Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Παγωμένα αναψυκτικά σε 45 δευτερόλεπτα

Νέα καινοτόμα συσκευή, η οποία θα παγώνει αναψυκτικά και ποτά, μέσα σε 45 δευτερόλεπτα εξοικονομώντας 80% ενέργεια ,αναπτύχθηκε με Ευρωπαϊκή επιχορήγηση ύψους 903.000 ευρώ. ...

Παγωμένα αναψυκτικά σε 45 δευτερόλεπτα

0
0

Η σύμφωνα με τους μηχανικούς της Rapidcool η νέα τεχνολογία, όπου θα φέρει την επωνυμία «V-TEX», είναι το μέλλον στην τεχνολογία των ψυγείων, καθώς είναι και πιο οικονομική και πιο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και πιο ασφαλής για τον καταναλωτή.

Χαρακτηριστικά η πρωτότυπη συσκευή, μπορεί να ψύξει ένα κουτάκι αναψυκτικού από θερμοκρασία δωματίου, στους 4 βαθμούς κελσίου εντός 45 δευτερολέπτων.

Με τη μέθοδο αυτή, υπολογίζεται ότι εξοικονομούνται περίπου 832 ευρώ το χρόνο, για κάθε ψυγείο, αφού δεν είναι πλέον αναγκαία η συνεχόμενη ψύξη μιας μεγάλης γκάμας συσκευασμένων προϊόντων. Η μείωση του ενεργειακού κόστους επιφέρει παράλληλα και οικολογικά οφέλη, καθώς μειώνονται σημαντικά οι ενεργειακές απαιτήσεις ιδιαίτερα για τα εμπορικά καταστήματα.

Επιπλέον οι κατασκευαστές της συσκευής ισχυρίζονται πως η τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι και πιο φιλική για υγεία των καταναλωτών , αφού τα επιβλαβή βακτήρια, δεν αντέχουν στην διαδικασία άμεσης ψύξης.  

Η ομάδα του Rapid Cool, ήδη βρίσκεται σε στενή συνεργασία με «έναν μεγάλο παραγωγό» του κλάδου των αναψυκτικών, και αυτή τη στιγμή εξελίσσει δύο νέα μοντέλα, τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να ψύχουν 4 και 6 μπουκάλια ή αναψυκτικά ταυτόχρονα.   

To Rapid Cool είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αναπτύχθηκε, με ευρωπαϊκή επιχορήγηση ύψους  903.000 ευρώ, από ακαδημαϊκούς και άλλους εταίρους όπως η Vending Marketing DOO (Σλοβενία), η Enviro-Cool (Βρετανία), η Dymtec (Ισπανία), το ερευνητικό  κέντρο Re/gent (Δανία) και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Έξυπνων Συστημάτων (Βρετανία). 

Πηγή: rapidcool.eu

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire