BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Έγκριση Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε 5 ΓΤΟ προϊόντα

Η Κομισιόν ενέκρινε πέντε προϊόντα γενετικώς τροποποιημένα για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές.

1
0

Την έγκριση πέντε γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) για τη χρήση τροφίμων και ζωοτροφών αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι αποφάσεις έγκρισης δεν καλύπτουν τη χρήση αυτών των ΓΤΟ για καλλιέργεια και αφορούν δύο νέες άδειες (αραβόσιτο MON 87427 x MON 89034 x NK603, αραβόσιτο 1507 x 59122 x MON 810 x NK603) και την ανανέωση τριών υφισταμένων αδειών (αραβόσιτο DAS-59122-7, αραβόσιτος GA21, ζαχαρότευτλο H7-1) .

Όλοι αυτοί οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί έχουν περάσει από μια συνολική διαδικασία έγκρισης, συμπεριλαμβανομένης ευνοϊκής επιστημονικής αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

 Όλα τα κράτη μέλη είχαν δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους στη μόνιμη επιτροπή και στη συνέχεια στην επιτροπή προσφυγών και το αποτέλεσμα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τη νομική υποστήριξη των κρατών μελών για να προχωρήσει.

Οι άδειες ισχύουν για 10 χρόνια και όλα τα προϊόντα που παράγονται από αυτούς τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς θα υπόκεινται στους αυστηρούς κανόνες επισήμανσης και ανιχνευσιμότητας της ΕΕ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία