Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Ημερίδα για σύγχρονες τεχνικές αμυγδαλοκαλλιέργειας στη Λάρισα

Διοργανώθηκε από τα Φυτώρια GRINN και το Κρατικό Αγροδιατροφικό Ινστιτούτο της Καταλωνίας IRTA και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου.

amygdalopa1

229
0

Ομιλητές ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος του IRTA για την αμυγδαλιά Xavi Miarnau, ο επιστημονικός υπεύθυνος κλαδεμάτων και διαμόρφωσης Ramon Giraste, ο τεχνικός της εταιρείας ψεκαστικών ζιζανιοκτονίας Mantis, Frank Verder και ο γεωπόνος των φυτωρίων GRINN Μίλης Ευάγγελος.


Το πρωί της Τρίτης 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε επίδειξη κλαδεμάτων για γεωτεχνικούς, σε αγρό με αμυγδαλιές με ποικιλίες του IRTA στην περιοχή της Λάρισας. Εκεί αναδείχθηκε η σημαντικότητα της σωστής διαμόρφωσης και η ανάγκη για γνώση της συμπεριφοράς ανάπτυξης της ποικιλίας πριν ο παραγωγός προβεί στις τεχνικές του κλαδέματος.


Το απόγευμα της Τρίτης παρουσία 400 παραγωγών και γεωτεχνικών από όλη την Ελλάδα, έγινε επίδειξη της παγκόσμιας πατέντας ψεκασμού ζιζανιoκτονίας χαμηλού όγκου Mankar, τα φυτώρια GRINN ανέδειξαν το μείζον θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων των ποικιλιών, ενώ από την πλευρά του IRTA παρουσιάστηκαν βασικά ζητήματα της αμυγδαλοκαλλιέργειας.


Μεταξύ αυτών:

- Το πρόγραμμα βελτίωσης ποικιλιών του IRTA

- Η τακτική επιλογής κατάλληλης ποικιλίας για τον παραγωγό

- Ο επιστημονικός τρόπος υπολογισμού του νερού άρδευσης και μονάδων λίπανσης

- Οι τάσεις της παγκόσμιας παραγωγής και του εμπορίου
Η Διεθνής Ημερίδα ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους και την υπόσχεση ότι θα αποτελέσει την απαρχή για μια ετήσια συνάντηση-συνέδριο για την αμυγδαλιά.

Πληροφορίες:

Μίλης Ευάγγελος - CEO GRINN, Ελληνικά Καινοτόμα Φυτώρια

Νάουσα – Ημαθία

τηλ: 694 9735 741

email: info@grinn.gr

grinn.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία