Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Fresher

23-b

Μια νέα επαναστατική τεχνική που έρχεται από την Ολλανδία δίνει αξία στους βοτανικούς σπόρους που παράγουν τα φυτά της πατάτας χάρη σε μια δεύτερη καινοτομία, που αν και επιθυμητή στο παρελθόν δεν ήταν εφικτή, τα υβρίδια πατάτας.

36_17

Την αναγκαιότητα διάφορων τοµέων απολύµανσης που σχετίζονται µε την υγιεινή κατά τη διαχείριση των εσπεριδοειδών στα διαλογητήρια - συσκευαστήρια επισηµαίνει η εταιρεία Fomesa.

logistica

Η πρόκληση για βιωσιμότητα στον τομέα της καλλιέργειας και της βιομηχανικής διαχείρισης και εμπορίας των οπωροκηπευτικών είναι το κεντρικό θέμα που απασχολεί τη φετινή Fruit Logistica, που ανοίγει τις πύλες της στο Βερολίνο στις 5-7 Φεβρουαρίου 2020.

salates-komenes

Είκοσι χρόνια µετά την πρώτη εµφάνισή τους στην ελληνική αγορά αξίας 34 εκατ. ευρώ, οι έτοιµες πακεταρισµένες σαλάτες τρέχουν τελευταία µε ρυθµούς ανάπτυξης κοντά στο 5%, ενώ η τάση αποτυπώνεται σταθερά ανοδική και για τα επόµενα χρόνια, µε τις τεχνολογικές δυνατότητες και την δηµιουργικότητα να ρίχνουν το ταβάνι

35_pin_2

Για 37,5 εκατοµµύρια τόνους βιοµηχανικής τοµάτας κάνει λόγο η τελευταία εκτίµηση της παγκόσµιας παραγωγής, πριν από την έναρξη της συγκοµιδής, σύμφωνα με πληροφορίες της Agrenda, µε τη χώρα µας να κατέχει σηµαντικό µερίδιο, χωρίς απώλειες στην καλλιέργεια, τουλάχιστον προς το παρόν και καιρικά φαινόµενα να δυσκολεύουν άλλες χώρες, όπως αναφέρεται σε έκθεση του tomatonews.com.

944507

Η 12η Ιουνίου, βρίσκει κατά πολύ πεσμένες τις τιμές παραγωγού στο καρπούζι, καθώς έχουν φτάσει σχεδόν στη μέση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι, πλέον, οι βαρέλες, πωλούνται στο χωράφι στα 25 λεπτά το κιλό και τα στρογγυλά καρπούζια στα 20, όπως αναφέρει στην Agrenda ο Παναγιώτης Πασσάς, παραγωγός από την Αμαλιάδα της Ηλείας.

IMG_2231

Θα µπορούσε να χαρακτηριστεί ως µια ιδιότυπη εκδοχή του γαλατικού χωριού κι αυτό γιατί παρότι είναι περιτριγυρισμένο από... λεγεώνες οπωρώνων, αντιστέκεται και υπερασπίζεται µε σθένος την επιλογή του να διαφοροποιείται µε κηπευτικά.

garlicgurl_copynew

Σε αντίθεση με τα εκατομμύρια άλλων αμερικανών αγροτών, οι καλλιεργητές σκόρδων επωφελούνται από τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και έχουν ευημερήσει μετά την τελευταία οικονομική επίθεση του προέδρου Donald Trump.

rodakina_7

Οι επιπτώσεις των αλλαγών της θερμοκρασίας, στην παραγωγή των οπωροφόρων δένδρων όπου παρατηρείται μείωση σε απόδοση και ποιότητα, καθώς και η ανάγκη παραγωγής και υιοθέτησης νέων ποικιλιών και τεχνικών, συζητήθηκε στην εσπερίδα με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Νέα ΚΑΠ», στις 15 Μαΐου 2019 στη Νάουσα.

95c74a03acb54836aadebf55fe39da0f

Προοπτική για βελτίωση στη γεύση της τομάτας δίνει ένα «χαμένο» γονίδιο, το TomLoxC, που παίζει ρόλο-κλειδί στη γεύση. Επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την Ισπανία, το Ισραήλ και την Κίνα, με επικεφαλής τον μοριακό βιολόγο Τζέιμς Τζιοβανόνι της Υπηρεσίας Γεωργικών Ερευνών (ARS) του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, δημοσίευσαν στο περιοδικό γενετικής «Nature Genetics» τη μελέτη τους σχετικά με τη χαρτογράφηση όλων των γνωστών ποικιλιών τομάτας.

Patata

Πριν καλά καλά προλάβει να µπει στο φουλ της συγκοµιδής, η πορεία της τιµής της πατάτας έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που εξέφρασαν αρκετοί παραγωγοί ένα µήνα νωρίτερα, ότι δηλαδή έπειτα από δύο καλές σχετικά χρονιές, θα ακολουθήσει µια κακή.Για του λόγου το αληθές, η ευρωπαϊκή αγορά πατάτας δεν αφήνει περιθώρια, ειδικά από τόσο νώρις για κάτι τέτοιο, δεδοµένης της έλλειψης που έχει εµφανίσει το συγκεκριµένο προϊόν.

bfa70a3af1be88e7ff880dc2eab93d57_XL

Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ περσινών και φετινών εξαγωγών σε ακτινίδια. Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα (3/5) είχαν εξαχθεί 15,2% λιγότερα ακτινίδια, στις 10/5 η μείωση διαμορφώθηκε στο -14,7%, σε σχέση πάντα με την ίδια περίοδο το 2017/18, όπως καταγράφεται σε έκθεση της INCOFRUIT για τις εξαγωγές φρούτων μέχρι τις 10 Μαΐου 2019.

verikoko_2

Η µέση τιµή στα βερίκοκα Τυρίνθου, µιας εκ των βασικότερων ποικιλιών που καλλιεργούνται στη χώρα µας, η συγκοµιδή των οποίων ξεκινά γύρω στις 21 µε 22 Μαΐου, αναµένεται πως θα διαµορφωθεί 10% µε 20% πάνω από την περσινή, που κυµάνθηκε κοντά στα 40 λεπτά το κιλό.

36_pin_8

Η συνολική σοδειά βερίκοκων στην Ευρώπη αναµένεται να αυξηθεί κατά 12%, σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις της Europech, που παρουσίασε στο Περπινιόν της Γαλλίας, και οι οποίες εντοπίζουν ανάκαµψη της παραγωγής σε Ιταλία και Γαλλία, την ίδια στιγµή που η Ισπανία κάνει κοιλιά.

videoblocks-speeding-freight-semi-truck-with-exported-caption-on-the-trailer-road-cargo-transportation-seamless-loop-4k-clip_r1zhwe4t6e_thumbnail-full01

Συνεχίζονται οι εξαγωγές ελληνικών ακτινιδίων με εντεινόμενη ζήτηση και αυξητικούς ρυθμούς και στροφή προς τρίτες χώρες, την ίδια ώρα πίεση τιμών δέχονται οι εξαγωγές εσπεριδοειδών, ενώ μπλοκαρισμένες είναι οι φράουλες.

panagos_2

Ο τρόπος µε τον οποίο διεξάγεται τα τελευταία χρόνια το διεθνές εµπόριο φρούτων και λαχανικών αλλάζει δραµατικά, επηρεάζοντας ολόκληρο το φάσµα των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής, δηλαδή την λεγόµενη αλυσίδα υπεραξίας από το χωράφι µέχρι το ράφι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία