BACK TO
TOP
Food insider

Επενδύσεις και είσοδος σε νέες προϊοντικές κατηγορίες στο στόχαστρο της Μινέρβα

Νέες αφίξεις σε υποσχόμενες προϊόντικές κατηγορίες προαναγγέλουν πηγές με γνώση των εξελίξεων γύρω από την Μινέρβα Ελαιουργική, με δεδομένη την διάθεση των μετόχων και της διοίκησης της εταιρείας για την ανάπτυξή της κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.

minerva1

Γιώργος Λαμπίρης

31
0

 Πρόσωπα με γνώση των εξελίξεων σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί πολλά brands στο χώρο του τροφίμου, γεγονός που της προσφέρει την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης κατά επόμενα χρόνια. Στο πλάνο της επενδυτικής ομάδας είναι να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες τροφίμων πέρα από τις ήδη υπάρχουσες που εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιό της όπως τα ελαιόλαδα, τα σπορέλαια, η μαργαρίνη, το βούτυρο, το τυρί και το ξύδι. Στο κάδρο της επενδυτικής στρατηγικής της εταιρείας βρίσκεται εκτός από την επέκταση των συγκεκριμένων κατηγοριών και η επέκτασή της σε νέες.

 

Πρώτο βήμα η συνέργεια με τη Damavand – Επίκειται νέο λανσάρισμα σε είδη ψυγείου

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προθέσεων της επιχείρησης αποτελεί το λανσάρισμα τεσσάρων νέων κωδικών ντομάτας υπό την ετικέτα «Χωριό», επεκτεινόμενη σε μία κατηγορία που μέχρι πρότινος δεν διέθετε παρουσία και ταυτόχρονα συνάπτοντας συνέργεια με τη Damavand, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι επενδυτές του fund Diorama. Θυμίζουμε ότι σχετικά με τη συγκεκριμένη κίνηση είχατε διαβάσει μέσα από τις γραμμές του agronews.gr και της Agrenda.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχουμε στην διάθεσή μας, πρόθεση της Μινέρβα είναι να εισέλθει κατά το προσεχές χρονικό διάστημα και σε νέες κατηγορίες, ενώ όπως πληροφορούμαστε εκτός από τους κωδικούς της ντομάτας επίκειται και η παρουσίαση μέσω του οργανωμένου λιανεμπορίου και νέων κωδικών ψυγείου κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Στο επίκεντρο των νέων λανσαρισμάτων που θα δούμε στο εγγύς μέλλον από την Μινέρβα είναι προϊόντα που συνάδουν με το προφίλ του ήδη υπάρχοντος χαρτοφυλακίου της, προχωρώντας ταυτόχρονα σε συνέργειες.

 

Οι επενδύσεις σε Σχηματάρι και Ιωάννινα

 Ας σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής που επιδιώκει να ακολουθήσει η Μινέρβα, υλοποιεί επενδύσεις σε όλους τους κομβικούς τομείς δραστηριότητας, όντας ήδη ιδιαίτερα κινητική. Ενδεικτικές είναι οι διαρκείς επενδύσεις και βελτιώσεις της δυναμικότητας και στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου αλλά και στο εργοστάσιο των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ολοκλήρωσε πολυετές πλάνο επενδύσεων συνολικού ύψους 3,2 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών και της παραγωγικής της διαδικασίας στη μονάδα τυροκομικών στα Ιωάννινα καθώς και στον σταθμό γάλακτος στην Ανδραβίδα. Ταυτόχρονα προχώρησε στη μεταφορά αλλά και στον εκσυγχρονισμό της γραμμής παραγωγής των προϊόντων «ΤΟΠ» από τον Πειραιά στο Σχηματάρι, επενδύοντας 2,5 εκατ. ευρώ.

 

Η προοπτική για νέες επενδύσεις από το Diorama στα τρόφιμα

 Σε ό,τι αφορά το Diorama έχει αποδείξει το ενδιαφέρον του ήδη με τρεις επενδύσεις στον χώρο του τροφίμου και του ποτού – Μινέρβα, Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης και Damavand –, ενώ κατά τις ίδιες πηγές ζωηρό παραμένει το ενδιαφέρον και για νέες επενδύσεις όταν δημιουργηθεί νέο fund με την άντληση περαιτέρω επενδυτικών κεφαλαίων. Την διαχείρηση των επενδύσεων για λογαριασμό του Diorama έχει αναλάβει η Deca Investments με συνολικά κεφάλαια 135 εκατ. ευρώ, τα οποία διαχειρίζεται, έχοντας επενδύσει έως αυτή τη στιγμή σε 10 εταιρείες διαφορετικών επιχειρηματικών κλάδων στην ελληνιική αγορά.

 Να σημειωθεί ότι μετά την συνεπένδυση των τριών funds Diorama, EOS Capital Partners και Elikonos από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια PZ Cussons, η διοίκηση της Μινέρβα προέβη στην απόφαση για αλλαγή εταιρικής χρήσης από 1/6 έως και 31/5 σε ακέραιο έτος, ήτοι σπό 1/1 έως και 31/12, γι’ αυτό και στη συνέχεια αποτυπώνεται μόνο η υποδωδεκάμηνη χρήση για το 2019 που αφορά στο β’ εξάμηνο του έτους, καθότι η χρήση το 2020 θα είναι η πρώτη που θα αποτυπωθεί με τα νέα δεδομένα.

 

Η Μινέρβα σε αριθμούς

Κύκλος εργασιών

1/6/2019-31/12/2019 (υποδωδεκάμηνη χρήση): 25,83 εκατ. ευρώ

1/6/2018-31/05/2019: 50,05 εκατ. ευρώ

Αποτελέσματα μετά από φόρους

1/1/2019-31/12/2019 (υποδωδεκάμηνη χρήση): -782,37 χιλ. ευρώ

1/6/2018-31/05/2019: 201,74 χιλ. ευρώ

Εξάγει: σε περισσότερες από 20 χώρες

Ποσοστό εξαγωγών (2019): 13,% του τζίρου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία