BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Σε αρμονία με τη φύση το SIVANTO® prime της Bayer κατά των εχθρών

Η Bayer, για άλλη μια φορά πρωτοπορεί, προσφέροντας στον Έλληνα παραγωγό (πρώτη έγκριση στην Ν. Ζώνη της Ε.Ε.) ένα νέο σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των δύσκολων εχθρών. Πρόκειται για το SIVANTO® prime, ένα καινοτόμο διασυστηματικό εντομοκτόνο, με νέα δραστική ουσία από καινούρια χημική ομάδα, για τον αποτελεσματικό έλεγχο των μυζητικών εντόμων.

sivanto-prime-bayer

Μαρία Γιουρουκέλη

49
0

Πρόκειται για το SIVANTO® prime,  ένα καινοτόμο διασυστηματικό εντομοκτόνο, με νέα δραστική ουσία από καινούρια χημική ομάδα, για τον αποτελεσματικό έλεγχο των μυζητικών εντόμων. Η Bayer ανέπτυξε το SIVANTO® prime με στόχο να ικανοποιεί τις ανάγκες της σύγχρονης γεωργίας και ταυτόχρονα τις αυστηρές απαιτήσεις, ως προς τον σεβασμό στο περιβάλλον, την εκλεκτικότητα στους στόχους και τη βιώσιμη διαχείριση της καλλιέργειας.

Η δραστική ουσία του SIVANTO® prime ονομάζεται flupyradifurone και είναι εμπνευσμένη από την φυσική ουσία στεμοφολίνη, ουσία η οποία απομονώθηκε από το Stemona japonica, ένα φαρμακευτικό φυτό που συναντάται κυρίως στην Νοτιοανατολική Ασία.

Καθώς το μοναδικό ενεργό σύστημα του flupyradifurone είναι διαφορετικό από αυτό των νεονικοτινοειδών και των σουλφοξαμινών, κατατάσσεται σε νέα χημική ομάδα, τις βουτενολίδες, δίνοντας έτσι την δυνατότητα ελέγχου ορισμένων πληθυσμών εντόμων ανθεκτικών στα άλλα εντομοκτόνα.

Η ταχύτατη αρχική δράση του οδηγεί σε άμεση διακοπή της μύζησης χυμών από τα έντομα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στον αποτελεσματικό έλεγχο των φορέων των ιώσεων (π.χ. αλευρώδεις), καθώς και στον περιορισμό της εξάπλωσής τους.

Επίσης, δεν βλάπτει τις μέλισσες και τους βομβύνους, επιτρέποντας έτσι ένα ευρύ χρονικό παράθυρο εφαρμογής, ακόμα και κατά την περίοδο της ανθοφορίας, ενώ χαρακτηρίζεται από εκλεκτικότητα στα σημαντικότερα είδη ωφελίμων εντόμων που συμμετέχουν σε ολοκληρωμένα προγράμματα διαχείρισης καλλιεργειών.

Στο φάσμα δράσης του SIVANTO® prime περιλαμβάνονται οι αφίδες, οι αλευρώδεις, τα τζιτζικάκια και ορισμένα κοκκοειδή. Στην Ελλάδα εγκεκριμένες καλλιέργειες είναι τα σολανώδη και κολοκυνθοειδή υπαίθρου και θερμοκηπίου, το αμπέλι, ο καπνός, τα μηλοειδή, το μαρούλι υπαίθρου και τα καλλωπιστικά, η φράουλα, τα σμέουρα και τα βατόμουρα θερμοκηπίου.

Τo SIVANTO® prime, με τις εξαιρετικές ιδιότητες που το χαρακτηρίζουν, προσφέρει στον παραγωγό  έναν περισσότερο βιώσιμο, υπεύθυνο και εύκολο τρόπο διαχείρισης της καλλιέργειάς του.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Sivanto στην διεύθυνση www.sivanto.bayer.com

Σχετικά με την Bayer

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2017, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 99.800 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,4 δις ενώ οι  δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 4,5 δις. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.bayer.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Bayer Ελλάς, επισκεφθείτε το www.bayer.gr.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία