BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Πολεμικά...συμβούλια στα τουρκικά ΜΜΕ με νέα σενάρια επίθεσης

Η εμμονή της γειτονικής Τουρκίας με τα νησιά του Αιγαίου το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς και της συνθήκες, καλά κρατεί, καθώς τις τελευταίες 48 ώρες σε εκπομπές αναλύσεων στην τουρκική τηλεόραση, όσα είναι τα κανάλια, τόσες διαφορετικές απόψεις και σχέδια δράσης εναντίον της Ελλάδας έχουν ακουστεί.

giarar-analytis

155
0

Στο Haber Global η παρουσιάστρια δίνει "πάσα" με την εξής δήλωση: "Γίνεται ανακοίνωση για την κοινή ελληνογαλλική άσκηση και δημοσιεύουν μία ΝAVTEX η οποία κλείνει την περιοχή εκεί μεταξύ Σκύρου και Αγίου Ευστρατίου. Μα ενάντια σε ποιον; Είναι μία πρόβα πολέμου; Και μάλιστα όταν υπάρχει μία χρονική συγκυρία κλιμάκωσης. Εδώ υπάρχουν νησιά τα οποία πρέπει να είναι σε αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε βλέποντας τον χάρτη, όλα τα νησιά που είναι μπροστά στη μύτη μας τα εξόπλισαν. Απέναντί μας ακριβώς έστησαν αμερικανικές βάσεις. Βλέποντας τα έτσι δεν σημαίνουν πολλά αυτά;"

Ο συνταξιούχος στρατιωτικός Χακί Πεκίν υποδέχεται την πάσα και συνεχίζει: "Φυσικά και σημαίνουν. Βλέποντας τα έτσι, φαίνεται πως παίρνονται μέτρα ώστε να εμποδιστεί και να αποτραπεί η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας προς το Αιγαίο, η στρατιωτική δηλαδή επιχείρηση τόσο προς τη Θράκη όσο και προς αυτά τα νησιά του Αιγαίου". Και συνέχισε: "Έχουν αντιαεροπορικό σύστημα τριών μετώπων. Η πρώτη γραμμή αεράμυνας είναι το μέτωπο των νησιών, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αμέσως μετά είναι το μέτωπο αεράμυνας στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και το τρίτο μέτωπο είναι η ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας. Εκεί έχουν και τα Patriot, αυτό το κάνουν για να εμποδίσουν τα αεροσκάφη μας. Aυτή είναι μια πρόβα".

Στην ίδια εκπομπή ο καθηγητής πανεπιστημίου Οζγκιούρ Τορ, πρώην στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκιας, βασιλικότερος του βασιλέως, συνιστά επίθεση κατά του ελληνικού στόλου: "Αφού λοιπόν συγκέντρωσαν εδώ όλα τα πλοία τους, είναι πραγματικά ενδιαφέρον. Εμείς διαθέτουμε τα πυραυλικά συστήματα Ατματζά, δηλαδή με εκτοξεύσεις από  ξηρά και αέρα,  σε κάθε πλευρά εδώ θα διαλυθούν".

Βέβαια υπάρχουν και οι πιο "λογικές" φωνές, όπως ο αναλυτής Μετέ Γιαράρ, ο οποίος, μιλώντας στο CNN Türk, προτείνει ένα μέτρο τύπου κυρώσεων, προς τα ελληνικά νησιά για να ασκηθεί πίεση και να αποστρατιωτικοποιηθούν: Εάν έχουν εξοπλίσει τα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς, μπορείς να μην επιτρέπεις το πέρασμα από την Τουρκία στην απέναντι πλευρά. Εμπρός. Όλοι αυτοί που ζούνε σε αυτά τα νησιά επιβιώνουν χάρις στους τουρίστες που έρχονται από την Τουρκία. Εδώ είναι όλοι οι πόροι επιβίωσης τους. Ένας από τους αποκλεισμούς είναι ο οικονομικός. Παίρνεις μόνο μία απόφαση και δηλώνεις πως δεν επιτρέπω τα ημερήσια περάσματα απέναντι. Τελείωσε!".

Πηγή: Capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία