Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Business

Ανεβαίνει η επιχειρηματικότητα στην ζώνη του ευρώ

Απροσδόκητη άνοδο σημείωσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη το Μάιο, ενισχυμένη από την ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης στην αρχή του έτους, που βοήθησε να αντισταθμιστεί η αυξανόμενη απαισιοδοξία για τις εξαγωγές.

epixeirhmaties

22
0

Η αναζωπύρωση της αισιοδοξίας μεταξύ εκπροσώπων του κλάδου μεταποίησης και υπηρεσιών, ίσως βοηθήσει να στηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη στους επόμενους μήνες, αν και έρευνες για τη δραστηριότητα κάνουν λόγο για επιβράδυνση στο β΄ τρίμηνο.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν σημείωσε άνοδο στις 105,1 μονάδες το Μάιο από τις 103,9 μονάδες τον Απρίλιο.

Η Κομισιόν τόνισε πως ήταν η πρώτη "ισχυρή" αύξηση εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Οικονομολόγοι ανέμεναν περαιτέρω πτώση στις 103,8 μονάδες.

Το περασμένο έτος, οι παραγωγοί είχαν γίνει πιο απαισιόδοξοι καθώς εξανεμιζόταν η ζήτηση για εξαγωγές από την ευρωζώνη, εν μέρει ως συνέπεια της εμπορικής σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Η εμπιστοσύνη επέστρεψε πιο δραματικά στη Γαλλία, όπου ο πρόεδρος Macron απάντησε στους μήνες βίαιων διαδηλώσεων από τα "κίτρινα γιλέκα", υποσχόμενος να μειώσει τους φόρους και να εφαρμόσει την φιλό-επιχειρηματική του ατζέντα.

 

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία