BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Διαβεβαιώσεις Λαγκάρντ για σταδιακή μείωση του πληθωρισμού το 2022

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα μειωθεί σταδιακά κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς αυξημένες ενεργειακές τιμές και τα σημεία συμφόρησης στην αγορά, αναμένεται να υποχωρήσουν, τόνισε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter.

IMF_Lagarde_Aspen-Ideas-Festival

101
0

Απαντώντας σε ερώτηση για την πολιτική της σχετικά με την αντιμετώπιση των πιέσεων στις τιμές, η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι η ΕΚΤ δεν χρειάζεται να ενεργήσει τόσο τολμηρά όσο η αμερικανική κεντρική τράπεζα, εξαιτίας της διαφορετικής οικονομικής κατάστασης.

«Ο κύκλος της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ είναι μπροστά από αυτόν της Ευρώπης. Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να μην ενεργούμε τόσο γρήγορα και τόσο βίαια όσο μπορεί κανείς να φανταστεί ότι θα έκανε η Fed», δήλωσε η Λαγκάρντ.

«Αλλά έχουμε αρχίσει να αντιδρούμε και προφανώς είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε με μέτρα νομισματικής πολιτικής εάν τα στοιχεία, τα δεδομένα, τα γεγονότα, το απαιτήσουν», τόνισε η Lagarde.

Στη συνέντευξη η επικεφαλής της ΕΚΤ επίσης σχολίασε τις τρέχουσες τάσεις στις αποδόσεις της ευρωζώνης καθώς το γερμανικό 10ετές αυξήθηκε άνω του 0% για πρώτη φορά από το 2019.

«Εάν οι αποφάσεις αυξηθούν ξανά, αυτό σημαίνει ότι βελτιώνονται τα θεμελιώδη της οικονομίας», ανέφερε η Lagarde.

Πηγή: Capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία