BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Σε στενό εύρος ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Απόλυτα αναμενόμενη η εικόνα στο ταμπλό, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εντοπίζεται σε συγκεκριμένες μετοχές. Μεικτή η εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, περιορισμένη η διόρθωση για τις μετοχές που καταγράφουν απώλειες.

xaaptosi

1
0

Με αρνητικά πρόσημα και οριακές απώλειες κινούνται, μέχρι στιγμής, οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ενεργοί επενδυτές έχουν επικεντρωμένη την προσοχή τους στους εμπορικούς «διαξιφισμούς» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ενώ περιμένουν και τα εταιρικά αποτελέσματα, που είναι προγραμματισμένα να ανακοινωθούν.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών, βρήκε μία απόλυτα αναμενόμενη εικόνα, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε ένα στενό εύρος μικρότερο των πέντε μονάδων και τον τζίρο σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, ενώ συνεχίζεται το αγοραστικό ενδιαφέρον σε επιμέρους μετοχές, από όλες τις κεφαλαιοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 853,92 (-0,23%) και 858,76 μονάδων (+0,33%), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 9 εκατ., από τα οποία τα 2,5 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ).

Μεικτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς λείπουν οι διαθέσεις καταγραφής ακραίων μεταβολών.

Από τις μετοχές που διεκδικούν υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα κέρδη για Εθνική (+0,70%), Πειραιώς (+1,65%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,84%), ΕΧΑΕΕΧΑΕ +0,51% (+1,63%), Μυτιληναίο (+2,30%), Lamda Development (+2,86%).

Από τις μετοχές που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα, δεν υπάρχει τίτλος που να καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας, με την εξαίρεση της Τέρνα Ενεργειακή που υποχωρεί κατά 1,10% και αυτό είναι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια.

Σημαντικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, όπου, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν θετικά και οι Performance Technologies, Τζιρακιάν, Ιντερτέκ, Λανακάμ, Moda Bagno, MIG, Intralot κ.λπ.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα είναι μία πρώτη θετική ένδειξη η επιστροφή και το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 860 μονάδων, ιδιαίτερα αν η κίνηση συνοδευτεί και από σχετική αύξηση του τζίρου.

 

Πηγή: euro2day.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία