BACK TO
TOP
Business

Με πρόστιμο 3 δις ευρώ κινδυνεύει η Ιταλία λέει ο Σαλβίνι

Με επιβολή προστίμου ύψους 3 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινδυνεύει η Ιταλία, όπως δήλωσε σήμερα ο Ματέο Σαλβίνι.

salvinis

13
0

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης αιτία για μία ενδεχόμενο επιβολή προστίμου είναι η αύξηση του χρέους και του διαρθρωτικού ελλείμματος της χώρας, ενώ πρόσθεσε θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

 Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική θέση του Σαλβίνι και της Λέγκας ενισχύθηκε τόσο εντός ιταλικών συνόρων όσο και στις ευρωεκλογές ενισχύθηκε, καθώς το κόμμα του κέρδισε το 34,3% των ψήφων.

Όπως ανέφεραν χθες στο Reuters δύο αξιωματούχοι της ευρωζώνης, οι Βρυξέλλες είναι πιθανό να προβούν σε πειθαρχικά βήματα κατά της Ιταλίας στις 5 Ιουνίου αναφορικά με τα δημόσια οικονομικά της, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να σταλεί στη Ρώμη μία προειδοποιητική επιστολή.

"Ας δούμε αν θα λάβουμε αυτή την επιστολή με την οποία θα μας επιβάλουν πρόστιμο για τη συσσώρευση χρέους στο παρελθόν και θα μας λένε να πληρώσουμε 3 δισ. ευρώ", είπε ο Σαλβίνι σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο RTL.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία