Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Business

Προς παράταση ο διαγωνισμός για Νηρέα- Σελόντα

Δύο από τους υποψήφιους επενδυτές έχουν υποβάλει αίτημα να παραταθεί η σχετική προθεσμία.

0
0

Προς νέα ολιγοήμερη παράταση οδεύει -όπως όλα δείχνουν- η δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης του 74,8% της Νηρεύς και του 82,6% της Σελόντα καθώς με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα δείχνει δύσκολο ως ανέφικτο να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές στις 13 Δεκεμβρίου.

Η Lazard Frères SAS που «τρέχει τη διαγωνιστική διαδικασία, μαζί με τις PwC και Alvarez & Marsal, έχει γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέκτης αιτήματος από δύο εκ των υποψηφίων επενδυτών να παραταθεί η σχετική προθεσμία. Επί του αιτήματος δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, ωστόσο πιθανολογείται πως το αίτημα θα γίνει αποδεκτό.

Με δεδομένο ότι οι συναντήσεις των επτά ενδιαφερόμενων επενδυτών (σ.σ. η Tinicum δεν έχει ορίσει ακόμη ραντεβού) με τις διοικήσεις των δύο εταιρειών δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, η χορήγηση τουλάχιστον δεκαήμερης παράτασης θεωρείται επιβεβλημένη από πλευράς των ενδιαφερόμενων επενδυτών, προκειμένου να υπάρξει σχετική άνεση χρόνου για να εκτιμηθούν τα στοιχεία του due diligence και να υποβληθούν οι προσφορές.

Οι πωλήτριες τράπεζες (Πειραιώς, Alpha, Eurobank και Εθνική) φέρεται να επιδιώκουν η δεύτερη φάση να ολοκληρωθεί πριν την εορταστική περίοδο, καθώς γνωρίζουν ότι αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο ο χρόνος μεταξύ 20 Δεκεμβρίου με 10 Ιανουαρίου θα είναι «νεκρός».

Κάποιοι από τους επενδυτές θα ήθελαν η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών να μετατεθεί για τα τέλη Ιανουαρίου ή και τον Φεβρουάριο, προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος, ώστε να αξιολογηθούν οι πληροφορίες του οικονομικού και νομικού ελέγχου. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος το ρίσκο της μη επαρκούς προετοιμασίας να αποτυπωθεί στις δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνουν αιρέσεις.

Εφόσον επιλεγεί η λύση της ολιγοήμερης παράτασης και οι δεσμευτικές προσφορές κατατεθούν, πριν τα Χριστούγεννα, η αγορά θεωρεί βέβαιο ότι θα δοθεί πρόσθετος χρόνος, πριν την κατάθεση βελτιωτικών προσφορών για όσους επενδυτές συμπεριληφθούν στη short list.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία