BACK TO
TOP
Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Άμεσα ψεκασμός για ψύλλα στις αχλαδιές, στόχος τα ακμαία και τα αυγά

Σήμα για την έναρξη επεμβάσεων στους αχλαδεώνες της Βόρειας Ελλάδας δίνουν οι γεωπόνοι της ΔΑΟΚ Θεσσαλονίκης, αφού μετά από δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε σημαντικός πληθυσμός θηλυκών εντόμων που φέρει ώριμα αυγά.

DSC_9658

515
0

Η επέμβαση αυτή την εποχή έχει στόχο τόσο τα ακμαία (θηλυκά) άτομα όσο και τα αυγά. Οι γεωπόνοι από το Περιφερειακό Κέντρο Φυτοπροστασίας Θεσσαλονίκης συνιστούν σε οπωρώνες που παρουσίασαν πέρυσι προσβολές από ψύλλα, να γίνει επέμβαση έως τις και τις 12 Μαρτίου στις πεδινές περιοχές και το τετραήμερο 14-17 Μαρτίου στις ορεινές περιοχές.

Οι επεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν σε μια ηλιόλουστη μέρα με θερμοκρασία πάνω από 10o C υπό σκιά και χωρίς άνεμο, συνδυάζοντας ένα εγκεκριμένο ακμαιοκτόνο μαζί με λάδι ή καολίνη. Τα λάδια έχουν ωοκτόνο δράση και μπορούν να επιφέρουν έως και 80% μείωση του πληθυσμού της ψύλλας. Επίσης, λειτουργούν και ως αποτρεπτικά ωοτοκίας, επειδή η ψύλλα δεν αποθέτει αυγά σε επιφάνειες που έχουν λάδι. Σημειώνεται πως εάν προστεθεί μαζί με το λάδι ένα πυρεθρινοειδές η αποτελεσματικότητα μπορεί να φτάσει το 98%.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία