BACK TO
TOP
Food insider

Επέκταση Krop σε θερινά φρούτα αξίας

Τα καλοκαιρινά φρούτα µε υψηλή προστιθέµενη αξία, όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, κεράσια και σταφύλια, είναι το επόµενο project στο πλάνο, που έχει εκπονήσει και εφαρµόζει η εταιρεία τυποποίησης και εµπορίας εσπεριδοειδών, ακτινιδίων και καρπουζιών, «Krop», για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.

33b_2

Λεωνίδας Λιάμης

472
0

Στόχος της 100% εξαγωγικής επιχείρησης, που έχει έδρα στην Άρτα και εδώ και περίπου 18 µήνες έχει αποκτήσει στρατηγικό επενδυτή το fund «Smerc», µέσω της εταιρείας «Fruvenco SA», είναι να «απλώσει» την παραγωγική της λειτουργία όλο το έτος, προκειµένου να πετύχει οικονοµίες κλίµακας και να διευρύνει τις πωλήσεις της.

«Προωθούµε πολύ τη συµβολαιακή και θέλουµε να στήσουµε οµάδες παραγωγών τόσο στη νότιο, όσο και στη βόρειο Ελλάδα η οποία θεωρώ ότι είναι µια πολύ σηµαντική περιοχή για τα φρούτα της, οπότε αποτελεί για εµάς στόχο», εξηγεί στην Agrenda, ο Σταύρος Μπλάτσιος, διευθύνων σύµβουλος της «Fruvenco», που ελέγχει το 67% της «Krop»

Στα σκαριά επενδύσεις 8-10 εκατ. ευρώ στην τριετία για εξοπλισµό αιχµής

Το fund «Smerc» και η «Fruvenco», διαβλέπουν µεγάλες προοπτικές στην εγχώρια πρωτογενή παραγωγή και στις εξαγωγές της, καθώς υπάρχει ζήτηση για τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα από τις ξένες αγορές και µπορούν να στηθούν brand µε πολύ υψηλή προστιθέµενη αξία. «Κοιτάµε όλα τα ενδεχόµενα, για περαιτέρω ανάπτυξη όχι µόνο οργανική, αλλά και επενδυτικές ευκαιρίες», αναφέρει ο έµπειρος µάνατζερ.

Η νέα ιδιοκτησία της «Krop» έχει προγραµµατίσει για την επόµενη τριετία επενδύσεις έως και 8-10 εκατ. ευρώ για υποδοµές σε ψυκτικούς χώρους, µηχανολογικό εξοπλισµό αιχµής, για την επεξεργασία και την τυποποίηση των παραγόµενων προϊόντων,
ώστε να διασφαλίζονται η ποιότητα, η ασφάλεια κι
η δυνατότητα να ταξιδεύουν για µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα, ώστε να ανοίξουν νέες µακρινές αγορές.
Ήδη µέχρι σήµερα για την τεχνολογική αναβάθµιση

της εταιρείας έχει επενδυθεί ποσό 1 εκατ. ευρώ.

«Σε µια τριετία θέλουµε να διπλασιάσουµε τα µεγέθη µας», ανέφερε ο κ. Μπλάτσιος, σηµειώνοντας πως φέτος ο κύκλος εργασιών της «Krop» θα είναι περίπου στα 11 εκατ. ευρώ.    
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία