BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Baby σαλάτες με μουσταρδόφυλλα η αποκάλυψη Βεζύρογλου στη Freskon

Νέες πατενταρισµένες ποικιλίες επιτραπέζιου σταφυλιού που έχουν έρθει ή ετοιµάζονται να έρθουν στην Ελλάδα. Καινοτόµες προτάσεις προϊόντων σε επίπεδο συσκευασίας. Τεχνολογίες αιχµής που έχουν να κάνουν µε την καλλιέργεια και τη µετασυλλεκτική συµπεριφορά των προϊόντων.

Baby σαλάτες με μουσταρδόφυλλα η αποκάλυψη Βεζύρογλου στη Freskon

3
0

 Εκτιµήσεις για την προσδοκώµενη παραγωγή ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων σε Ελλάδα και Ευρώπη και πολλές ευκαιρίες -πάνω από 2.500 προγραµµατισµένα ραντεβού µε χονδρεµπόρους, µε διακινητές και λιανεµπόρους- για ενίσχυση υφιστάµενων εµπορικών συνεργασιών και κυρίως σύναψη νέων. Τα παραπάνω είναι ορισµένα από τα στοιχεία που συνθέτουν το «µενού» της 4ης διεθνούς έκθεσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών Freskon, που άνοιξε τις πύλες της την περασµένη Πέµπτη 26 Απριλίου και ρίχνει την αυλαία της σήµερα στη Θεσσαλονίκη.

Το πολυγεγονός -όπως αρέσκονται να το αποκαλούν οι ιθύνοντες της ∆ΕΘ – Helexpo- για τον ιδιαίτερα δυναµικό κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, παρά τις «παιδικές ασθένειες» προσπαθεί να εδραιωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων παραγωγών και διακινητών, αλλά και των ξένων πελατών – συνεργατών, ως η αντιπροσωπευτική έκθεση του κλάδου σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι συνολικά 210 εκθέτες (έναντι 191 το 2017) από Ελλάδα κι εξωτερικό, προερχόµενοι από 22 χώρες του κόσµου, και, από την άλλη, οι περίπου 150 προσκεκληµένοι εµπορικοί επισκέπτες, από 31 διαφορετικές γωνιές της γης, έδωσαν στη διοργάνωση τον αέρα διεθνοποίησης που ψάχνει, ωστόσο υπάρχει ακόµη δρόµος που πρέπει να διανυθεί..

Σχέδια για 500 στρέµµατα εντός του 2018 σταφυλιού από Jupiter και IFG

Όσον αφορά στα νέα της φετινής Freskon, ο Mark Tweddle της Jupiter Group, µιλώντας στο 1ο διεθνές συνέδριο για το επιτραπέζιο σταφύλι, ανέφερε ότι ο βρετανικός όµιλος επεκτείνει τη δράση του στην Ελλάδα µέσω συνεργασιών µε Έλληνες παραγωγούς και διακινητές για την ανάπτυξη τεσσάρων άσπερµων πατενταρισµένων ποικιλιών της σειρά Arra. Πρόκειται για κλειστά συµβόλαια, που έχουν υπογραφεί µε τις εταιρείες διακίνησης φρούτων και λαχανικών ΑΒ – Παττίκας – Χάτσιος από τη Θέρµη Θεσσαλονίκη, µε την Γ. Κατσαγκιώτης στην Καβάλα, µε την Πρωτοφανούσης και µε την οµάδα παραγωγών Σύµβολο και πάλι στην Καβάλα. Ήδη στο πλαίσιο των συµβολαίων που έχουν υπογραφεί, έχουν φυτευτεί περίπου 500 στρέµµατα και εντός του 2018 πρόκειται να φυτευτούν άλλα τουλάχιστον 450, όλα στην Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ το σχετικό θέμα

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία