BACK TO
TOP
Business

Αναβάλλονται μια μετά την άλλη ελέω κορωνοϊού οι αγροτικές εκδηλώσεις

Εκθέσεις, ημερίδες, διαγωνισμοί και πάσης φύσεως εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα, ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, εξαιτίας του κορωνοϊού, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της Ελλάδας.

adeiaexpo

12
0

Η αρχή έγινε στα μισά της περασμένης εβδομάδας, όταν η πολυαναμενόμενη έκθεση τροφίμων, Food Expo, για την οποία ετοίμαζαν αποσκευές αρκετοί παραγωγοί που έχουν τις παραγωγές τους, οικοδομώντας σιγά σιγά δικά τους brands. Στο πλαίσιο της έκθεσης αναμενόταν να λάβει χώρα ο διαγωνισμός ελαιολάδου Κότινος και μια σειρά άλλων παράπλευρων εκδηλώσεων.  Για το τριήμερο 16-17-18 Μαΐου 2020, στο Metropolitan Expo μετατέθηκε η πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Λαμβάνοντας υπόψη το γενικότερο πλαίσιο σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις για την επέκταση του ιού Covid-19, καθώς και με αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία, τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών Συνδέσμων αποφάσισαν την αναβολή της εκδήλωσης με θέμα: "Η συνεισφορά των εισροών στην αγροτική παραγωγή και το μέλλον του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα", η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020.   

 Παράλληλα αναβάλεται για μεταγενέστερο χρόνο η κοινή εκδήλωση των ΕΣΥΦ, ΣΕΠΥ, ΣΠΕΛ με θέμα: "Η συνεισφορά των εισροών στην αγροτική παραγωγή και το μέλλον του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα", η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020.   

Στον χώρο του κρασιού εντοπίζονται και οι μεγαλύτερες αναβολές. Το Οινόραμα καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνονταν στην κορυφαία έκθεση οίνου της Ελλάδας στο Ζάππειο, μετατίθενται για τις 3 με 5 Μαΐου 2020.

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένη η τελετή αποφοίτησης του WSPC, στο κτήμα Παπαγιαννάκου στο Μαρκόπουλο, η οποία ακυρώθηκε. Για το τέλος της εβδομάδας ήταν προγραμματισμένη και η έκθεση ΒΑΚΧΕΣ 2.0, όπου εναλλακτικοί οινοποιοί θα έδιναν ραντεβού με το οινόφιλο κοινό της Αττικής προκειμένου να τους συστήσουν μια διαφορετική και ανερχόμενη πρόταση στο κρασί. Η έκθεση ακυρώθηκε μέχρι νεωτέρας.

Οι διοργανωτές μιας από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις εμπορίου κρασιού, ProWein, αναβάλλουν την ετήσια εμπορική έκθεση στο Ντίσελντορφ μέχρι νεωτέρας. Η μητρική εταιρεία Messe Düsseldorf δήλωσε ότι θα συντονίσει με τους εταίρους για να παρουσιάσει μια νέα ημερομηνία για την επίδειξη, η οποία είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει 6.900 εκθέτες από 64 χώρες και 60.000 επισκέπτες από 15 έως 17 Μαρτίου.

Στην άλλη πλευρά του πλανήτη, το Vinexpo Hong Kong ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την εκδήλωση για το 2020 έως τις 8-10 Ιουλίου, από την προηγούμενη ημερομηνία 26-28 Μαΐου, επίσης σε απάντηση στην επιδημία κορωναϊού. Η Vinexpo με έδρα το Μπορντό δήλωσε ότι η ανατροφοδότηση από τους εκθέτες ήταν ξεκάθαρη ότι η επίδειξη θα πρέπει να ωθηθεί πίσω, προσθέτοντας ότι "ένα σημαντικό μέρος των εταιρειών επιβεβαίωσε τη συμμετοχή τους στις νέες ημερομηνίες". Το show της Vinexpo στη Νέα Υόρκη συνεχίζεται όπως έχει προγραμματιστεί αυτή την εβδομάδα.

Ενώ οι διοργανωτές της Vinitaly ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζουν να διοργανώσουν την εκδήλωση τον Απρίλιο όπως είχε προγραμματιστεί, υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις για το κατά πόσον αυτό είναι εφικτό. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου και η ιταλική κυβέρνηση συνεχίζει να επιβάλει περιορισμούς στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Από την άλλη, κανονικά θα διεξαχθεί σύμφωνα με πληροφορίες του agronews η Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΥ, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, εκτός απροόπτου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία