BACK TO
TOP
Food insider

Αυξάνει δυναμική με νέα γραμμή η Φυτοθρεπτική

Η επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ φτάνει την παραγωγή κοκκωδών στους 100.000 τόνους.

KAR_0294

Γιώργος Λαμπίρης

70
0

Σε σηµαντική αύξηση της παραγωγικής της δυναµικής προχώρησε η Φυτοθρεπτική, κατασκευάζοντας 6.000 τ.µ. νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στο εργοστάσιό της στην Κόρινθο. Η συνολική αποθηκευτική δυνατότητα των συγκεκριµένων κτιρίων θα είναι περίπου 30.000 τόνοι, ενώ προστέθηκε και νέα παραγωγική γραµµή ενσάκισης κοκκωδών λιπασµάτων, η οποία θα ενισχύσει τη συνολική παραγωγή σε περίπου 100.000 τόνους ετησίως, έναντι 60.000 τόνων που ήταν προ της επένδυσης.

Όπως σηµειώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της Φυτοθρεπτικής, Νίκος Κουτσούγερας, η εν λόγω επένδυση υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ. «Επιπλέον προχωρήσαµε στην αγορά του εργοστασίου που διαθέτουµε στο Πηλιχό Ασπροπύργου έναντι 2,5 εκατ. ευρώ, εγκαταστάσεις τις οποίες έως και το 2019 µισθώναµε. Πρόκειται για µία ακόµα σηµαντική κίνηση µε στόχο την ανάπτυξή µας, δεδοµένου ότι στο εργοστάσιο του Πηλιχού παρασκευάζονται τα υδατοδιαλυτά και τα υγρά λιπάσµατα».

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε µε θετικούς οιωνούς σύµφωνα µε τον κ. Κουτσούγερα, ο οποίος επισηµαίνει ότι τα µηνύµατα ιδίως από τη Νότια Ελλάδα ήταν αισιόδοξα. «Ξεκινήσαν οι χειµερινές λιπάνσεις στην ελιά, ενώ και στη δεντροκοµία υπήρξε κινητικότητα. Έτσι έως και το τέλος Μαρτίου θα µπορούσε κανείς να µιλήσει για µία καλή χρονιά. Ωστόσο τα προβλήµατα που δηµιουργήθηκαν στις αρχές της άνοιξης µε τους όψιµους παγετούς, προκάλεσαν εκτεταµένες ζηµιές. ∆υστυχώς ο τοµέας της δενδροκοµίας σε ένα µεγάλο τµήµα της Θεσσαλίας έχει πληγεί σηµαντικά. Μια εξέλιξη που επηρεάζει κι εµάς καθώς η δενδροκοµία σχετίζεται άµεσα µε προϊόντα καινοτοµίας και τεχνολογικά προηγµένα σκευάσµατα σαν τα δικά µας, επικεντρώνονται στον ψεκασµό δέντρων όπως οι µηλιές, οι ροδακινιές, οι κερασιές και εκεί διατηρούµε µία αρκετά µεγάλη παρουσία».

 

Στρατηγικός προσανατολισµός στα ειδικά λιπάσµατα

Η εταιρεία διατηρεί στο επίκεντρο της στρατηγικής της από την ίδρυσή της, τα προϊόντα ειδικής θρέψης. «Από το 1989 που ξεκίνησε να λειτουργεί η Φυτοθρεπτική, ο προσανατολισµός µας ήταν προς τα ειδικά λιπάσµατα, φόρµουλες και τεχνολογίες που θα λύνουν συγκεκριµένα προβλήµατα του Έλληνα αγρότη που θα τα χρησιµοποιήσει. Αν αυτό συνεχίσουµε να το καταφέρνουµε, έχουµε λόγο ύπαρξης έναντι του υφιστάµενου έντονου ανταγωνισµού. Αυτή τη στιγµή η εταιρεία προσβλέπει στη βελτίωση της αποτελεσµατικότητας των λιπάνσεων. Κατηγορίες που κυριαρχούν όπως οι βιοδιεγέρτες και η επέµβαση στη φυσιολογία του φυτού µέσα από τη θρέψη, είναι κάτι που το έχουµε παρακολουθήσει συστηµατικά, είτε ως Φυτοθρεπτική, είτε ως ORA Academy. Επίσης µε βάση τη νέα στρατηγική από την Ευρώπη για την πράσινη γεωργία για τα επόµενα χρόνια καθώς και την πολιτική «από το χωράφι στο πιάτο», για µας προέχουν ζητήµατα πρόληψης της νιτρορύπανσης και ελέγχου των νιτρικών στο έδαφος, ο έλεγχος του αποτυπώµατος του άνθρακα στο περιβάλλον και οι εκποµπές αέριας αµµωνίας προς την ατµόσφαιρα, µε προϊόντα ουρίας και παραµποδιστές για περιορισµό του φαινοµένου».

Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 15 χώρες, ενώ περίπου το 15%-20% του τζίρου της προέρχεται από διεθνείς πωλήσεις στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

Να σηµειωθεί ότι φέτος η Φυτοθρεπτική έκανε άνοιγµα και στην αγορά του Λιβάνου. «Στον Λίβανο ξεκίνησε µία µεγάλη προσπάθεια από το 2020 για την είσοδο στη συγκεκριµένη αγορά, η οποία ολοκληρώθηκε φέτος. Ταυτόχρονα επιδιώκουµε την ενίσχυση της παρουσίας µας στις αγορές της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής», αναφέρει ο κ. Κουτσούγερας.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία