BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Οι μετοχές της ADM σε χαμηλό τριετίας λόγω διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας

Οι μετοχές της Archer-Daniels-Midland Co. έπεσαν σε χαμηλό επίπεδο τριών ετών καθώς η διεύρυνση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έβλαψε τις προοπτικές ανάκαμψης του αγροτικού κολοσσού κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

2ADM

20
0

Η αξία της μετοχής υποχώρησε κατά 3,5% στα 36,46 δολάρια, το χαμηλότερο από τα μέσα Απριλίου 2016. Η κυβέρνηση του Τραμπ χαρακτήρισε την Κίνα ως χειραγωγό ισοτιμιών καθώς η μακροχρόνια εμπορική διαφωνία πήρε νέες διαστάσεις μετά από την υποτίμηση του γουάν. Η ADM ανέμενε ότι το εμπόριο των ΗΠΑ θα επανέλθει στο φυσιολογικό μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους.

Την περασμένη εβδομάδα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Juan Luciano φάνηκε απαισιόδοξος αναφορικά με ένα σενάριο επίλυσης της διαμάχης και μείωσε την αισιοδοξία του σε ένα άμεσο εμπορικό ψήφισμα. Αποχήθηκε από τη συζήτηση σχετικά με το πότε θα επιλυθεί η τιμολογιακή διαφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, ενώ συνεχίζει να είναι αισιόδοξη για τους επόμενους μήνες. Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σόγιας, εστιάζει πλέον στην εξασφάλιση των προμηθειών της από χώρες όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή. 

«Η Νότια Αμερική είναι μια αγορά ήσσονος σημασίας για την ADM» αφού τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία της βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε τηλεφωνικά ο Chris Shaw, αναλυτής της Monness Crespi Hardt & Co. στο Bloomberg. “Φαίνεται ότι οι Η.Π.Α. χάνουν την εξαγωγική αγορά για καλό» από τη Νότια Αμερική, συμπλήρωσε.

Η ADM, με έδρα το Σικάγο, αρνήθηκε να σχολιάσει. Από τότε που παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας την 1η Αυγούστου, η μετοχή υποχώρησε κατά 9,1%.

Την ίδια στιγμή, η Cofco International Ltd., το εμπορικό σκέλος της κορυφαίας εταιρείας τροφίμων της Κίνας, σχεδιάζει να αυξήσει τις αγορές σόγιας από τη Βραζιλία κατά 5% ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι δαπάνες για την εφοδιαστική και τα νέα σιλό θα αυξηθούν με την προϋπόθεση «της συνέχισης της ύπαρξης ενός σταθερού και προβλέψιμου επενδυτικού περιβάλλοντος», δήλωσε ο πρόεδρος Johnny Chi σε συνεδρίαση του κλάδου στο Σάο Πάολο.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία