BACK TO
TOP
Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Εμφάνιση του ιού καστανής ρυτίδωσης τομάτας σε δείγματα σπόρων τομάτας

Την εμφάνιση του επιβλαβούς οργανισμού Tomato Brown Rugose Fruit Virus –ToBRFV (Ιός της καστανής ρυτίδωσης των καρπών της τομάτας) σε δείγματα σπόρων τομάτας με αριθμούς σπορομερίδας, CH3021775985 προέλευσης Ισραήλ και 0040030043 προέλευσης Περού αντίστοιχα, στη Π.Ε. Λασιθίου , εντόπισε το Εργαστήριο Ιολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

mistikakipou-ntomata-kalliergeia__1_

27
0
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λασιθίου παρακαλείται όπως: Α) πραγματοποιήσει έρευνα για τον προσδιορισμό της πηγής της μόλυνσης, καθώς και για την πραγματοποίηση ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή εμφάνισης του κρούσματος, ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς η έκταση της προσβολής (delimiting survey). Β) να μας ενημερώσει για τη λήψη επίσημων μέτρων σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Κανονισμό (ΕΕ) 2020/1191 της Επιτροπής προκειμένου να επιτευχθεί η εξάλειψη ή ο περιορισμός της εξάπλωσης του επιβλαβούς οργανισμού. Γ) να αποστείλει σχετική αναφορά (pest report), σύμφωνα με την νέα επισυναπτόμενη εκτελεστική απόφαση 2014/917 της Ε.Ε, προκειμένου να αποσταλεί σχετική ειδοποίηση στην Επιτροπή της Ε.Ε σύμφωνα με το άρθρο 16.2 του Π.Δ 365/2002 (Α’ 307).
Η υπηρεσία μας αποστέλλει, για διευκόλυνση σας, υπό μορφή συνημμένου πίνακα, τα απαιτούμενα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνονται στην αναφορά σας.
Το εργαστήριο Ιολογίας του ΜΦΙ παρακαλείται να συμπληρώσει τα σημεία του συνημμένου πίνακα που είναι στον τομέα αρμοδιότητας του

Δείτε εδώ αναλτυικά την ανακοίνωση.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία