Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Fresher

panagos_2

Ο τρόπος µε τον οποίο διεξάγεται τα τελευταία χρόνια το διεθνές εµπόριο φρούτων και λαχανικών αλλάζει δραµατικά, επηρεάζοντας ολόκληρο το φάσµα των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής, δηλαδή την λεγόµενη αλυσίδα υπεραξίας από το χωράφι µέχρι το ράφι.

Βελβεντός και Emphyton ενώνουν δυνάμεις

Στον εκσυγχρονισµό του τρόπου καλλιέργειας του µήλου KIKU στη χώρα αλλά και στη δηµιουργία µιας νέας δυναµικής στη διακίνησή του στοχεύει η συνεργασία του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού µε την εταιρεία KIKU Ltd και την Emphyton.

Η beef ντομάτα πουλάει όταν κολλάει η αγορά

Πυξίδα για την καλλιέργεια νωπής ντοµάτας (θερµοκηπιακής και υπαίθριας) αποτελούν -σύµφωνα µε τους παραγωγούς και επιχειρηµατίες του χώρου- οι απαιτήσεις της λαχαναγοράς. Σύµφωνα µάλιστα µε όσα τονίζει στo Fresher o ∆ηµήτρης Ζωγόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρείας Γεωργική Ανάπτυξη στη Μεσσηνία: «Αν διαλέξεις κάτι για τη λαχαναγορά θα… περάσει και στα σούπερ µάρκετ. Το αντίθετο δεν θα συµβεί».

Ο τουρισµός κάνει τραπέζι στα εγχώρια κηπευτικά

Πράξη τη διασύνδεση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων µε τον τουρισµό οφείλουν να κάνουν οι Έλληνες παραγωγοί, προκειµένου να εισέλθουν σε µια κερδοφόρα αγορά -ειδικά τους καλοκαιρινούς µήνες- που µένει ανεκµετάλλευτη και ψάχνει διέξοδο στις εισαγωγές. Τη λύση έρχονται να δώσουν µε άµεσο τρόπο τα διχτυοκήπια.

Την κιτρινόσαρκη G3 τεστάρει σην Ελλάδα η Zespri

Πόδι στην Ελλάδα βάζει η πολυεθνική Zespri. Ο κολοσσός από τη Νέα Ζηλανδία, που διαχειρίζεται το πλέον γνωστό, διεθνώς, εµπορικό brand στο χώρο του ακτινιδίου, επιχειρεί τα πρώτα του καλλιεργητικά βήµατα στην ελληνική ύπαιθρο κι αν το «τεστ» κριθεί θετικό, έπεται συνέχεια.

Αύξηση του πριμ σε επενδύσεις θερμοκηπίων

Λήγει η διορία για την προσκόµιση φακέλων στα Σχέδια Βελτίωσης, µε την αύξηση των ανώτατων επιλέξιµων δαπανών στα θερµοκήπια, τη µικρή διευκόλυνση για την αγορά δενδροκοµικού τρακτέρ και την κατάργηση των δασαρχείων από τη διαδικασία νέων πολυετών φυτεύσεων να ενθαρρύνουν περαιτέρω την επένδυση στον κλάδο των οπωροκηπευτικών. Σηµειώνεται εδώ ότι ενδέχεται το πρόγραµµα να πάρει παράταση χωρίς όµως να είναι κάτι σίγουρο.

Ρόλο στη συγκομιδή λαχανικών βρίσκουν τα ρομπότ

Κατασκευασμένο από το Πανεπιστήμιο του Plymouth, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους παραγωγούς κηπευτικών στη Μεγάλη Βρετανία, το ρομπότ GummiArm αναπτύχθηκε ως μία πιθανή απάντηση στην έλλειψη εργατικού δυναμικού στα χωράφια, με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο του 2019.

Τα φρούτα  µπήκαν σε σωλήνα και πάνε παντου

Την κατανάλωση φρούτων οποιαδήποτε στιγµή και σε οποιοδήποτε µέρος, ως εναλλακτικό σνακ όπως οι σοκολάτες και τα πατατάκια και άλλες ανθυγιεινές επιλογές, ενδυναµώνουν οι Ισπανοί µέσω µιας καινοτόµας συσκευασίας. Πρόκειται για τους σωλήνες φρούτων της Fru&tube που εξαπλώνονται µε γοργούς ρυθµούς σε όλο τον κόσµο, ενώ προχωρούν ένα βήµα παραπέρα, αφού µέσω των αυτόµατων πωλήτων (ΑΤΜ) καθίστανται διαθέσιµοι 24 ώρες το 24ωρο.

Οι ξένες ντοµάτες ρίχνουν την τιµή της εγχώριας

Οδεύουμε προς μια όψιμη χρονιά εξαιτίας των βροχών και των χαμηλών θερμοκρασιών του Ιουνίου. Από την πλευρά τους οι παραγωγοί ελέω της χαμηλής εγχώριας κατανάλωσης εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην αύξηση του τουρισμού για να τονωθεί η ζήτηση ειδικά τον Αύγουστο. Παράλληλα, αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου καθώς η προσφορά αναμένεται μειωμένη

Σταφύλια στις διεθνείς αγορές από την «Ορφέας»

Aπό το Μυρτόφυτο Καβάλας, και συγκεκριµένα από το συσκευαστήριο της εταιρείας «Ορφέας» - Ζαφείριος Σαρακατσάνης και Σία ΟΕ, φεύγουν τα τελευταία 30 χρόνια χιλιάδες τόνοι σταφύλια, ετησίως, για τις αγορές της Γερµανίας, της Ελβετίας, της Αγγλίας, της Τσεχίας, της Αυστρίας και της Πολωνίας.

Αποζηµίωση στο επιτραπέζιο ροδάκινο

Καζάνι που βράζει» θυμίζει ο κάμπος της Πέλλας και της Ημαθίας τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς όσο προχωρά η συγκομιδή των επιτραπέζιων ροδάκινων τόσο καταρρέει η τιμή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως εδώ και λίγες ημέρες έχει φθάσει η παραγωγή να παραδίδεται στους χώρους συγκέντρωσης με 15 – 18 λεπτά το κιλό, που σημαίνει πως αν βγει φύρα στο τελάρο των 21 κιλών μια ποσότητα της τάξεως των 4-5 κιλών, που συνήθως έτσι συμβαίνει, στο χέρι του παραγωγού μένουν 10 λεπτά το κιλό ή και λιγότερα, όταν το κόστος παραγωγής είναι πάνω από 23 λεπτά.

Προσεχώς και κηπευτικά του σωλήνα

Να αυξήσει την κατανάλωση των φρούτων και των λαχανικών κατάφερε η ισπανική εταιρεία Fru&tube χρησιμοποιώντας μια καινοτόμα συσκευασία που μοιάζει με το σωλήνα που αποθηκεύονται τα μπαλάκια του τένις. Τη συναρπαστική αυτή επενδυτική ιδέα φιλοξενεί στις σελίδες του το Fresher που κυκλοφορεί το Σάββατο 15 Ιουλίου μαζί με την Agrenda.

Το Α και το Ω γίνονται τα τρένα στα logistics των φρουτολαχανικών

Ξεχάστε τα αεροπλάνα και τα βαπόρια. Τώρα η νέα τάση στα Logistics για νωπά και ευπαθή φρούτα και λαχανικά επιτάσσει την εκµετάλλευση των σιδηροδροµικών γραµµών που ενώνουν την Ευρώπη και τη χρήση νέων τρένων υψηλών ταχυτήτων που υπόσχονται ασφαλή και άµεση µεταφορά από τα παραγωγικά κέντρα σε αποθήκες, κεντρικές αγορές, διαµετακοµιστικά κέντρα και µεγάλα λιµάνια.

Μεγάλα πράγματα θα είχαμε στα κηπευτικά με λίγη βοήθεια στο εργατικό κόστος

Μονόδροµος για τον Έλληνα αγρότη είναι να κάνει την καλύτερη δυνατή πρόβλεψη για το µέλλον του και να µην σκέφτεται µόνο τη στιγµή. Έτσι θα βοηθήσει τον εαυτό του να πάρει τις σωστές αποφάσεις, τονίζει ο Κρητικός παραγωγός Αντώνης Βαρδουλάκης, ο οποίος µιλά στο Fresher για τις προκλήσεις που αντιµετωπίζει η καλλιέργεια κηπευτικών, µε βασικότερη, όπως ο ίδιος λέει, αυτή που αφορά το εργατικό κόστος.

Φύτευση Μάρτη και Σεπτέµβρη για να σηκώσει ο κάµπος τα µαρούλια

Πλώρη για νέες και πιο απαιτητικές καλλιέργειες όπως το µαρούλι Κως ή Romaine, Lollo Rosso, Lollo Bionda, τύπου Iceberg και ραντίτσιο έβαλε τα τελευταία χρόνια ο Δηµήτρης Σούκιας, ένας νέος αγρότης που ανήκει στη «µαγιά» και ακολουθεί τη φιλοσοφία του Συνεταιρισµού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη».

Δίπλα στη Fortuna και την Camarosa έρχεται η φράουλα Rociera

Προβλήµατα στη διάθεση και πίεση τιµών έφερε η υπερπροσφορά φράουλας στην εγχώρια αγορά προς τα τέλη Μαρτίου µε µέσα Απριλίου. Μειωµένη έως και 25%, σύµφωνα µε πρώτες εκτιµήσεις, αναµένεται η παραγωγή λόγω καιρού.

Οι αυτόµατοι πωλητές φυσικού χυµού ρουφάνε την παραγωγή

Συνθήκες ανάκαμψης των τιμών παραγωγού στο χυμοποιήσιμο πορτοκάλι δημιουργεί η εντεινόμενη τάση τοποθέτησης αυτόματων πωλητών φυσικού χυμού σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μια πρώτη συντονισμένη κίνηση πήρε πρόσφατα «σάρκα και οστά» στην Άρτα, όπου τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία δύο μηχανήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία