BACK TO
TOP
Fresher

Στο Βερολίνο χτυπά η καρδιά της αγοράς οπωρολαχανικών έως τις 10 Φεβρουαρίου

Η κορυφαία εμπορική έκθεση για τον εμπορικό και παραγωγικό κόσμο των φρούτων και λαχανικών επιστρέφει στο Βερολίνο στις 8-10 Φεβρουαρίου 2023, με περίπου 2.600 εκθέτες να συμμετέχουν φέτος από 92 χώρες, εκπροσωπώντας όλα τα τμήματα της αλυσίδας αξίας των νωπών φρούτων και λαχανικών.

RG__3978_t63e3b10e_m800_xX0YWNwAOJkrKEcvU

115
0

Φέτος, η διεθνής έκθεση συμπληρώνει 30 χρόνια ιστορίας, με τους επισκέπτες της να προέρχονται από ολοένα και περισσότερες χώρες. Πέρυσι, η Fruit Logostica αναβλήθηκε για τον Απρίλιο λόγω της πανδημίας. Φέτος, στην 30ή επετειακή χρονιά της, επιστρέφει τον Φεβρουάριο, σε μια ιδανική στιγμή για να συναντηθούν όλοι οι συντελεστές του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, χωρίς περιορισμούς, αλλά πάντα με ασφάλεια.

«Ως έκθεση φέρνουμε κοντά τους κατάλληλους ανθρώπους, παρέχουμε στον κλάδο τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και προσφέρουμε μια πλατφόρμα για τις τελευταίες καινοτομίες», σημειώνει ο Kai Mangelberger, διευθυντής της διοργάνωσης. Οι εταιρείες φρέσκων προϊόντων αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες αυτή τη στιγμή - διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού, πληθωρισμός του κόστους, υψηλές τιμές ενέργειας και μείωση των καταναλωτικών δαπανών - και το γεγονός ότι συναντιόμαστε πάλι όλοι σε ένα μέρος είναι ένας ανεκτίμητος τρόπος, για να ξεπεραστούν αυτές οι προκλήσεις. «Είμαστε το μέρος όπου ο κλάδος όχι μόνο συναντιέται κάτω από μία στέγη, αλλά και έρχεται πιο κοντά».

Η παρουσία περίπου 40 περιπτέρων από διαφορετικές χώρες σημαίνει ότι ο εκθεσιακός χώρος της FRUIT LOGISTICA 2023 ξεπερνά ακόμη και τα προ της πανδημίας επίπεδα. Η Ισπανία κατοχυρώνει και φέτος τη θέση της ως κορυφαίος εξαγωγέας, με περισσότερες εταιρείες παρούσες από ποτέ: 279 Ισπανοί εκθέτες καλύπτουν φέτος περισσότερα από 11.000 τετραγωνικά μέτρα σε τέσσερις αίθουσες, ενώ αρκετοί άλλοι βρίσκονται αλλού ως μέρος θεματικών εκθεσιακών τμημάτων.

Εν αναμονή των βραβείων FLIA

Κατά την διάρκεια των δύο πρώτων ημερών της έκθεσης, οι αγοραστές και οι εμπορικοί επισκέπτες μπορούν να κατευθυνθούν σε έναν ειδικό χώρο μεταξύ των αιθουσών 20 και 21 για να ψηφίσουν έναν από τους δέκα υποψηφίους για το Βραβείο Καινοτομίας FRUIT LOGISTICA (FLIA), το σημαντικότερο βραβείο του κλάδου. Ο νικητής της Καινοτομίας της Χρονιάς θα ανακοινωθεί στον ίδιο χώρο στις 14:30 την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023.

Στο Hall 3.1, καινοτόμες εταιρείες έξυπνης γεωργίας παρουσιάζουν μια σειρά ψηφιακών λύσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν ρομπότ συγκομιδής με τεχνητή νοημοσύνη, drones ψεκασμού ακριβείας, προηγμένες έννοιες άρδευσης και αυτόνομα οχήματα αγρού.

Στη συνέχεια, στις 10 Φεβρουαρίου, με θέμα Disrupt Agriculture, η FRUIT LOGISTICA Start-up Day μεταμορφώνει την αίθουσα 2.1 σε σημείο αναφοράς για πρωτοποριακές τεχνολογίες. Εκεί, είκοσι από τις πιο καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις του κόσμου παρουσιάζουν τα προϊόντα, τα έργα και τις ιδέες τους στην περιοχή Start-up Area.

Πέντε χώροι εκδηλώσεων, εκατό κορυφαίοι ομιλητές για κάθε βασικό θέμα του κλάδου. Αυτό συνοψίζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων της FRUIT LOGISTICA 2023. Μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, οι εμπορικοί επισκέπτες του Fresh Produce Forum, του Future Lab, του Logistics Hub, του Tech Stage και του Start-up Stage μπορούν να αποκτήσουν μια νέα κατανόηση του κλάδου που θα τους βοηθήσει καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία