BACK TO
TOP
Business

Επενδύει 74 εκατ. στην Ελλάδα η Καναδική εταιρεία κάνναβης TGOD

Τα σχέδιά της για καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης σε έκταση 120 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας, με την κατασκευή μιας μεγάλης κλίμακας Μονάδας Παραγωγής και Επεξεργασίας Κάνναβης, συζήτησε η TGOD Hellas, σε συνάντηση που είχε ο Μάρκος Αναστασιάδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλειο Κόκκαλη.

TGOD

29
1

Πρόκειται για την εταιρεία TGOD Hellas, θυγατρική της Καναδικής εταιρίας TGOD Inc, η οποία υλοποιεί στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη επένδυση παραγωγής και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης ύψους 74 εκατ.

Η καλλιέργεια αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2020 και θα δημιουργήσει εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας για την Ελληνική οικονομία. Η TGOD σκοπεύει να προχωρήσει επίσης σε εταιρικές σχέσεις με Ελληνικά Πανεπιστήμια για τη χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας, με στόχο να γίνει η Ελλάδα Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας για τα φάρμακα που βασίζονται σε κανναβινοειδή.

Σημειώνεται πως οι εγκαταστάσεις της TGOD στην Ελλάδα θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα πρότυπα GACP και eGMP με τις Καναδικές και διεθνείς εγκαταστάσεις της Εταιρείας και θα τηρούν τα ίδια πρωτόκολλα βιολογικής καλλιέργειας.

Ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες αυτές, συμβάλουν στην ανάπτυξη του τομέα στην Ελλάδα και έχουν την ολόπλευρη στήριξή του, όπως και των στελεχών του υπουργείου.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

29-01-2019 11:51ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Να σας αναφέρω διαθέτω 33 στρέμματα την περιοχή Βονιτσας 1χιλιομετρο από την πόλη, αρδευτικα για αξιοποίηση ή για πώληση

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία