Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Fresher

35_pin_2

Για 37,5 εκατοµµύρια τόνους βιοµηχανικής τοµάτας κάνει λόγο η τελευταία εκτίµηση της παγκόσµιας παραγωγής, πριν από την έναρξη της συγκοµιδής, σύμφωνα με πληροφορίες της Agrenda, µε τη χώρα µας να κατέχει σηµαντικό µερίδιο, χωρίς απώλειες στην καλλιέργεια, τουλάχιστον προς το παρόν και καιρικά φαινόµενα να δυσκολεύουν άλλες χώρες, όπως αναφέρεται σε έκθεση του tomatonews.com.

bfa70a3af1be88e7ff880dc2eab93d57_XL

Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ περσινών και φετινών εξαγωγών σε ακτινίδια. Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα (3/5) είχαν εξαχθεί 15,2% λιγότερα ακτινίδια, στις 10/5 η μείωση διαμορφώθηκε στο -14,7%, σε σχέση πάντα με την ίδια περίοδο το 2017/18, όπως καταγράφεται σε έκθεση της INCOFRUIT για τις εξαγωγές φρούτων μέχρι τις 10 Μαΐου 2019.

verikoko_2

Η µέση τιµή στα βερίκοκα Τυρίνθου, µιας εκ των βασικότερων ποικιλιών που καλλιεργούνται στη χώρα µας, η συγκοµιδή των οποίων ξεκινά γύρω στις 21 µε 22 Μαΐου, αναµένεται πως θα διαµορφωθεί 10% µε 20% πάνω από την περσινή, που κυµάνθηκε κοντά στα 40 λεπτά το κιλό.

36_pin_8

Η συνολική σοδειά βερίκοκων στην Ευρώπη αναµένεται να αυξηθεί κατά 12%, σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις της Europech, που παρουσίασε στο Περπινιόν της Γαλλίας, και οι οποίες εντοπίζουν ανάκαµψη της παραγωγής σε Ιταλία και Γαλλία, την ίδια στιγµή που η Ισπανία κάνει κοιλιά.

videoblocks-speeding-freight-semi-truck-with-exported-caption-on-the-trailer-road-cargo-transportation-seamless-loop-4k-clip_r1zhwe4t6e_thumbnail-full01

Συνεχίζονται οι εξαγωγές ελληνικών ακτινιδίων με εντεινόμενη ζήτηση και αυξητικούς ρυθμούς και στροφή προς τρίτες χώρες, την ίδια ώρα πίεση τιμών δέχονται οι εξαγωγές εσπεριδοειδών, ενώ μπλοκαρισμένες είναι οι φράουλες.

panagos_2

Ο τρόπος µε τον οποίο διεξάγεται τα τελευταία χρόνια το διεθνές εµπόριο φρούτων και λαχανικών αλλάζει δραµατικά, επηρεάζοντας ολόκληρο το φάσµα των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής, δηλαδή την λεγόµενη αλυσίδα υπεραξίας από το χωράφι µέχρι το ράφι.

vegan01

Σνακς, έτοιµα γεύµατα και γρήγορο φαγητό που ανταποκρίνονται στις διαιτολογικές απαιτήσεις της ολοένα και αυξανόµενης καταναλωτικής οµάδας των vegan και παράλληλα στους γρήγορους ρυθµούς της καθηµερινότητας, γίνονται το καινούριο πεδίο στο οποίο οι ισχυροί της αγροδιατροφής ποντάρουν για την διεύρυνση των µεριδίων αγοράς τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ως το 2021 οι εκτιµήσεις κάνουν λόγο για µια ετήσια αύξηση της αγοράς φρούτων και λαχανικών κατά 5,11%.

fytwria-fasoulis-foto

Μεγάλες τάσεις πίσω από την πραγµατικότητα που ζει ο κλάδος αυτές της πρώτες εβδοµάδες της χρονιάς οι οποίες παράλληλα σκιαγραφούν ένα νέο τοπίο που θα επηρεάσει την αγορά και στο µέλλον, καταγράφονται αυτή την περίοδο στο εξαγωγικό εµπόριο του επιτραπέζιου σταφυλιού διεθνώς.

38_pin_2

Ελπίδες ανάκαμψης της τιμής του ελληνικού ακτινιδίου, που παραμένει προς το παρόν «κολλημένη» στα 75-85 λεπτά το κιλό για συσκευασμένο προϊόν της μέσης κατηγορίας των 100 γραμμαρίων, γεννούν τα σημάδια αναθέρμανσης της ζήτησης, που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

3-Laxanika

Επαγγελµατικές ευκαιρίες για τους παραγωγούς που ψάχνουν εναλλακτικές στα κηπευτικά µε λιγότερα εργατικά κόστη, προσφέρει ο κλάδος των µικρόφυλλων φυλλώδων λαχανικών, την ώρα που η αγορά περιµένει και την προκήρυξη των Βιολογικών που για πρώτη φορά θα περιλαµβάνει την κατηγορία αυτή.

Στο DNA του έχει το κίτρινο χρώμα το καρπούζι σύμφωνα με έρευνα ανάπτυξης της Rijk Zwaan

Αν υπάρχει ένα φρούτο το οποίο έχει ταυτιστεί απόλυτα με το ελληνικό καλοκαίρι σίγουρα δεν είναι άλλο από το καρπούζι. Κι αν υπάρχει ένα χρώμα που έχει ταυτιστεί με αυτό το δημοφιλές φρούτο, δεν είναι άλλο από το κόκκινο.

Το αβοκάντο κοντράρει την Kardashian σε δημοφιλία

Σε µια εποχή όπου τα social media καθορίζουν την αγορά, οι marketeers όλου του κόσµου -σύµφωνα µε δηλώσεις των ίδιων- προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις σύγχρονες τάσεις (trends) µέσα από τη µελέτη νέων εργαλείων όπως τα hastags, τα shares, τα likes και οι followers.

Η ντομάτα είναι το Super Food που αγνοεί η κατανάλωση

Οι ντοµάτες είναι επίσηµα και αποδεδειγµένα υπερτροφή (super food) αλλά αυτό φαίνεται να το γνωρίζει µόνο η επιστηµονική κοινότητα και όχι το καταναλωτικό κοινό. Η παραπάνω διαπίστωση προέκυψε κατά τη διάρκεια του 13ου Συνεδρίου Βιοµηχανικής Ντοµάτας που πραγµατοποιήθηκε στη χώρα µας στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal από τις 11 έως τις 15 Ιουνίου και το οποίο παρακολούθησε το Fresher.

Βελβεντός και Emphyton ενώνουν δυνάμεις

Στον εκσυγχρονισµό του τρόπου καλλιέργειας του µήλου KIKU στη χώρα αλλά και στη δηµιουργία µιας νέας δυναµικής στη διακίνησή του στοχεύει η συνεργασία του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού µε την εταιρεία KIKU Ltd και την Emphyton.

Η beef ντομάτα πουλάει όταν κολλάει η αγορά

Πυξίδα για την καλλιέργεια νωπής ντοµάτας (θερµοκηπιακής και υπαίθριας) αποτελούν -σύµφωνα µε τους παραγωγούς και επιχειρηµατίες του χώρου- οι απαιτήσεις της λαχαναγοράς. Σύµφωνα µάλιστα µε όσα τονίζει στo Fresher o ∆ηµήτρης Ζωγόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρείας Γεωργική Ανάπτυξη στη Μεσσηνία: «Αν διαλέξεις κάτι για τη λαχαναγορά θα… περάσει και στα σούπερ µάρκετ. Το αντίθετο δεν θα συµβεί».

Ο τουρισµός κάνει τραπέζι στα εγχώρια κηπευτικά

Πράξη τη διασύνδεση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων µε τον τουρισµό οφείλουν να κάνουν οι Έλληνες παραγωγοί, προκειµένου να εισέλθουν σε µια κερδοφόρα αγορά -ειδικά τους καλοκαιρινούς µήνες- που µένει ανεκµετάλλευτη και ψάχνει διέξοδο στις εισαγωγές. Τη λύση έρχονται να δώσουν µε άµεσο τρόπο τα διχτυοκήπια.

Την κιτρινόσαρκη G3 τεστάρει σην Ελλάδα η Zespri

Πόδι στην Ελλάδα βάζει η πολυεθνική Zespri. Ο κολοσσός από τη Νέα Ζηλανδία, που διαχειρίζεται το πλέον γνωστό, διεθνώς, εµπορικό brand στο χώρο του ακτινιδίου, επιχειρεί τα πρώτα του καλλιεργητικά βήµατα στην ελληνική ύπαιθρο κι αν το «τεστ» κριθεί θετικό, έπεται συνέχεια.

Αύξηση του πριμ σε επενδύσεις θερμοκηπίων

Λήγει η διορία για την προσκόµιση φακέλων στα Σχέδια Βελτίωσης, µε την αύξηση των ανώτατων επιλέξιµων δαπανών στα θερµοκήπια, τη µικρή διευκόλυνση για την αγορά δενδροκοµικού τρακτέρ και την κατάργηση των δασαρχείων από τη διαδικασία νέων πολυετών φυτεύσεων να ενθαρρύνουν περαιτέρω την επένδυση στον κλάδο των οπωροκηπευτικών. Σηµειώνεται εδώ ότι ενδέχεται το πρόγραµµα να πάρει παράταση χωρίς όµως να είναι κάτι σίγουρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία