BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Βαμβάκια, καλαμπόκια πήρε το χαλάζι σε Βαμβακού, Κόζιακα

Βαμβάκια, καλαμπόκια, όσπρια και τριφύλλια γράφουν τεράστιες απώλειες από την πρόσφατη κακοκαιρία. Οι εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες εντοπίζονται κυρίως στην επαρχία των Φαρσάλων και ειδικά στην περιοχή της Βαμβακούς και στο χωριό Ρεματιά, αλλά και σε χωριά στα ριζά του Κόζιακα του νομού Τρικάλων.

7
1

Πιο αναλυτικά, έντονη βροχόπτωση με δυνατό αέρα, πτώσεις δέντρων και χαλάζι σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα σε χωριά της επαρχίας Φαρσάλων διάρκειας 5 με 7 λεπτών (χαλάζι), πλήττοντας κυρίως τα χωριά Βαμβακού και Ρεματιά. Το χαλάζι έπληξε κυρίως χωριά του πρώην Δ.Ε. Πολυδάμαντα (Βαμβακού, Δενδράκια, Ζωοδόχος Πηγή, Σιτόχωρο) και το Βασιλή (πρώην Δ.Ε. Ενιπέα), ενώ έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε και στην πόλη των Φαρσάλων και γενικά στην επαρχία.

Με σχετικές του δηλώσεις ο δήμαρχος Φαρσάλων, Άρης Καραχάλιος, τόνισε πως «ήταν τρομακτικές οι ποσότητες του νερού» προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο οι υπηρεσίες του δήμου με μηχανήματα επιχείρησαν ώστε να ανοίξουν διόδους και να εκτονωθεί η μεγάλη ποσότητα νερού που κατέβαινε από του λόφους των Χαλκιάδων.

Σημειώνεται πως η περιοχή «χτυπήθηκε» και από χαλάζι το οποίο και προκάλεσε έντονα προβλήματα στις βαμβακοκαλλιέργειες σε πολλές περιοχές, ενώ σήμερα Δευτέρα αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία του δημάρχου με τον ΕΛΓΑ ώστε να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις από τις καταστροφές.

 

Χαλάζι σάρωσε τα καλαμπόκια στον Κόζιακα Τρικάλων

Ένα πρωτοφανές κύμα ισχυρών ανέμων, συνοδευόμενο από χαλάζι, σάρωσε τα χωριά στα ριζά του Κόζιακα, δημιουργώντας τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες της περιοχής και κυρίως στα καλαμπόκια.

 


Η πρώτη εικόνα των παραγωγών κάνει λόγο για ολική καταστροφή από την ανεμοθύελλα και το χαλάζι στις καλλιέργειες. Οι αγρότες βγήκαν στα χωράφια τους με την εξασθένιση των φαινομένων και διαπίστωσαν ότι οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς πήγαν χαμένοι.

Σημειωτέον ότι οι πληγέντες παραγωγοί περιμένουν τώρα την άμεση καταγραφή των ζημιών προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν τουλάχιστον στις υποχρεώσεις που τρέχουν.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

09-07-2018 17:18BILL

ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ ΕΠΕΣΕ ΧΑΛΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία