BACK TO
TOP
Fresher

Tο πιο ακριβό ραντίτσιο στη γη πωλείται για 12 ευρώ το κιλό

Πωλείται 12 ευρώ το κιλό και καλλιεργείται µόνο από µία οικογένεια στην Ιταλία, η οποία, όπως όλα δείχνουν, κατάφερε να πλέξει έναν ολόκληρο µύθο γύρω από το όνοµά του, επιτυγχάνοντας κάπως έτσι και αυτήν την premium τιµή.

Tο πιο ακριβό ραντίτσιο στη γη πωλείται για 12 ευρώ το κιλό

3
0
Ο λόγος για το Kόκκινο Ραντίτσιο του Τρεβίζο που είναι προϊόν Προστατευόµενης Γεωγραφικής Ένδειξης και το οποίο προωθείται στην αγορά ως το «Φυτό της Υγείας», καθώς, όπως υποστηρίζουν οι Ιταλοί, η κατανάλωσή του αποτρέπει τη γήρανση και επιπλέον έχει τονωτικές και άλλες ιδιότητες δρώντας κατά διάφορων ασθενειών. Άσχετο αν οι ισχυρισµοί υγείας έχουν κάποια βάση, όσοι εκµεταλλεύονται την καλλιέργεια κατάφεραν µέσα από το µεθοδικό κτίσιµο της εικόνας του προϊόντος να κλείσουν συµφωνίες µε εστιατόρια, αλυσίδες ντελικατέσεν και άλλες επιχειρήσεις, ώστε να απορροφούν την παραγωγή, που µπορεί να φτάσει τα 34,5 ευρώ για κάθε συσκευασία των τριών κιλών

Το Kόκκινο Ραντίτσιο του Τρεβίζο χαρακτηρίζεται από ένα έντονο σκούρο κόκκινο µε άσπρες ρίγες χρώµα, έχει τραγανή υφή και γεύση ελαφρώς πικρή. Η πρώιµη παραγωγή έχει µικρότερη αξία, καθώς έχει πιο πικρά φύλλα. Το όψιµο ραντίτσιο είναι αντίθετα πολύ πιο πολύτιµο, λόγω της πολυπλοκότητας στη διαδικασία παραγωγής. ∆ιαθέτει µακριά και λεπτά φύλλα, αφήνοντας ένα έντονο κόκκινο-µοβ χρώµα στα άκρα. Σύµφωνα µε τις προδιαγραφές, ο παγετός είναι ο µεγάλος σύµµαχος της καλλιέργειας καθώς διεγείρει τη γέννηση των βλαστών της όψιµης ποικιλίας.

Η συγκοµιδή αρχίζει µε τους πρώτους παγετούς και συνεχίζεται χωρίς διακοπή. Αφού έχουν καθαριστεί τα κεφάλια από τα εξωτερικά φύλλα, γίνονται αρµαθιές και βυθίζονται στο νερό της πηγής του ποταµού Sile για το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, τη λεύκανση

Μετά µένουν στο σκοτάδι σε σταθερή θερµοκρασία των 12 βαθµών, απορροφώντας τα θρεπτικά συστατικά και τις ιδιότητες του νερού βγάζοντας και πάλι βλαστό. Το λευκό χρώµα του κορµού, οι κόκκινες κορυφές, η τραγανή υφή, η απαράµιλλη και εξαιρετική γεύση είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προϊόντος αυτού


Από το περιοδικό Fresher του Απριλίου 2017
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία