BACK TO
TOP
Fresher

Η πιπεριά σνακ Tatayoyo χρυσός νικητής στα FLIA της Fruit Logistica 2023

Νικητής του φετινού Βραβείου Καινοτομίας της Fruit Logistica ανακηρύχθηκε η ιδιαίτερη πιπεριά – σνακ από την Rijk Zwaan στην Ολλανδία, που διατίθεται στην αγορά με την επωνυμία Tatayoyo.

VO6_8744-1-scaled

217
0

Η πιπεριά έχει μια ξεχωριστή και έντονη γεύση που προέρχεται από τις άγριες ποικιλίες. Οι Tatayoyo διατίθενται σε ενδιάμεσο μέγεθος, καθιστώντας τες κατάλληλες για επιλογή ως ιδιαίτερο σνακ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε το Βραβείο Καινοτομίας FRUIT LOGISTICA για τρίτη φορά. Από την αρχή, ο στόχος μας με το Tatayoyo ήταν να καλλιεργήσουμε μια πιπεριά που δεν είναι μόνο γλυκιά αλλά έχει και αλμυρή και αρωματική γεύση», λέει η Heleen van Rijn-Wassenaar, Specialist Marketing & Business Development στο Rijk Zwaan. «Πριν από δέκα χρόνια ξεκινήσαμε να παράγουμε τις πιπεριές δοκιμαστικά έως ότου η γεύση, το χρώμα και το μέγεθος ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας. Τώρα έχουμε ένα προϊόν που επίσης πείθει και τους καταναλωτές», προσθέτει η καλλιεργήτρια Bianca van Haperen.

Η γεύση της εντυπωσίασε τους εμπορικούς επισκέπτες στο FRUIT LOGISTICA, οι οποίοι την υποστήριξαν στο δρόμο για το πιο πολυπόθητο διεθνές βραβείο της βιομηχανίας φρούτων. Με πάνω από το ένα τέταρτο των ψήφων, η πιπεριά Tatayoyo κέρδισε το χρυσό FRUIT LOGISTICA Innovation Award (FLIA).

Στην Ολλανδία πήγε και το ασημένιο FLIA. Η ιδέα για IDEAL Melons από τη Syngenta Seeds κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Η ιδέα IDEAL Melons από τη Syngenta με τον δείκτη συγκομιδής της είναι μια καινοτομία που εκκρεμεί για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που επιρρέπει στον αγρότη να γνωρίζει κάθε στάδιο της διαδικασίας ωρίμανσης ενός πεπονιού: πότε μπορεί να συγκομιστεί, να αποσταλεί, να αποθηκευτεί σε ράφια και να καταναλωθεί.

Η Anecoop από την Ισπανία ήταν επίσης ενθουσιασμένη με το χάλκινο FLIA. Οι εμπορικοί επισκέπτες ψήφισαν το Brocomole ¿Y si της εταιρείας; ο de Bouquet στην τρίτη θέση. Αυτό το καινοτόμο προϊόν είναι ένα νέο είδος ντιπ για τους λάτρεις του γουακαμόλε. Η προσθήκη του πράσινου λαχανικού στο γουακαμόλε μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα του τελικού προϊόντος κατά περισσότερο από 50%, καθώς η καλλιέργεια του μπρόκολου απαιτεί λιγότερους υδάτινους πόρους. Το Brocomole παρασκευάζεται από 97% φρέσκο ​​μπρόκολο και αβοκάντο και είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C και καλίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία