BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Eργαλείο της εφαρμογής Pioneer seeds φέρνει διαγνωστικό έλεγχο στο χωράφι

Ένα νέο εργαλείο της εφαρμογής Pioneer seeds συμβάλει στην τεχνολογία εντοπισμού παρασίτων, διαγνωστικής ασθενειών και τροφοπενιών, κυκλοφόρησε η Pioneer, δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς να ελέγχουν την καλλιέργειά τους, από το κινητό τους.

3175620375d5dd419d142e

14
1

Το Threat ID, όπως αποκαλείται το καινοτόμο εργαλείο της εφαρμογής Pioneer seeds, τροφοδοτείται από το Plantix, και επιτρέπει στους αγρότες να εντοπίζουν ζητήματα που επηρεάζουν τα χωράφια τους, απλώς τραβώντας μία φωτογραφία από την καλλιέργεια τους. Στη συνέχεια, αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά συμπτώματα που προκαλούν οι εντομολογικοί εχθροί και παρέχει άμεση αναγνώριση των πιθανών απειλών για έντομα ή ασθένειες και ελλείψεις σε θρεπτικά στοιχεία. Το Threat ID ενισχύει την αποτελεσματικότητα της διαγνωστικής στα πλαίσια της ευφυούς γεωργίας και επιτρέπει στους αγρότες να προγραμματίζουν τις επακόλουθες επισκέψεις τους στον γεωπόνο της περιοχής.

«Το Threat ID, ως μέρος της εφαρμογής Pioneer Seeds, δίνει τη δυνατότητα στους καλλιεργητές να λαμβάνουν πιο γρήγορες και ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με ζητήματα που προκύπτουν, μετά από μια βόλτα στο χωράφι τους», δήλωσε ο Τζέρεμι Γκροετεκ, ο υπεύθυνος σύμβουλος της Pioneer Digital Ag. «Με την ικανότητα να εντοπίζουν αποτελεσματικά τα κυριότερα προβλήματα των καλλιεργειών, οι καλλιεργητές μπορούν πιο εύκολα να αξιοποιήσουν την ομάδα γεωργικών συμβούλων της Pioneer, και να ληφθούν ασφαλέστερα αποφάσεις για την ορθολογική διαχείριση των καλλιεργειών. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή αυτή συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της επένδυσης σε σπόρους και στην επίτευξη του μέγιστου δυναμικού απόδοσης».

Σημειώνεται ότι η εφαρμογής αυτή, κυκλοφορεί ήδη στην Αμερική και αναμένεται να έρθει και στην Ευρώπη. Μέσω της εφαρμογής, οι αγρότες μπορούν να λάβουν άμεσα αποτελέσματα, τραβώντας μια φωτογραφία για 30 καλλιέργειες, όπως καλαμπόκι, σόγια, σιτάρι και σόργο. Το μοντέλο περιλαμβάνει έναν συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο 20 εκατομμυρίων φωτογραφιών που καλύπτει ολόκληρο τον καλλιεργητικό κύκλο των καλλιεργειών. Ανάλογα με την απειλή που εντοπίζεται, οι αγρότες μπορούν στη συνέχεια να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκτεταμένη αγρονομική εμπειρογνωμοσύνη διεθνών επιστημόνων της γεωργίας και τοπικών γεωπόνων της Pioneer για οδηγίες διαχείρισης της καλλιέργειας.

«Η προσθήκη αναγνωριστικού των απειλών στην εφαρμογή Pioneer Seeds είναι αποτέλεσμα μιας ισχυρής συνεργασίας μεταξύ της Corteva Agriscience και της Plantix», δήλωσε οΓκροετεκε. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε αυτό το νέο εργαλείο στο ήδη ολοκληρωμένο πακέτο ψηφιακών λύσεων για τους αγρότες».

Η Pioneer Seeds App απρέχει μια μεγάλη γκάμα ψηφιακών εργαλείων γεωργίας όπως:

Εκτιμητής απόδοσης για τη λήψη εκτιμήσεων απόδοσης χρησιμοποιώντας smartphone ή κάμερα tablet

Ψηφιακή ετικέτα για να λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την παρτίδα μιας σακούλας σπόρου

εκτιμητής ρυθμού για τον προσδιορισμό του βέλτιστου ρυθμού σποράς για μεγιστοποιημένη απόδοση

Δείκτης βλάστησης για έλεγχο της σχετικής υγείας των χωραφιών

Η εφαρμογή Pioneer Seeds με την ενημέρωση Threat ID είναι διαθέσιμη για λήψη χωρίς κόστος στο Apple App Store ή στο Google Play.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

10-07-2020 18:09Γιαννης

Το έψαξα στο AppStore αλλά είναι μόνο στα ρωσικά η εφαρμογή

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία