BACK TO
TOP
Fresher

Στο Norfolk το μεγαλύτερο κάθετο αγρόκτημα στον κόσμο από τις αρχές 2023

Η μεγαλύτερη φάρμα με κάθετες «αναβαθμίδες» στον κόσμο πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στις αρχές του επόμενου έτους στο Νόρφολκ, με την έκταση 16 στρεμμάτων (4 acre) να είναι έτοιμη να παράγει 6,5 τόνους λαχανικών όλο το χρόνο.

613ρε8ιξηγι0_1

268
0

Η κατασκευή του κάθετου αγροκτήματος 25.000 τετραγωνικών μέτρων στο Food Enterprise Park στο Easton έχει πλέον ολοκληρωθεί, επιβεβαίωσαν οι προγραμματιστές της Fischer Farms.

Το νέο αγρόκτημα θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύει 6,5 τόνους – δηλαδή 72.000 σακούλες – φυλλοσαλάτα, μαρούλι, φυλλώδη βότανα και άλλα φρέσκα προϊόντα σε ενδιαφερόμενους λιανοπωλητές.

Όταν καταστεί πλήρως λειτουργικό, το κάθετο αγρόκτημα θα τροφοδοτείται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με την εταιρεία. Ανοίγοντας στις αρχές του 2023, η εταιρεία είπε ότι η ανάπτυξη θα οδηγήσει το δρόμο για μια «κλιμακωτή και πιο βιώσιμη βιομηχανία παραγωγής τροφίμων».

Ανοδικά κινούνται οι επενδύσεις σε γεωργία εσωτερικού χώρου

Η γεωργία εσωτερικού χώρου έχει δει μια αναταραχή πρόσφατων επενδύσεων σε όλο τον κόσμο και περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εισρεύσει στον τομέα από το 2014, σύμφωνα με την ομάδα δεδομένων Dealroom.

Πρόσφατα υπήρξαν ορισμένες σημαντικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής της μεγαλύτερης κάθετης φάρμας της Ευρώπης στη Δανία και σχέδια για την κατασκευή της μεγαλύτερης εσωτερικής φάρμας στον κόσμο στο Άμπου Ντάμπι.

Οι υποστηρικτές πιστεύουν ότι ο κλάδος έχει το μέλλον για την παραγωγή τροφίμων, επικαλούμενοι τα πλεονεκτήματα των σύντομων αλυσίδων εφοδιασμού και της συγκεντρωμένης παραγωγής. Άλλοι, ωστόσο, λένε ότι είναι αναποτελεσματικό, υποφέροντας από υψηλό κόστος λειτουργίας και σχετικά μικρής κλίμακας παραγωγή.

Ένας εκπρόσωπος της Fischer Farms είπε ότι ήταν μια «συναρπαστική στιγμή» για την επιχείρηση καθώς ετοιμαζόταν να ανοίξει τις πόρτες στη μεγαλύτερη κάθετη φάρμα του κόσμου.

«Το νέο μας αγρόκτημα πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο κάθετο αγρόκτημα στον κόσμο. Θα προσφέρει 25.000 m2 κάθετα στοιβαγμένο χώρο καλλιέργειας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Με τη μεγιστοποίηση της χρήσης της γης, το κάθετο αγρόκτημα 4 στρεμμάτων θα μπορεί να καλλιεργεί την ίδια ποσότητα τροφής με 1.000 στρέμματα συμβατικής βρετανικής γεωργικής γης […] Χρησιμοποιεί έως και 98% λιγότερο νερό, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων ή εντομοκτόνων και χωρίς επιπτώσεις στη γύρω ύπαιθρο.

«Με τροφοδοσία 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η επαναστατική κάθετη φάρμα θα παράγει τα πιο φρέσκα, μακροχρόνια, ασφαλέστερα, πιο συνεπή και υψηλότερης ποιότητας βρετανικά προϊόντα όλο το χρόνο». Η έναρξη λειτουργίας της κάθετης φάρμας πρόκειται επίσης να φέρει 27 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή του Νόρφολκ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία