Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Mediterranean Combo στην Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Εκδήλωση Τύπου στην αίθουσα Maistros, στο The Met Hotel, στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή η εκδήλωση αποτελεί μέρος του προγράμματος «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης Φρούτων και Λαχανικών στην Εσωτερική Αγορά της ΕΕ», με τον διακριτικό τίτλο MEDITERRANEAN COMBO. Οι φορείς υλοποίησης είναι επτά Οργανώσεις Παραγωγών κηπευτικών προϊόντων από την Ελλάδα και ο Ισπανικός Σύνδεσμος Λωτού από την Ισπανία. Μέσω των δράσεων του προγράμματος προωθούνται και προβάλλονται τα ευρωπαϊκά κηπευτικά και ο λωτός σε τέσσερις χώρες στόχους, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ουγγαρία και τη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό ενημερώθηκε για την ασφάλεια, την ποιότητα και τη διατροφική αξία των φρέσκων ευρωπαϊκών λαχανικών και του λωτού, καθώς και για τα αυστηρά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα που ακολουθούν οι παραγωγοί όσον αφορά την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων. Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν από την πλευρά των δικαιούχων του προγράμματος ο κ. Ξενοφών Δουλούμης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κηπευτικών Δήμου Ιεράπετρας “Ανατολή”, ο κ. Γεώργιος Χαλκιάς, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας και ο κ. Lluis Perez από τον Spanish Association of Kaki. Επιπλέον, από την πλευρά της εταιρείας NOVACERT ΕΠΕ, που σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία BLANCDENOIR έχουν το ρόλο του εκτελεστικού οργανισμού, συμμετείχε η Διευθύντρια του τμήματος Προβολής και Προώθησης, κα. Μαρία Ναλμπάντη.

Ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σπυρίδων Μάμαλης, Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, ο οποίος τόνισε τη σημασία των φρούτων και των λαχανικών στην καθημερινή διατροφή μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου από τον αγροδιατροφικό κλάδο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στους ομιλητές μετά το τέλος της παρουσίασης.

Μετά την Εκδήλωση Τύπου, ακολούθησε δείπνο με ποικιλία εδεσμάτων, κύρια συστατικά των οποίων ήταν τα υπό προώθηση προϊόντα του προγράμματος.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ανθοφορίες σε διαφορετικές φάσεις και προβληματικές γονιμοποιήσεις εμφανίζει η καλλιέργεια βερίκοκου στα μεγάλα παραγωγικά κέντρα της Βορείου Ελλάδος.

REPORTS

Καταλύτη για την µετατροπή της «ευκαιριακής» ευφορίας στα εσπεριδοειδή σε µία µόνιµη ανάπτυξη του κλάδου πρέπει να αποτελέσουν οι διεθνείς συγκυρίες που έκαναν µέχρι...

REPORTS

Στα κηπευτικά η εµφάνιση και το µέγεθος πληρώνεται πολύ καλά. Το χάσµα µεταξύ της πρώτης ποιότητας ντοµάτας και της µέσης είναι συνήθως µεγαλύτερη των...

REPORTS

Πρόωρες κοπές και «ελληνοποιήσεις» βάζουν «βόμβα» στα θεμέλια της φήμης που έχει «χτίσει», με κόπο, το ελληνικό ακτινίδιο στις αγορές του εξωτερικού και υπονομεύουν...