BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Μάσκες παντού, απαγόρευση από τις 00.30 κυκλοφορίας

Με το βλέμμα να εστιάζει στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές της χώρας λόγω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τηλεοπτικό του μήνυμα το απόγευμα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου προς τους πολίτες, ανακοίνωσε δύο νέα μέτρα, που έχουν στόχο τον περιορισμό του ιού στην κοινότητα.

mitsotakis-diaggelma-grafeio

8
0

Επισημαίνοντας ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση παντού στην Ευρώπη, τα δύο μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και θα εφαρμοστούν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου είναι:

 - Σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης. 

- Η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους.

 Με τον αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει σήμερα τα 882, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε και πάλι την έννοια της ατομικής ευθύνης, απευθύνθηκε στους νέους, καλώντας τους να μετατρέψουν την ορμή τους σε ευθύνη, ενώ διεμήνυσε ότι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τηρούν τα μέτρα και οι εργοδότες που δεν προστατεύουν τους εργαζομένους τους, θα τιμωρούνται.

"Ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. "Δεν τρώει πόρτα", για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων. Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες. Θα το επαναλάβω: Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία