BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Άδεια διάθεσης στο VERIMARK® 20 SC της FMC για την υλεμία στο μπρόκολο

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χορήγησε άδεια διάθεσης στην αγορά στο εντομοκτόνο VERIMARK® 20 SC (δραστική ουσία: cyazypyr®), για περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση στην καλλιέργεια του μπρόκολου υπαίθρου εναντίον της υλέμιας (Delia spp).

broccoli_720x405w_1540x866_2

23
0

Η υλέμια  (Delia spp) είναι ένα δίπτερο που προσβάλει τη βάση των φυτών καθώς, μετά την εκκόλαψη τους, τα νεαρά άτομα  εισέρχονται μέσα στο φυτό και ανοίγουν στοές. Το φυτό μπορει να ξεραθεί εντελώς.  

 Το VERIMARK® 20 SC είναι εντομοκτόνο επαφής και στομάχου. Καταπολεμά όλα τα προνυμφικά στάδια και  επιδεικνύει

εξαιρετική ωο-προνυμφοκτόνο δράση. Περιέχει την δραστική ουσία

cyantraniliprole, η οποία ανήκει στην χημική οικογένεια των ανθρανιλικών διαμιδίων και έχει ένα νέο τρόπο δράσης (IRAC group 28) μέσω της ενεργοποίησης των υποδοχέων ρυανοδίνης των εντόμων  με άμεσο αποτέλεσμα την μειωμένη μυϊκή λειτουργία, παράλυση και ακολούθως θανάτωση των εντόμων-στόχων.

Το VERIMARK® 20 SC της FMC, αποτελεί ένα νέο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό προϊόν για τον έλεγχο της υλέμιας, τη στιγμή που οι διαθέσιμες λύσεις για τον έλεγχο του συγκεκριμένου εντόμου είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

 Η εφαρμογή του μπορεί να γίνει με διαβροχή των φυταρίων στο στάδιο των 2 έως 5 φύλλων,  3 μέρες πριν τη μεταφύτευση. Η συνιστώμενη δόση είναι 15 κ.εκ προϊόντος ανά 1000 φυτάρια, εξασφαλίζοντας ότι όλο το προϊόν θα απορροφηθεί από τα φυτάρια.

  Το  VERIMARK® 20 SC  προσθέτει μια νέα  λύση στην φυτοπροστασία του μπρόκολου και θέτει τις βάσεις για μια συγκομιδή με υψηλή εμπορική αξία βοηθώντας τους παραγωγούς να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις της αλυσίδας τροφίμων αλλά και να διατηρήσουν την βιωσιμότητα της επιχείρησής τους.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία