Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Fresher

Στο DNA του έχει το κίτρινο χρώμα το καρπούζι σύμφωνα με έρευνα ανάπτυξης της Rijk Zwaan

Αν υπάρχει ένα φρούτο το οποίο έχει ταυτιστεί απόλυτα με το ελληνικό καλοκαίρι σίγουρα δεν είναι άλλο από το καρπούζι. Κι αν υπάρχει ένα χρώμα που έχει ταυτιστεί με αυτό το δημοφιλές φρούτο, δεν είναι άλλο από το κόκκινο.

Αύξηση του πριμ σε επενδύσεις θερμοκηπίων

Λήγει η διορία για την προσκόµιση φακέλων στα Σχέδια Βελτίωσης, µε την αύξηση των ανώτατων επιλέξιµων δαπανών στα θερµοκήπια, τη µικρή διευκόλυνση για την αγορά δενδροκοµικού τρακτέρ και την κατάργηση των δασαρχείων από τη διαδικασία νέων πολυετών φυτεύσεων να ενθαρρύνουν περαιτέρω την επένδυση στον κλάδο των οπωροκηπευτικών. Σηµειώνεται εδώ ότι ενδέχεται το πρόγραµµα να πάρει παράταση χωρίς όµως να είναι κάτι σίγουρο.

Ρόλο στη συγκομιδή λαχανικών βρίσκουν τα ρομπότ

Κατασκευασμένο από το Πανεπιστήμιο του Plymouth, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους παραγωγούς κηπευτικών στη Μεγάλη Βρετανία, το ρομπότ GummiArm αναπτύχθηκε ως μία πιθανή απάντηση στην έλλειψη εργατικού δυναμικού στα χωράφια, με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο του 2019.

Τα φρούτα  µπήκαν σε σωλήνα και πάνε παντου

Την κατανάλωση φρούτων οποιαδήποτε στιγµή και σε οποιοδήποτε µέρος, ως εναλλακτικό σνακ όπως οι σοκολάτες και τα πατατάκια και άλλες ανθυγιεινές επιλογές, ενδυναµώνουν οι Ισπανοί µέσω µιας καινοτόµας συσκευασίας. Πρόκειται για τους σωλήνες φρούτων της Fru&tube που εξαπλώνονται µε γοργούς ρυθµούς σε όλο τον κόσµο, ενώ προχωρούν ένα βήµα παραπέρα, αφού µέσω των αυτόµατων πωλήτων (ΑΤΜ) καθίστανται διαθέσιµοι 24 ώρες το 24ωρο.

Οι ξένες ντοµάτες ρίχνουν την τιµή της εγχώριας

Οδεύουμε προς μια όψιμη χρονιά εξαιτίας των βροχών και των χαμηλών θερμοκρασιών του Ιουνίου. Από την πλευρά τους οι παραγωγοί ελέω της χαμηλής εγχώριας κατανάλωσης εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην αύξηση του τουρισμού για να τονωθεί η ζήτηση ειδικά τον Αύγουστο. Παράλληλα, αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου καθώς η προσφορά αναμένεται μειωμένη

Σταφύλια στις διεθνείς αγορές από την «Ορφέας»

Aπό το Μυρτόφυτο Καβάλας, και συγκεκριµένα από το συσκευαστήριο της εταιρείας «Ορφέας» - Ζαφείριος Σαρακατσάνης και Σία ΟΕ, φεύγουν τα τελευταία 30 χρόνια χιλιάδες τόνοι σταφύλια, ετησίως, για τις αγορές της Γερµανίας, της Ελβετίας, της Αγγλίας, της Τσεχίας, της Αυστρίας και της Πολωνίας.

Αποζηµίωση στο επιτραπέζιο ροδάκινο

Καζάνι που βράζει» θυμίζει ο κάμπος της Πέλλας και της Ημαθίας τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς όσο προχωρά η συγκομιδή των επιτραπέζιων ροδάκινων τόσο καταρρέει η τιμή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως εδώ και λίγες ημέρες έχει φθάσει η παραγωγή να παραδίδεται στους χώρους συγκέντρωσης με 15 – 18 λεπτά το κιλό, που σημαίνει πως αν βγει φύρα στο τελάρο των 21 κιλών μια ποσότητα της τάξεως των 4-5 κιλών, που συνήθως έτσι συμβαίνει, στο χέρι του παραγωγού μένουν 10 λεπτά το κιλό ή και λιγότερα, όταν το κόστος παραγωγής είναι πάνω από 23 λεπτά.

Προσεχώς και κηπευτικά του σωλήνα

Να αυξήσει την κατανάλωση των φρούτων και των λαχανικών κατάφερε η ισπανική εταιρεία Fru&tube χρησιμοποιώντας μια καινοτόμα συσκευασία που μοιάζει με το σωλήνα που αποθηκεύονται τα μπαλάκια του τένις. Τη συναρπαστική αυτή επενδυτική ιδέα φιλοξενεί στις σελίδες του το Fresher που κυκλοφορεί το Σάββατο 15 Ιουλίου μαζί με την Agrenda.

Το Α και το Ω γίνονται τα τρένα στα logistics των φρουτολαχανικών

Ξεχάστε τα αεροπλάνα και τα βαπόρια. Τώρα η νέα τάση στα Logistics για νωπά και ευπαθή φρούτα και λαχανικά επιτάσσει την εκµετάλλευση των σιδηροδροµικών γραµµών που ενώνουν την Ευρώπη και τη χρήση νέων τρένων υψηλών ταχυτήτων που υπόσχονται ασφαλή και άµεση µεταφορά από τα παραγωγικά κέντρα σε αποθήκες, κεντρικές αγορές, διαµετακοµιστικά κέντρα και µεγάλα λιµάνια.

Μεγάλα πράγματα θα είχαμε στα κηπευτικά με λίγη βοήθεια στο εργατικό κόστος

Μονόδροµος για τον Έλληνα αγρότη είναι να κάνει την καλύτερη δυνατή πρόβλεψη για το µέλλον του και να µην σκέφτεται µόνο τη στιγµή. Έτσι θα βοηθήσει τον εαυτό του να πάρει τις σωστές αποφάσεις, τονίζει ο Κρητικός παραγωγός Αντώνης Βαρδουλάκης, ο οποίος µιλά στο Fresher για τις προκλήσεις που αντιµετωπίζει η καλλιέργεια κηπευτικών, µε βασικότερη, όπως ο ίδιος λέει, αυτή που αφορά το εργατικό κόστος.

Φύτευση Μάρτη και Σεπτέµβρη για να σηκώσει ο κάµπος τα µαρούλια

Πλώρη για νέες και πιο απαιτητικές καλλιέργειες όπως το µαρούλι Κως ή Romaine, Lollo Rosso, Lollo Bionda, τύπου Iceberg και ραντίτσιο έβαλε τα τελευταία χρόνια ο Δηµήτρης Σούκιας, ένας νέος αγρότης που ανήκει στη «µαγιά» και ακολουθεί τη φιλοσοφία του Συνεταιρισµού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη».

Δίπλα στη Fortuna και την Camarosa έρχεται η φράουλα Rociera

Προβλήµατα στη διάθεση και πίεση τιµών έφερε η υπερπροσφορά φράουλας στην εγχώρια αγορά προς τα τέλη Μαρτίου µε µέσα Απριλίου. Μειωµένη έως και 25%, σύµφωνα µε πρώτες εκτιµήσεις, αναµένεται η παραγωγή λόγω καιρού.

Οι αυτόµατοι πωλητές φυσικού χυµού ρουφάνε την παραγωγή

Συνθήκες ανάκαμψης των τιμών παραγωγού στο χυμοποιήσιμο πορτοκάλι δημιουργεί η εντεινόμενη τάση τοποθέτησης αυτόματων πωλητών φυσικού χυμού σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μια πρώτη συντονισμένη κίνηση πήρε πρόσφατα «σάρκα και οστά» στην Άρτα, όπου τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία δύο μηχανήματα.

Το άλφα και το ωμέγα γίνονται τα τρένα στα logistics των φρουτολαχανικών

Ξεχάστε τα αεροπλάνα και τα βαπόρια. Τώρα η νέα τάση στα Logistics για νωπά και ευπαθή φρούτα και λαχανικά επιτάσσει την εκµετάλλευση των σιδηροδροµικών γραµµών που ενώνουν την Ευρώπη και τη χρήση νέων τρένων υψηλών ταχυτήτων που υπόσχονται ασφαλή και άµεση µεταφορά από τα παραγωγικά κέντρα σε αποθήκες, κεντρικές αγορές, διαµετακοµιστικά κέντρα και µεγάλα λιµάνια.

Tο πιο ακριβό ραντίτσιο στη γη πωλείται για 12 ευρώ το κιλό

Πωλείται 12 ευρώ το κιλό και καλλιεργείται µόνο από µία οικογένεια στην Ιταλία, η οποία, όπως όλα δείχνουν, κατάφερε να πλέξει έναν ολόκληρο µύθο γύρω από το όνοµά του, επιτυγχάνοντας κάπως έτσι και αυτήν την premium τιµή.

Το πιο ακριβό ραντίτσιο πουλά αιώνια νεότητα

Την επανάσταση που δρομολογείται στις μεταφορές των φρουτολαχανικών, με την εκκίνηση να δίνουν τα γρήγορα τρένα που φεύγουν από την Ισπανία, φιλοξενεί στις σελίδες του το Fresher που κυκλοφορεί το Σάββατο 22 Απριλίου μαζί με την Agrenda.

Χωρίς ταμείο και με ηλεκτρονική εικόνα τα νέα φυσικά καταστήματα σούπερ μάρκετ

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχεται ο διεθνής κλάδος του λιανεµπορίου µε όχηµα τις νέες τεχνολογίες, την ώρα που στην Ελλάδα ετοιµάζονται δοµικές αλλαγές ως απόρροια της έλλειψης ρευστότητας και της αποεπένδυσης. Τα νέα µανάβικα που ξεφυτρώνουν σε Ιταλία και ΗΠΑ, αν και είναι φυσικά καταστήµατα, χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία δίνουν νέα διάσταση στις τοπικές υπαίθριες αγορές και βελτιώνουν ταυτόχρονα την περιήγηση και την ενηµέρωση των καταναλωτών.

Ορθώνει τείχος στο φουζικλάδι η BASF Hellas

Yψηλότερο «τείχος» προστασίας στη «µάχη» απέναντι στο φουζικλάδι, το «βαρύ πυροβολικό» των ασθενειών στα µηλοειδή, που εκδηλώνεται µε προσβολές στα φύλλα, στα άνθη και στους καρπούς, ορθώνει, σε ποσοστό που φτάνει κατά µέσο όρο το 90%, το νέο µυκητοκτόνο µε την ετικέτα «Delan Pro», που λανσάρει, από φέτος, στην ελληνική αγορά, η BASF Hellas.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία