Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Business

Αναβάλλεται η είσοδος της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Παγώνουν για την ώρα τα σχέδια των μετόχων της Chipita για εισαγωγή της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, με δημόσια προσφορά νέων και υφιστάμενων μετοχών καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις με τη Mondelēz, η οποία ενδιαφέρεται...

Αναβάλλεται η είσοδος της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

0
0

Αυτό επιβεβαίωσε ο Σπ. Θεοδωρόπουλος στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της Νίκας, διαψεύδοντας ωστόσο τη συνέχιση των συζητήσεων με τη Mondelez. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν τεθεί σε ειδική εκκαθάριση η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ, να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της μονάδας αλλαντικών.

Σύμφωνα με τις  πληροφορίες, η Mondelēz έχει επανέλθει με βελτιωμένη προσφορά για την απόκτηση του 100% της Chipita, η οποία δεν φαίνεται να έχει γίνει αποδεκτή από τους μετόχους της τελευταίας. Η υπό τον Σπ. Θεοδωρόπουλο και το Olayan Group μετοχική ομάδα εκτιμά ότι η εταιρεία μπορεί να αποτιμηθεί σε όρους enterprise value κοντά στο 1,5 δισ.

Σημειώνεται ότι η Chipita έκλεισε τη χρήση 2017 με EBITDA περίπου 70 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρθηκε στην τελευταία παρουσίαση σε αναλυτές που διενεργήθηκε στο Βουκουρέστι, ενώ ο δανεισμός της ανέρχεται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Η Chipita πέραν της εγχώριας αγοράς διαθέτει αυτόνομα ή σε συνεργασία με τρίτους παραγωγικές μονάδες σε Βουλγαρία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Ινδία, Τουρκία και Μαλαισία. Παράλληλα διαθέτει εμπορικά γραφεία και δομές σε 6 χώρες: Γερμανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σερβία, Σλοβακία και Τσεχία.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται διεθνώς σε 4 μεγάλες κατηγορίες προϊόντων: τα croissants και παρεμφερή προϊόντα ζύμης, τα αλμυρά snacks (Bake Rolls), τα cakes και τα ζαχαρώδη προϊόντα και τα προϊόντα του διατίθενται σε 67 χώρες, είτε απευθείας είτε μέσω στρατηγικών συνεργασιών. Η παραγωγή διενεργείται σε 18 εργοστάσια 10 διαφορετικών χωρών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Επιλογές από τα έντυπα