχα. Όλοι αντιλαμβάνονται πλέον την αναγκαιότητα να λειτουργήσει σύντομα το σφαγείο και κινούνται οι διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση και από την κτηνιατρική με το θέμα των αδειοδοτήσεων και από την πλευρά μας με όποιες εργασίες απαιτούνται. Βέβαια και όποιος αναδειχθεί πλειοδότης από την δημοπρασία θα πρέπει να κάνει επενδύσεις εκσυγχρονισμού και συμμόρφωσης με ότι προβλέπει η νομοθεσία για την εύρυθμη λειτουργία ενός σφαγείου. Θα περιμένω την επιστολή του συνεταιρισμού με τις επισημάνσεις του για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την τοπική κοινωνία και θα προχωρήσουμε στη σύνταξη των όρων δημοπράτησης του σφαγείου».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία