BACK TO
TOP
Food insider

Eκτός συνόρων ο όμιλος Veltia, για αναλύσεις αιχμής στα τρόφιμα

Στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι ο επόµενος κρίκος στην εγχώρια αλυσίδα µε τις σύγχρονες υποδοµές παραγωγής εργαστηριακών αναλύσεων που αναπτύσσει ο όµιλος Veltia Labs for Life (σ. σ. πρώην Agrolab-RDS) ο οποίος ταυτόχρονα, προχωρά σε περαιτέρω επέκταση της παρουσίας του και στην Τουρκία.

32-33_10

Λεωνίδας Λιάμης

277
0

Στο πάζλ της ελληνικής δραστηριότητας του οµίλου Veltia, εντάχθηκε πρόσφατα ως ένας 4ο πυλώνας δραστηριοποίησης στο συµβουλευτικό τοµέα, η εταιρεία «Be-safer», ένας πρώην στρατηγικός συνεργάτης, που εξυπηρετούσε τον κλάδο του τουρισµού, παρέχοντας εξειδικευµένες λύσεις, συνδυαζόµενες µε εργαστηριακές αναλύσεις.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Agrenda, η Veltia επεκτείνεται µε ένα σύγχρονο εργαστήριο, που θα διενεργεί πλήθος µικροβιολογικών και χηµικών αναλύσεων. Αποκτήθηκε χώρος στην πόλη του Ηρακλείου, ο οποίος αναδιαµορφώθηκε για να µπορεί να παρέχει πολλές υπηρεσίες αναλύσεων και µε τρόπο που να επιτρέπει µελλοντική επέκταση και σε άλλα πεδία, πέραν του νερού και του ελαιόλαδου, µε τα οποία ξεκινά τη λειτουργία της η υποδοµή πριν το τέλος του 2022, διατηρώντας στο δυναµικό της και την έµπειρη τοπική στελεχική οµάδα της «Be-Safer».

Εκτός συνόρων, ο όµιλος Veltia, πέραν του εργαστηρίου που εξαγόρασε πριν περίπου 2 χρόνια στη Μερσίνη της Τουρκίας, προχώρησε και στο χτίσιµο ενός καινούριου εργαστηρίου στην Αττάλεια, που προορίζεται να εξυπηρετήσει την εξαγωγή φρούτων και λαχανικών από τη γειτονική χώρα προς τις αγορές της Ευρώπης.

Η επένδυση που ξεπέρασε σε ύψος τα 3 εκατ. ευρώ, σύµφωνα µε πηγές της Agrenda είναι στη φάση των τελικών αδειοδοτήσεων για την έναρξη λειτουργίας της, κάτι που αναµένεται στους πρώτους µήνες του 2023.

Ειδικές αναλύσεις για υπολείµµατα φυτοφαρµάκων

Ο όµιλος διατηρούσε τα τελευταία τρία χρόνια παρουσία στην Αττάλεια µέσω εταιρείας κι εξυπηρετούσε τους ευρωπαίους πελάτες του για την τουρκική αγορά, αλλά αποφάσισε να υλοποιήσει και αυτή τη µεγάλη επένδυση. Το καινούριο εργαστήριο εκτείνεται σε χώρους 800 τ.µ. είναι εξοπλισµένο µε τεχνολογίες αιχµής και θα καλύπτει ειδικές αναλύσεις για υπολείµµατα φυτοφαρµάκων στα αγροτικά προϊόντα που εξάγονται στην Ευρώπη.

Το άλλο εργαστήριο της Veltia στη Μερσίνη, εξυπηρετεί κατά βάση την τουρκική αγορά και την ανάγκη εξαγωγών τουρκικών προϊόντων προς χώρες εκτός ΕΕ.  Πρόκειται για µια πολυσύνθετη υποδοµή, για τη διενέργεια διαφόρων εξειδικευµένων µικροβιολογικών και χηµικών αναλύσεων, καθώς και για τον έλεγχο υπολειµµατικότητας φυτοφαρµάκων στα τρόφιµα.

Βλέψεις για όλες τις χώρες της Βαλκανικής

Ο κύκλος της διεθνοποίησης των δραστηριοτήτων του οµίλου Veltia δεν εξαντλείται στην τουρκική αγορά. Υπάρχουν βλέψεις για όλες τις χώρες της Βαλκανικής, καθώς ως µέλος, εδώ και τρία χρόνια, του οµίλου Tentamus η επιχείρηση, έχει ως γεωγραφική περιοχή ανάπτυξης όλη τη Βαλκανική. «Ο ηγέτης οφείλει να έχει πάντα
τα µάτια και τα αφτιά του ανοικτά και να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους, να προχωρά στις κατάλληλες συνεργασίες και εξαγορές όπου αυτό κριθεί αναγκαίο», επισηµαίνεται χαρακτηριστικά από πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει τον τρόπο σκέψης και δράσης της διοίκησης του οµίλου Veltia.

Ο τελευταίος αποτελεί αδιαµφισβήτητο ηγέτη στην Ελλάδα στο χώρο του, σε όρους επιστηµονικού δυναµικού, τεχνικών ικανοτήτων, αλλά και µεγεθών, µε τον κύκλο εργασιών του φέτος να αναµένεται να κλείσει, σε ενοποιηµένη βάση, σε επίπεδα πάνω από 15 εκατ. ευρώ, αρκετά διευρυµένος σε σχέση µε το 2021.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία