BACK TO
TOP
Business

Εκπρόσωποι της αγροδιατροφής στη Σαγκάη με Μητσοτάκη

Με επιχειρηματική αποστολή, ανάμεσα τους και σημαντικοί εκπρόσωποι του αγροδιατροφικού τομέα μεταβαίνει από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός στην Κίνα προκειμένου να επισκεφθεί τη Σαγκάη όπου διοργανώνεται η διεθνής έκθεση China International Import Expo 2019.

China-International-Import-Expo-CIIE

Μαρία Γιουρουκέλη

71
0

 Η Ελλάδα, μάλιστα, είναι μία από τις τρεις τιμώμενες χώρες στην Έκθεση και έτσι έχει προγραμματιστεί και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγ.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί κατ’ ιδίαν συναντήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών µε 200 και πλέον εκπροσώπους κινεζικών εταιρειών, προκειμένου να διερευνηθούν νέες δυνατότητες συνεργασιών αλλά και η επέκταση υφιστάμενων. Συνολικά, στη Σαγκάη αναμένεται να μεταβούν συνολικά 66 εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων, από κλάδους της οικονομίας, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η ναυτιλία και η αγροδιατροφή.

Από την αγροδιατροφή ξεχωρίζουν εκπρόσωποι των: Γιώτης, Τσάνταλη, Λαζαρίδη, Ντούγος, Κολιός, Intercomm Foods, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Venus, Hellenic Dairies κλπ.

Η ελληνική πλευρά θα διοργανώσει τη ∆ευτέρα, 4 Νοεμβρίου, επιχειρηματικό φόρουµ µε τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, όπου θα παρευρίσκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης, καθώς και κορυφαία στελέχη μεγάλων κινεζικών επιχειρήσεων.

Την έκθεση η οποία θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου εκτιμάται ότι θα επισκεφθούν περισσότεροι από 400.000 εμπορικοί αντιπρόσωποι απ’ όλο τον κόσμο, ενώ  στο περιθώριό της θα πραγματοποιηθεί και το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Σαγκάης όπου ο κ. Κυριάκο Μητσοτάκης θα είναι επίτιμος ομιλητής.

 

Ποιοι συμμετέχουν στην αποστολή

Μανώλης Μαραγκουδάκης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,

Γιώργος Στάσσης της ∆ΕΗ,

Δηµήτρης Παναγάκος της Panagakos Group,

Ευάγγελος Μυτιληναίος της Mitilineos Group,

Γιώργος Κάβουρας της Vinci Energies,

Χρήστος Κοπελούζος της Copelouzos Group,

Ευστάθιος Νάτσης της ΤΕΡΝΑ,

Δηµήτρης Ψαραδάκης της Prenecon,

Γιώργος Προκοπίου της Dynacom Tankers Management,

Θεόδωρος Φέσσας της Quest Group / ΣΕΒ,

Καλλίνικος Καλλίνικος της Goldair Cargo,

Γιώργος Ζανιάς της Eurobank,

Ευάγγελος Χαϊδάς της Iktinos Hellas,

Νίκος Βασιλείου της Bright,

Νίκος Κουτσιανάς της Apivita,

Νίκη Κουτσιανά της Symbeeosis,

Ιουλία Τσέτη της Intermed,

Γιώργος Κορρές της Korres,

Κωνσταντίνος Κουκούντζος της Kleemann,

Ελένη Πολυχρονοπούλου της Hemexpo,

Ζαχαρίας Κλάδος της Selma,

Παναγιώτης Μάλλιος της SeaBright,

Γιώργος Πρατικάκης της NAP Engineering,

Φωκίων ∆ρόσος της My Odyssey

Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος της Temes,

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης της PostScriptum,

Ζαχαρούλα Κρέζια της Kritsia Travel,

Αλέξανδρος Αραµπατζής της Win Development Consultants,

Πέτρος Μαχάς της Machas & Partners Law Firm,

Ευάγγελος Κυριακίδης της The Heritage Management Organisation,

Γιώργος Παπαχρήστος της Torbee Technologies,

Φώτης Προβατάς από το Επιµελητήριο Ελληνο-Κινεζικής Οικονοµικής Συνεργασίας,

Αφροδίτη Μπλέτα από το Ελληνοκινεζικό Επιµελητήριο,

Παναγιώτης Χελάς της Helasco,

Συµεών Τσοµώκος του Delphi Economic Forum,

Ιωάννης Γιώτης της Yiotis,

Ευγενία Γυφτέα της Agro.vi.m,

Γιάννης Μαρλαφέκας της Loux,

Αγγελος ∆ηµητριάδης της Tsantalis,

Γιώργος Ζάχαρης της Domaine Costa Lazaridis,

Νίκος Κολιός της Kolios,

Αλέξανδρος ∆ανιηλίδης από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία,

Στέλιος Θεοδουλίδης της Venus Growers,

Αγγελος Τσατσούλης της Royal Tsatsoulis,

Ζαφείρης της Trikalinos,

Βάσω Τσιµπιµπάκη της Tsimpimpakis Michail – Olive Breeze,

Κωνσταντίνος Λιάκος της Hellenic Agora,

Παναγιώτης Φίλιος της Dionysos,

Θάνος ∆ούγος της Dougos,

Γιάννης Μπαϊρακτάρης της Strofi lia Estate,

Νίκος Κατσάρος της Katsaros,

Χρήστος Μπασαγιάννης της My olive tree,

∆ηµήτρης Σαράντης της Hellenic Dairies,

Στέργιος Τσαγκούλης της Intercomm Foods,

Αθανάσιος Γκόγκας της Mediterranean Escargots,

Δηµήτρης Μπίλης της Hippocatric Essentials,

Νίκος ∆ουλγεράκης της Votomos,

Πανταζής Θεριανός της Euroterra Capital,

Δάφνη Κοροµπέλη της KCH Law,

Μάριος Κλείτου της Baker Tilly Greece,

Κωνσταντίνος Χατζηγιάννης της KCA Design,

Χρήστος Βλάχος της Silky Finance,

Αιµίλιος Μαργαρίτης της Business Ahead,

Γιώργος Ρεγεπέρης της Erma First Office,

Χρήστος Χούµπαυλης της Atese και

Μηνάς ∆ήµος της Plasis Real Estate and Development

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα

Η Ελλάδα συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στη διεθνή έκθεση “China International Import Expo 2019 (CIIE)” που διοργανώνεται στη Σαγκάη, Κίνα, από τις 5 έως και τις 10 Νοεμβρίου 2019. Ο Οργανισμός Enterprise Greece έχε αναλάβει τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής, το σλόγκαν της οποίας είναι «Α culture to share» και η οποία περιλαμβάνει επιπλέον του περιπτέρου και μια σειρά επιχειρηματικών και όχι μόνο εκδηλώσεων, ενόψει και της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα επισκεφθεί την Κίνα  από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2019, συνοδευόμενος από ευρεία επιχειρηματική αποστολή και κυβερνητικό κλιμάκιο.

Στο Εθνικό περίπτερο, σκοπός του οποίου είναι η συνολική προβολή της χώρας μας, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί στα στενά της Σαντορίνης και να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα της Οίας, μέσω εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality), ενώ στο Gastronomy Bar, θα μπορεί να δοκιμάσει ελληνικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, μέλι, τυριά, εκλεπτυσμένα τοπικά κρασιά κ.α. Tαυτόχρονα, στο περίπτερο θα υπάρχει η έκθεση κοσμημάτων με θέμα «Καρποί και Σύμβολα», που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και έκθεση με αντίγραφα αρχαιοτήτων, υπό την Επιμέλεια του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στο Κλαδικό περίπτερο θα συμμετάσχουν 26 ελληνικές εταιρείες του κλάδου τροφίμων και ποτών, ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και Wine Bar, όπου θα πραγματοποιούνται γευστικές δοκιμές κρασιών από επιλεγμένες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Επιπλέον, στο πλαίσιο της έκθεσης CIIE, θα λάβουν χώρα στις 7 και 9 Νοεμβρίου, masterclasses για το ελληνικό κρασί στο οποίο θα προσκληθούν επαγγελματίες του κλάδου μαζικής εστίασης.

Ταυτόχρονα, ο Enterprise Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη ΓΓ Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας θα διοργανώσουν, στο περιθώριο της έκθεσης, συναντήσεις B2B μεταξύ Ελληνικών και Κινεζικών επιχειρήσεων, ενώ θα πραγματοποιηθεί Business Forum στις 4 Νοεμβρίου 2019 με την συμμετοχή του κου Πρωθυπουργού. Στόχος του φόρουμ θα είναι η ενίσχυση και η περαιτέρω προώθηση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας, αλλά και η ανάπτυξη διμερών επενδυτικών και εμπορικών συνεργασιών και σε νέους κλάδους.

Στην αποστολή που θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι τώρα περισσότερες από 60 ελληνικές εταιρείες από δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, ήτοι Ενέργεια, Τουρισμός, Ναυτιλία, Κατασκευές, Φάρμακα, Αγροδιατροφή, κ.α. Οι επιχειρήσεις θα συναντηθούν κατ’ ιδίαν με πλέον των 200 εκπροσώπων αντίστοιχου βεληνεκούς κινεζικές εταιρείες (B2Bs) για να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασιών.

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα αναπτύσσει δυναμικά τις σχέσεις της με την Κίνα. Σε διμερές επίπεδο, έχει συναφθεί το τριετές πλαίσιο συνεργασίας 2020-2022 που αφορά τους τομείς μεταφοράς, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μεταποίησης και έρευνας & τεχνολογίας. Σε πολυμερές επίπεδο, η Ελλάδα συμμετέχει στην Πρωτοβουλία «Belt and Road Initiative» (BRI), η οποία ανακοινώθηκε το 2013 από τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping, και αποβλέπει στη δημιουργία της οικονομικής ζώνης του δρόμου του μεταξιού και ενός θαλασσίου δρόμου του μεταξιού του 21ου αιώνα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει δημιουργηθεί η συμπληρωματική Πρωτοβουλία 17+1 στην οποία η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος τον Απρίλιο 2019. Η Πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην εντατικοποίηση και επέκταση της συνεργασίας της Κίνας με κράτη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία