Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Fresher

22-35_pin_10

Αιφνιδιαστικοί χειρισµοί χονδρεµπόρων πέτυχαν ένα δυνατό χτύπηµα στην εγχώρια παραγωγή πατάτας, που έριξε την τιµή στην περιοχή των 40 µε 45 λεπτών το κιλό για τη θερµοκηπιακή, που συγκοµίζεται αυτές τις ηµέρες στη ∆υτική Αχαΐα, σε µια συνθήκη που στρώνει το έδαφος για περαιτέρω υποχώρηση των τιµών της υπαίθριας τις επόµενες εβδοµάδες.

ozimij-i-yarovoj-chesnok-sekreti-virashivaniya-i-uhoda

Από τα 3.000 στρέμματα του 2022 στα 1.500 στρέμματα το 2023 έπεσαν οι φυτεύσεις σκόρδου στην παραγωγική ζώνη του Έβρου, απόρροια της εκτίναξης του κόστους παραγωγής και τη διατήρηση χαμηλών τιμών.

Tomato-425

Τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου, η παραγωγή τομάτας μειώθηκε κατά 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, του αγγουριού κατά 21%, πιπεριάς και μελιτζάνας κατά 25% και Στα κολοκυθάκια κατά 15%.

36_pin_63

Μικρότερη προσφορά και υψηλότερη τιµή για τα περισσότερα θερµοκηπιακά κηπευτικά δηµιουργούν οι συνθήκες πραγµατικού χειµώνα που επικρατούν το τελευταίο 20ήµερο στα παραγωγικά κέντρα της Νότιας Ελλάδας.

RG__3978_t63e3b10e_m800_xX0YWNwAOJkrKEcvU

Η κορυφαία εμπορική έκθεση για τον εμπορικό και παραγωγικό κόσμο των φρούτων και λαχανικών επιστρέφει στο Βερολίνο στις 8-10 Φεβρουαρίου 2023, με περίπου 2.600 εκθέτες να συμμετέχουν φέτος από 92 χώρες, εκπροσωπώντας όλα τα τμήματα της αλυσίδας αξίας των νωπών φρούτων και λαχανικών.

36_pin_62

Υψηλότερες κατά 25-35% είναι οι τιµές παραγωγού για τις οψιµότερες ποικιλίες εσπεριδοειδών, µε το πορτοκάλι να πλησιάζει µεθοδικά τα 27-28 λεπτά το κιλό και τα µανταρίνια Νόβα να διατίθενται σε τιµές παραγωγού πάνω από 40 λεπτά το κιλό.

20210603_Fruit_Logistica_2020-min

Mε κεντρικό σύνθημα «Disrupt Agriculture» - «Άλλαξε τη Γεωργία» θα πραγματοποιηθεί την 4η και τελευταία μέρα της επερχόμενης Fruit Logistica στις 10 Φεβρουαρίου η Startup Day, η μέρα θεσμός κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάζονται οι ιδέες νεοφυών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν πρωτοποριακά προϊόντα και προγράμματα.

VO7_0906_t5e3bfa4f_m1600_xGN5bY_XWvgJDwLiL

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την σημαντικότερη και μεγαλύτερη έκθεση οπωρολαχανικών στην Ευρώπη, την Fruit Logistica. Η φετινή έκθεση προγραμματίζεται να διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Φεβρουαρίου στη καρδιά του Βερολίνου, την Messe Berlin GmbH.

kipeytika

Αυξημένες 11% σε όγκο είναι φέτος στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022 οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από χώρες εκτός του ευρωπαϊκού μπλοκ, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Incofruit Hellas.

p051r6qg

Ως μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις της φετινής εμπορικής περιόδου χαρακτηρίζουν το κόστος αποθήκευσης οι οργανώσεις και θεσμοί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που ασχολούνται με την αγορά φρούτων και λαχανικών, την ίδια ώρα που η κατανάλωση βαίνει μειούμενη.

tourkia-europi

Μία στις δύο απορρίψεις οπωρολαχανικών στην ΕΕ την προηγούμενη εμπορική περίοδο αφορούσε φορτία τουρκικής προέλευσης σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από το σύστημα RASFF.

613ρε8ιξηγι0_1

Η μεγαλύτερη φάρμα με κάθετες «αναβαθμίδες» στον κόσμο πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στις αρχές του επόμενου έτους στο Νόρφολκ, με την έκταση 16 στρεμμάτων (4 acre) να είναι έτοιμη να παράγει 6,5 τόνους λαχανικών όλο το χρόνο.

ezgif-3-87ffd4324c

Συνάντηση της Ομάδας Επαφής Τομάτας, των εκπροσώπων από τις τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες που εμπλέκονται στην παραγωγή της, δηλαδή την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία πραγματοποιήθηκε στο Fruit Attraction 2022.

εμπορικος_ακολουθος_της_ινδιας

Είναι ξεκάθαρο ότι τα αγροβολταϊκά, είναι το Next Big Thing στον τομέα της ενέργειας και ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την αγροτική μας ανάπτυξη». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας του ΥπΑΑΤ Χριστιάνα Καλογήρου ανοίγοντας την ημερίδα για τα Αγροβολταϊκά που διεξάγεται στο πλαίσιο του 12ου Διεθνούς Συνεδρίου ICEFPE22.

25pin

«Φαίνεται πως υπάρχει µια κινητικότητα ως προς τη ζήτηση από το εµπόριο και ευελπιστούµε ότι τα Fuji, που ξεκινά η συγκοµιδή τους το πρώτο δεκαήµερο του Οκτωβρίου, θα πάνε καλύτερα απ’ ό,τι έχει συµβεί µε τις άλλες ποικιλίες µήλων έως τώρα. Ωστόσο κι εδώ µιλάµε για αγορές µε ανοικτές τιµές», τονίζει ο γεωπόνος Βαγγέλης Μάινος από την Πέλλα.

BCS_2012_4

Στον ευρωπαϊκό νότο, την Τουρκία και το Μαρόκο μετατοπίζεται η εφοδιαστική γραμμή κηπευτικών των σούπερ μάρκετ της Κεντρικής Ευρώπης, όσο τα θερμοκήπια της Ολλανδίας αναφέρουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας και μεγάλες θερμοκηπιακές μονάδες στις σκανδιναβικές χώρες έχουν ήδη βάλει λουκέτο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία