BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Φρένο στη σεναριολογία περί εκλογών έβαλε ο πρωθυπουργός

Επιστρατεύοντας την πλέον ξεκάθαρη απάντηση των τελευταίων εβδομάδων, ο πρωθυπουργός έκλεισε, από το βήμα της Βουλής, τη σεναριολογία για πρόωρη προσφυγή στις εθνικές κάλπες, ακόμα και μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

mitsotakis-oykrania--3410181

79
0

Και σε μία συζήτηση-πρόβα τζενεράλε της προεκλογικής περιόδου, μία ημέρα πριν τη σημερινή τρίτη επέτειο από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο προέταξε μία ατζέντα, την οποία οι "γαλάζιοι" θεωρούν άκρως προνομιακή για το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αυτή της κοινωνικής πολιτικής, αλλά όρισε και τα διλήμματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες, όταν ο ίδιος…πατήσει το κουμπί των εξελίξεων.

"Στις εκλογές -επειδή ανησυχείτε πολύ για τις εκλογές και το πότε θα γίνουν και μας ζητάτε εδώ να έρθουμε να προκηρύξουμε εκλογές- θα σας ξαναπώ για ακόμα μία φορά αυτό το οποίο σας έχω πει πολλές φορές, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Φαίνεται να μην το ακούτε, αλλά τελικά η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου", τόνισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Ολομέλειας, επισημαίνοντας ότι είναι χρέος του να υπερασπιστεί τη θεσμική σταθερότητα. Πρόκειται για μία αποστροφή, όπως σχολίαζαν στελέχη, στον απόηχο της κοινοβουλευτικής συζήτησης, η οποία δεν απευθύνεται μόνο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον αρχηγό του, αλλά και στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης. Σε βουλευτές και υπουργούς που έχουν ήδη ξεκινήσει το…κυνήγι του σταυρού στις περιφέρειές τους, με τον ίδιο να δείχνει, συνεχώς, προς την κατεύθυνση της συνεχούς παραγωγής έργου. Μάλιστα, το επόμενο μεγάλο ορόσημο, που αναμένεται ότι θα αποτελέσει πεδίο έντονης αντιπαράθεσης και…πολιτικών τζαρτζαρισμάτων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα έρθει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Στόχος η αυτοδυναμία

Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια της σχεδόν επτάωρης πολιτικής αντιπαράθεσης σε…σκηνικό Κοινοβουλίου, όρισε τα διλήμματα των επόμενων εκλογών, προκαλώντας τη σύγκριση των πεπραγμένων της παρούσας "γαλάζιας" τετραετίας, με αυτήν της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. "Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, θα πούμε "τι θυμόμαστε ακριβώς από την τετραετία Τσίπρα”"; Τι θυμόμαστε; Φόρους, περικοπές στις συντάξεις και ψέματα, ψέματα, ψέματα. Τουλάχιστον για εμάς, ναι, ο ελληνικός λαός θα πει: μείωσαν την ανεργία, έφεραν επενδύσεις, μείωσαν φόρους και εισφορές. Εξοπλίσαμε τη χώρα, προστατεύσαμε τα σύνορα, στηρίξαμε την κοινωνία και στην πανδημία και στην ενεργειακή κρίση. Εσείς ακριβώς τι θα πείτε;", σημείωσε, προτάσσοντας, εκ νέου, τη σταθερότητας που έχει ανάγκη η χώρα, σε αυτή τη γεμάτη προκλήσεις εποχή.

"Κύριε Τσίπρα, εάν το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ποιος μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις πολλαπλές κρίσεις, ποιος να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας, ποιος μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα και ασφάλεια, ξεκινάτε από βαθιά μειονεκτική θέση", ανέφερε και κράτησε σταθερή την…πυξίδα στο στόχο της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, στις δεύτερες κάλπες.

"Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα. Η σταθερότητα υπηρετείται από κυβερνήσεις που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Βουλής, που έχουν την δυνατότητα να κινηθούν γρήγορα, που έχουν αποδείξει ότι μία κυβέρνηση η οποία αποτελείται και συγκροτείται από ένα κόμμα, έχει τη δυνατότητα να διευρύνει την απήχησή της και να προσελκύσει στελέχη που δεν ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Κάποιοι παρόντες εδώ, στα υπουργικά έδρανα, τεκμηριώνουν ακριβώς του λόγου το αληθές. Άρα η πηγή αστάθειας, η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι η απλή αναλογική. Όταν γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα αδρανοποιηθεί αυτή η βόμβα την οποία έχετε θέσει. Και στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση για την αυτοδύναμη Ελλάδα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Πηγή: Capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία