BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Εξοικειωμένος με τα μεγάλα deal βλέπει τη Monsanto βούτυρο στο ψωμί

Όταν τον Οκτώβριο του 2014, ο Απόστολος Κλοντζάρης, αναλάµβανε τη γενική διεύθυνση της Bayer CropScience για την Ελλάδα και την Κύπρο (Country Head), διαδεχόµενος τότε τον Dr. Hans-Joachim Henn, τίποτα δεν έδειχνε στον ορίζοντα µια εξαγορά διεθνούς εµβέλειας, όπως αυτή της Monsanto.

Εξοικειωμένος με τα μεγάλα deal βλέπει τη Monsanto βούτυρο στο ψωμί

3
0

Το θέµα είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δηµοσιότητας τον Μάιο του 2016 και επισηµοποιήθηκε πριν από µερικές εβδοµάδες, για την ακρίβεια στις 8 Ιουνίου. Χωρίς αµφιβολία η εν λόγω εξαγορά, µε τίµηµα περί τα 63 δισ. δολάρια, επαναπροσδιορίζει εξ αρχής τις παγκόσµιες ισορροπίες στον τοµέα της αγροτεχνολογίας. Στο εξής η Bayer θα µετράει ετήσιες πωλήσεις ύψους 66 δισ. δολαρίων, οι οποίες θα προέρχονται από το 29% της παγκόσµιας αγοράς σπόρων και από το 24% της παγκόσµιας αγοράς φυτοπροστατευτικών.

Υπενθυµίζεται ότι για να προχωρήσει η έγκριση της εξαγοράς από τις αρµόδιες αρχές ελέγχου του Ανταγωνισµού, η γερµανική εταιρεία υποχρεώθηκε να πουλήσει τη θυγατρική Covestro, καθώς επίσης και µερίδια εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά σπόρων. Παράλληλα, χρειάσθηκε να πουλήσει µερίδια αξίας 5,9 δις ευρώ στην ανταγωνίστρια εταιρεία BASF.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία